Hírmorzsák 2014-03-18 (10:15)

Irving két hétre out a bicepsze miatt. Bynumnak megint jobban fájnak a térdei. Drummond nyaksérülés miatt legalább egy meccset kihagy. Napi statok: a Philly és a Boston negatív franchise-rekordjai, a Pacers viszont 10 év után újra igazán pozitív. Jordan szerint is sikeres lesz Phil Jackson a Knicksnél. Carmelo változtat, ha ezzel nagyobb esélyük lesz bajnoki címet nyerni. Cuban a néhai Jerry Buss-t dicsérte. A Raptors megpróbált top15-ös draftjogot szerezni tavaly Antetokounmpo miatt.

Megvolt Kyrie Irving MRI vizsgálata tegnap - az eredmények alapján a Cleveland Cavaliers irányítójának bicepsérülése miatt legalább két hetet ki kell hagynia. Könnyen azt jelentheti ez, hogy a Cavs kiszállt a PO-ért folytatott küzdelemben, hiszen Irvinggel együtt sem tudtak kiegyensúlyozottan jó teljesítményt nyújtani, a 8. Atlanta Hawks pedig a sérültek visszatérésével kezd stabilizálódni a keleti utolsó PO-os helyen.

Az Indiana Pacers centere, Andrew Bynum kihagyta csapata ma hajnali, Philadelphia Sixers elleni meccsét, mivel MRI vizsgálatokon esett át fájó térdei miatt. A csapat a következő napokra további vizsgálatokat írt elő, hogy többet tudjanak a középjátékos állapotáról. Frank Vogel vezetőedző elmondása szerint tudták, hogy erre vállalkoznak, mikor leigazolták Bynumot. Kaptak egy nagyszerű kosarast, akinek gondja van a térdeivel, és ezért néha játékra kész lesz, máskor pedig nem. Tudják, hogy ez a helyzet, de amikor csak játékképes lesz Bynum, nagyon fognak neki örülni és használni is fogják.

A Detroit Pistons centere, Andre Drummond legalább egy mérkőzést - a szerdai, Denver Nuggets elleni ütközetet - kihagy, miután a hétvégén megsérült a nyaka az Indiana Pacers elleni találkozón. Roy Hibberttel ütközött Drummond feje egy palánk alatti csatában. A csapatorvosok szerint játéka a Phoenix Suns elleni pénteki összecsapáson is kérdéses.

Ha már megemlítettük a Philadelphia Sixerst, akkor hozzájuk tartozik az egyik napi stat: 21. vereségüket gyűjtötték be zsinórban ma hajnalban, ez pedig új franchise-rekord. A Boston Celtics is negatív csúcsot állított fel: a franchise történetében először állnak 0-15-ös mutatóval a nyugati csapatok ellen. Kisebb mérföldkő, de legalább pozitív: az Indiana Pacers 2003/04 óta először érte el az 50 győzelmet az alapszakaszban.

Egykori játékosa és a liga történetének legnagyobbja, Michael Jordan is úgy gondolja, hogy Phil Jackson sikeres lesz a New York Knicks elnöki posztján. Jordan az ESPN New Yorknak elmondta, Jackson pozitív hatással lesz régi-új csapatára, mivel különleges adottsága van. Kitűnően tudja a különböző egójú, személyiségű, mentalitású játékosokat közös nevezőre hozni, kihozni belőlük a maximumot, és elérni náluk, hogy a közös célért, a végső győzelemért együtt, egymást segítve küzdjenek.

Arról már tegnap beszámoltunk, hogy Carmelo Anthony a Newsdaynek elmondta, hajlandó változtatni játékán, ha Jackson erre kéri. Melo úgy fogalmazott, hogy bármire hajlandó, amíg az segít neki olyan pozícióba jutni, hogy esélye legyen nyerni, egyáltalán nem ragaszkodik a mostani játékához. Bármit is tett az elmúlt 10-11 évben, az segített neki eljutni arra a szintre, ahol most van, de ha Jackson ilyen idős korában akar rajta változtatni, és ezzel esélyük lesz bajnoki címet nyerni, megteszi, bármit is kérnek tőle.

A Dallas Mavericks tulajdonosa, Mark Cuban Eddie Sefkónak (Dallas Morning-News) a néhai Jerry Buss-ról beszélt. Cuban nem tudja, lesz-e még az aranysárga-lila alakulatnak olyan fényes időszaka, mint volt az idősebbik Buss idejében, mert szerinte ő maga volt a Lakers. A Mavs tulaja úgy gondolja, az NBA történetében nem volt Buss-nál okosabb tulajdonos, ezt pedig nagyon nehéz pótolni, és Cuban azt is elmondta, hogy szerinte az embereknek fogalmuk sincs arról, milyen jó tulaj volt a nem olyan rég elhunyt családfő.

Egy, még tavaly nyárhoz köthető érdekesség. A hírek szerint a Toronto Raptors mindent megpróbált, hogy szerezzen egy Top15-ös draftjogot, mert ki akarták választani Giannis Antetokounmpót. Állítólag 72 órával a draft előtt döntötte el a Milwaukee Bucks GM-je, John Hammond, hogy őt viszi a 15. pickkel, de többek meg vannak arról is győződve, hogy az Atlanta Hawks meg is ígérte a görögnek, hogy a 17. helyen elviszik, ha lecsúszik odáig.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus