Hírmorzsák 2014-03-26 (21:15)

Phil Jackson szerint egyszerűen több tehetség kell a Knicksbe. Izzót jelenleg nem érdekli a Pistons kispadja. A Springfield Armor a Detroit D-Ligás csapata lesz jövőre. Ainge szerint védekező centert akarnak draftolni, és jobban állnak, mint Garnették megszerzése előtt. Bayless maradna Bostonban. Egy volt játékos szerint az Analyticsben jártas emberek miatt kezdenek teljesen háttérbe szorulni. A Bobcats kapja idén a legtöbb pénzt a liga közös bevételeiből. Wiggins az 1/1? Brett Brown nem aggódik a történelmi vereségsorozat miatt. Nunnally még 10 napra a Phillynél. Shaq és Grant Hill az Egyetemi Hall of Fame-ben. Bryantet megőrjítette O'Neal lustasága. Livingston visszatérése (videó).

A New York Knicks új elnöke, Phil Jackson személyesen tekintette meg ma hajnalban új csapata 127-96-os, Los Angeles Lakers elleni vereségét. Mint ismeretes, a Knicks 51 pontot kapott a harmadik negyedben. Jackson a találkozót követően azt mondta, hogy 35 pontnál azért már elkezdesz aggódni, 51 kapott pont azonban borzasztóan csúnya. Az elnök hozzátette, hogy szükségük van tehetségekre, szerezniük kell olyan játékosokat, akikben a jelenlegi kerethez képest nagyobb potenciál van.

A Michigan State Spartans vezetőedzőjét, Tom Izzót a Dan Patrick Show-ban is megkérdezték, mi köze van, illetve lehet a Detroit Pistons főedzői posztjához. Izzo azt válaszolta, hogy jelenleg semmilyen szinten nem érdekli a lehetőség - ez viszont nem meglepő, hiszen csapatával még versenyben van a March Madnessen.

A Pistonshoz tartozik, hogy a Springfield Armor ugyan jelenleg még a Brooklyn Nets D-Ligás csapata, ám ez jövőre változni fog - az együttes a Detroit irányítása alá kerül a következő idényben, és Grand Rapidsbe költözik.

A Boston Celtics a deadline előtt szerezte meg a Memphis Grizzliestől Jerryd Baylesst, aki a Boston.com munkatársának elárulta, hogy szeretne hosszabbítani a nyáron az együttessel. Bayless saját elmondása szerint ezt már elmondta akkor is, mikor a Celticshez cserélték, mert szeretne végre hosszútávon otthonra találni. Idegesítő számára a sok vereség, de úgy gondolja, hogy nem olyan nehéz azért ezt elviselni, mivel úgy érzi, a szakmai stáb és a vezetőség jó munkát végez annak érdekében, hogy folyamatosan fenntartsák a játékosok motivációját.

Közben a csapat GM-je, Danny Ainge egy bérleteseknek tartott ankéton elmondta, hogy a Celtics a drafton egy jól védekező palánk alatti játékost akar szerezni. Ugyanezen az összejövetelen Ainge azt is elárulta, hogy szerinte jobb helyzetben vannak jelenleg, mint voltak akkor, mielőtt összehozták a Paul Pierce - Kevin Garnett - Ray Allen-féle csapatot.

Egy korábbi játékos és vezetőségi posztot is betöltő személy Chris Broussarddal (ESPN) beszélgetett. Az ex-kosaras szerint azok az emberek, akik hosszú éveket, évtizedeket töltöttek a játékban, és ezáltal felbecsülhetetlen mennyiségű tudásra tettek szert, úgy érzik, hogy egyre kevésbé értékelik azt a tapasztalatot, amivel rendelkeznek. A meg nem nevezett személy szerint az Analyticsben, azaz a matematikában jártas egyének kezdik kiszorítani a kosárlabdában élőket, amit nem gondol fairnek, már csak azért sem, mert ha a számok nem hazudnak, akkor az tény, hogy ők sokkal több NBA bajnoki címet nyertek, mint a matematikusok. Tom Ziller (SB Nation) szerint az aranyközépút lesz a megoldás: azok az emberek, akik mindkét területen jártasak, fognak kiemelkedni a vezetők közül.

Zach Lowe (Grantland) forrásai szerint a Charlotte Bobcats fogja a legtöbb pénzt kapni a liga által generált közös bevételből, nagyjából 20 millió dollárhoz jutnak majd az ún. "revenue sharing" révén - több más, kis piacú együttes követi majd őket 15 millió dollárral. A szponzori szerződésekből jut majd jóval több bevételhez Michael Jordan együttese, ami az egyik nagy előnye annak, hogy a Charlotte idén a rájátszáshelyekért küzd - valószínűleg sikeresen - ahelyett, hogy az utolsó helyek egyikét célozta volna meg a jó pick érdekében.

Az idei drafttal kapcsolatban Chad Ford (ESPN) azt írta, hogy Andrew Wigginsnek természetesen sok mindenben kell javulnia, de egyáltalán nem gondolja úgy, hogy bármit is befolyásolt volna a játékosbörze szempontjából, hogy a kanadai milyen teljesítményt nyújtott a Stanford ellen. Wiggins az ESPN-nél is első helyen van, és Ford szerint a legtöbb NBA csapat listáján is ő van a legelőkelőbb pozícióban. Ez persze változhat a fizikai felmérők és privát edzések után, de Ford állítása szerint meg lenne lepve, ha ez így történne.

Ugyancsak a drafthoz kapcsolódik, hogy francia bajnok Nanterre 19 éves magasembere, Mouhammadou Jaiteh bejelentkezett az idei játékosbörzére - idén 5.2 pontot és 3.9 pattanót átlagolt az összes sorozatot figyelembe véve.

Marc Stein (ESPN) információi szerint a Philadelphia Sixers még 10 nappal meghosszabbítja James Nunnally szerződését - a kosaras első 10 naposa ma éjszaka jár majd le.

Ugyancsak a Sixershez tartozik, hogy 25 meccset vesztettek zsinórban, úgyhogy lassan újraírják a történelemkönyveket. Adam Silver azt nyilatkozta erről, hogy senki nem szereti, ha ilyen sorozatot kell néznie, és ez valószínűleg a játékosok számára sem túl pozitív, visszavetheti az ő fejlődésüket és azt a kultúrát is, amit a csapatnál próbálnak felépíteni. Brett Brown vezetőedző azt nyilatkozta, hogy rendben vannak, nincs szükség arra, hogy pánikoljanak, mert kézben tartják a dolgokat, a játékosai mellett pedig továbbra is kiáll.

Az Egyetemi Hall of Fame idén két igencsak nagynevű taggal bővül, ugyanis ma bejelentették, hogy az idén novemberben megrendezésre kerülő ünnepségen az LSU egykori sztárja, Shaquille O'Neal és a 90-es évek elején két bajnoki címet nyerő Duke sztárja, Grant Hill is bekerül a Hírességek Csarnokába.

Ha már szóba került Shaq, akkor itt kell megemlíteni, hogy Kobe Bryantnek volt pár szava róla is a USA Todaynek adott interjújában. A Los Angeles Lakers sztárja azt mondta, hogy megőrjítette O'Neal a lustaságával. Szerinte mindenkiben kellene lennie felelősségtudatnak, hogy minden nap a lehető legjobb munkát végezze el, mert csak úgy, tessék-lássék módon nem lehet dolgozni Bryant szerint.

Egy 6 perces videó Shaun Livingston visszatéréséről és annak inspiráló hatásáról:

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus