Hírmorzsák 2014-03-25 (20:30)

Áll a bál a Warriorsnál, Mark Jackson és a vezetőség viszonya nem felhőtlen. Tom Izzo lehet a Pistons következő vezetőedzője. Irving rehabja jól halad. Derek Fisher a Knicks vezetőségében folytathatja. MWP nem ment volna bele a kivásárlásba, ha tudja, hogy érkezik Phil Jackson. Ainge szerint messze nem ez lesz az elmúlt 10 év legjobb draftja. Jamesnek több segítségre lenne szüksége Wade pihentetése miatt. Vogel szerint Hibbert az év védője. Eric Gordonnak most a bal térdével vannak gondok. Tyreke Evans kivirágzott kezdőként. Ryan Anderson hivatalos is befejezte erre az idényre. Shaq állítólag megütött egy férfit. Draft (Ross, Klimenko, Hood, Harrell, Paige)

Gary Washburn (Boston Globe) és Sam Amick (USA Today) információi szerint a Michigan State Egyetem csapatát 19 éve dirigáló Tom Izzo lehet a Detroit Pistons vezetőedzője a nyártól. Izzót korábban már szóba hozták NBA csapattal - 2010 nyarán a Cleveland Cavaliers posztjáért indulók között jegyezték, ám Byron Scott lett a Cavs vezetőedzője LeBron James és Mike Brown távozása után.

Ha már szóba került a Cleveland, akkor ide tartozik, hogy Kyrie Irving állítólag jól halad a rehabjával, egyre jobb állapotban van bal bicepsze, de még mindig egy hét, mire egyáltalán újra megviszgálják majd állapotát. Mike Brown vezetőedző szerint egyre közelebb van irányítója a visszatéréshez, de ma este például még biztosan nem játszik, sőt, arról sem mert biztosat mondani, hogy ebben az idényben látjuk-e még Irvinget a pályán.

Sam Amick egy másik infót is hozott mára: Derek Fisher a New York Knicks vezetőségében kezdheti meg játékospályafutása utáni karrierjét. Az Oklahoma City Thunder hátvéde az idény korábbi részében már bejelentette, hogy a szezon végén visszavonul, Phil Jacksonnal, a New York Knicks új elnökével pedig hosszú időn keresztül dolgozott már együtt a Los Angeles Lakersnél töltött éveik során, és elég jó kapcsolatot is ápolnak.

Ugyancsak a Knickshez tartozik, hogy Metta World Peace az ESPN Los Angeles egyik rádióműsorában elmondta, nem egyezett volna bele kivásárlásába, ha tudja, hogy egy hónappal később Phil Jackson a csapat elnöke lesz.

A Boston Celtics GM-je, Danny Ainge idén nem egyszer, nem kétszer mondta el, hogy szerinte közel sem lesz olyan erős az idei draft, mint amennyire hype-olják. A vezető a Boston Globe-nak újra nyilakozott a felhozatalról: szerinte valamivel jobb játékosokat lehet majd választani, mint tavaly, ám közelében nem lesz ez a mostani class az elmúlt 10 év legjobb draftjainak.

A Miami Heat stratégiai szempontból pihenteti Dwyane Wade-t az alapszakaszban, hogy minél egészségesebb legyen a rájátszásra, így a dobóhátvéd idén már 19 meccset hagyott ki. LeBron James a legutóbbi 6 ilyen összecsapáson 39 pontot átlagolt, de Dave Hyde (Sun Sentinel) szerint egész évben próbálta jelezni, hogy több segítségre lenne szüksége, például nagyon sokszor emlegeti, hogy mennyire hiányzik nekik az amnesztiával kivásárolt Mike Miller. LeBron persze megérti, hogy a PO-ban nagy szükségük lesz Wade-re, ettől viszont ez még megnövekedett terhet jelent a számára.

Az Indiana Pacers vezetőedzője, Frank Vogel megkezdte a kampányt saját játékosáért: szerinte Roy Hibbertnek kellene nyernie az Év Védőjátékosa díjat, mivel ő a legjobb belső védő a liga legjobban védekező csapatában.

Áll a bál a Golden State Warriorsnél Adrian Wojnarowski (Yahoo Sports) forrásai szerint. Az újságíró úgy tudja, hogy Mark Jackson vezetőedző több megüresedett vezetőedzői posztnál is bepróbálkozott a szezont megelőzően, például a Los Angeles Clippersnél és a Brooklyn Netsnél. A tréner és a vezetőség között nem éppen a legjobb a viszony a hírek szerint, legutóbb például Jackson harcolta ki, hogy a segédedzőnek kinevezett Brian Scalabrine-t távolítsák el a posztjáról. Mivel a vezetőség és a tulajdonosi kör is támogatja az egykori közönségkedvencet, ezért távozni nem fog a klubtól, de egyelőre nem tudni, mi lesz az új posztja. Wojnarowski úgy tudja, hogy a múlt szezonban Michael Malone-nal volt fasírtban Jackson, hetekig nem beszéltek egymással. A vezetőedző szerződése 2015 nyarán jár le, de Wojnarowski forrásai szerint nem várható a közeljövőben tárgyalás a hosszabbításról.

A New Orleans Pelicans dobóhátvéde, Eric Gordon két meccset hagyott ki zsinórban, de ezúttal nem a többször is műtött jobb térdével van gondja, hanem a ballal. A játékos a Times Picayune-nak elmondta, hogy napról napra jobb állapotban van, egyre több munkát tud végezni, és egyébként sem volt komoly a sérülése. Gordon szerint soha nem volt gondja a bal térdével, most is rendben lesz, csak kicsit begyulladt a térdszalagja.

Nem Gordon sérülése miatt, hanem már február vége óta a kezdőcsapat tagja a Pelicansnél Tyreke Evans, és jól is reagál eddig a megnövekedett feladatokra - idén 11-szer kezdett, ezeken a meccseken 22.3 pontot, 5.8 gólpasszt és 5.5 pattanót átlagolt, ma hajnalban pedig 33 pontot, 10 pattanót és 7 gólpasszt jegyzett. Monty Williams vezetőedző szerint Evans olyan képességekkel rendelkezik, mint nem túl sokan az egész ligában, ezért arra próbálja sarkallni, hogy folyamatosan jó teljesítményt hozzon, minden egyes labdabirtoklásnál. A kosaras azt is elárulta, hogy nagyon jól kijön a csapat legjobb játékosával, Anthony Davisszel. Sokat beszélnek a pályán és azon kívül is, jó a kapcsolatuk, próbálják egymásból a maximumot kihozni, és eddig jó munkát is végeznek ebből a szempontból.

Ugyancsak a Pelicanshez tartozik, hogy ma hivatalosan is bejelentették, hogy Ryan Anderson ebben a szezonban már nem lép pályára. A New Orleans vajkezű magasembere január legelején szenvedett nyakcsigolyasérvet, miután szerencsétlenül ütközött a Boston Celtics kiscsatárával, Gerald Wallace-szal.

Egy kis bulvár: Shaquille O'Nealt azzal vádolja az atlantai rendőrség, hogy fizikailag bántalmazott egy embert. A 44 éves Robert Williams azt állítja, hogy hátulról megütötte őt Shaq, majd rá is esett, emiatt megsérült a nyaka és a háta is.

A drafttal kapcsolatban annyi biztossá vált, hogy LaQuinton Ross mégis jelentkezik a játékosbörzére, hiába tagadta ezt pár napja twitteren. Adam Zagoria (SNY.tv) információi szerint a Louisville magasembere, Montrezl Harrell, illetve a Duke kiscsatára, Rodney Hood is jelentkezni fognak, bár egyelőre hivatalosan még egyikőjük sem jelentette ezt be. A 20 esztendős orosz center, Artem Klimenko is bedobta nevét a kalapba, az ügynöke jelentette be a döntést. Aki biztosan nem lesz a kiválaszthatóak között, az a North Carolina játékosa, Marcus Paige, aki harmadik évére is visszatér a Tar Heelshez.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus