Hírmorzsák 2014-03-14 (22:00)

Duncan egyelőre senkivel nem beszélt a visszavonulásáról. Bradley ma este visszatér a Celticsbe. Mike Woodson az Indiana Egyetem edzője lehet, ha a Knickstől búcsúzik a nyáron. Oakley Phil Jacksont dicsérte. Klay Thompson ligarekordja. Wallt 15.000 dollárra büntette a liga. Carlisle taktikája egyszerű: minél többször oda kell adni a labdát Nowitzkinek. Justin Hamilton a Heatnél, Liggins az áldozat. Odom-Johnson a Sixersnél, Lorenzo Brown kárára. Chris Wright és DJ Stephens is a Bucksnál folytatja. Royce White-ot felhívta a Kings a D-Ligából. Odom egy hónapra out a hátsérülése miatt. Wade és James, mint Pippen és Jordan.

A médiában egyre többet hallani arról, hogy Tim Duncan már eldöntötte, hogy az idény végén visszavonul. Ha azonban ez így is történt, arról egyelőre a San Antonio Spursnél senki nem tud. A GM, RC Buford azt nyilatkozta a San Antonio Express-Newsnak, hogy egyáltalán nem beszélt még a visszavonulásról, vagy annak dátumáról Duncannel, de szerinte sem a csapatnál, sem azon kívül nincs olyan ember, aki leült volna erről szót váltani a legendával, úgyhogy ezt puszta spekulációnak tartja.

Ma este visszatér a parkettre a Boston Celtics dobóhátvédje, Avery Bradley - jelentette be a gárda vezetőedzője, Brad Stevens. A játékos az előző 22 mérkőzésből 19-et kihagyott, miután január közepén, egy Miami Heat elleni találkozón megsérült a jobb bokája.

Mivel úgy tűnik, hogy Mike Woodson vezetőedző nem tér vissza a New York Knickshez a következő idényre - ez Phil Jackson érkezése előtt is erősen valószínűsített volt -, Frank Isola (New York Daily News) forrásai szerint az Indiana Egyetemen többen megpróbálják eltávolítani Tom Crean vezetőedzőt, és a helyén Woodsont látnák szívesen. Woodson az Indianán végzett, Crean pedig tavaly hiába nyerte meg a Big Ten konferenciát csapatával, idén csak 17-15-ös mérleget értek el, és már a konferencia torna első körében búcsúztak. Woodson egyébként nem nagyon örült annak, hogy összekötötték már az Indiana kispadjával, de ő a korábban sem szerette a helyzeteket, mikor olyan pozícióval hozták hírbe, ami nem volt betöltetlen.

Egy korábbi Knicks-játékos, Charles Oakley nyilatkozott Phil Jackson megszerzéséről. Oakley szerint Jackson előélete hibátlan a pozícióra: 11 bajnoki címe van, volt Knicks-játékos korábban. Oakley szerint ha Jackson a csapatnál van, az olyan, mintha egy tesztet töltenének ki úgy, hogy már előre tudják a válaszokat. Azt is hozzátette, hogy Jacksonnal nem lehet hibázni, ha tényleges befolyása van a dolgok menetére.

A liga 15.000 dollárra büntette John Wallt, miután a tegnap hajnali, Charlotte Bobcats elleni összecsapást követően nem megfelelő szavakkal illette a játékvezetőket.

Napi stat: Klay Thompson lett a liga történetének első játékosa, aki első három szezonjában bedobott legalább 500 hármast. A dobóhátvéd idén 17.9 pontot átlagol, a triplavonalon túlról pedig 42.1%-kal céloz.

A Dallas Mavericks vezetőedzője, Rick Carlisle Tim MacMahonnak (ESPN Dallas) elmesélte csapata taktikáját: minél hamarabb és minél többször oda akarják adni a labdát Dirk Nowitzkinek. Carlisle elmondása szerint gyors, kombinatív, szabad kosárlabdát akarnak játszani, de a labdának a legjobb játékosok kezében kell a legtöbbet lennie. Ha ez nem történik meg, akkor közbe kell lépnie, és olyan figurákat kell kérnie, amikben Nowitzki vagy Monta Ellishez kerül a labda. Akkor játsszák egyébként a legjobb kosárlabdájukat, amikor ezt nem kell külön kérnie, mégis megtörténik.

Miután tegnap este lejárt 10 napos szerződése a Charlotte Bobcatsnél, Justin Hamilton ma aláírt a Miami Heathez - a center két éves kontraktust kötött a kétszeres címvédővel, amely a jövő évre bizonyos dátumokhoz kötve garantált részeket tartalmaz. A Heatnek szüksége volt egy helyre a keretben ahhoz, hogy igazolni tudjon: DeAndre Ligginst tették szabadlistára.

A Philadelphia Sixersnél is hasonló helyzetben vannak. Ők Darius Johnson-Odomnak akarnak 10 napos szerződést adni, de 15 fős jelenlegi keretük. Adrian Wojnarowski (Yahoo Sports) úgy tudja, hogy Sam Hinkie-ék Lorenzo Browntól fognak megszabadulni annak érdekében, hogy DJO-nak szerződést kínálhassanak.

A Milwaukee Bucks 10 napos szerződést kötött Chris Wrighttal - a csatár idén a D-Ligában, a Maine Red Clawsnál játszott, és 38 meccsen 19.5 pontos és 8.1 pattanót átlagot tudott felmutatni. A Bucksnak lesz még egy igazolása: a nyáron a Miami Heatnél és a Dallas Mavericksnél megforduló, most Görögországból hazatérő DJ Stephens is a Milwaukee-val köt majd szerződést.

A Sacramento Kings visszahívta a D-Ligából, a Reno Bighornstól Royce White-ot.

Az ESPN forrásai szerint Lamar Odomnak legalább egy hónapot ki kell hagynia hátsérülése miatt. Ez könnyen azt jelentheti, hogy vége a csatár spanyol kalandjának, ugyanis próbaidős szerződése volt a Laboral Kutxával.

Dwyane Wade kapott egy photoshoppolt képet, amit meg is osztott a nagyvilággal. Wade azt írta, hogy megnevettette a kép, illetve LeBron Jamesnek címezve azt is hozzátette, hogy ez egy kis kitekintés a közeli jövőjébe.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus