Hírmorzsák 2014-03-27 (10:45)

A Warriors játékosai kiállnak Mark Jackson mellett. Malone tagadja, hogy hetekig nem beszéltek volna Jacksonnal. Scalabrine túl sokat mondott? Abdul-Jabbar lehet a Bucks egyik új tulajdonosa. Rose már edz, de júliusra akarják felépíteni. Ray Allen vírusos gyomorfertőzés, Gary Neal pedig bal bokája miatt hagyhat ki pár meccset. DeRozan szerint egész Kanadának nagy dolog, hogy a Raptors PO-ba jut idén, de ennyivel nem elégednek meg. A Sixers játékosok többségének az NBA-ben maradás a tét. Thad Young szívesen ment volt a Spurshöz a deadline előtt, de már túllépett a dolgon. A Nuggets 10 évnyi PO után idén már biztosan nem lesz ott.

Miközben a Golden State Warriors menedzsmentje és vezetőedzője, Mark Jackson között egyre forróbb a levegő, a csapat játékosai továbbra is kiállnak trénerük mellett. Stephen Curry az őt kérdező újságíróknak elmondta, hogy imádja edzőjét és mindent, amit képvisel. Marcus Thompson II-nek (Mercury News) több játékos is aggodalmát fejezte ki azzal kapcsolatban, hogy a vezetőség mennyire nem kedveli Jacksont.

A kosarasoknak az is feltűnt, hogy Joe Lacob tulajdonos Kim Kawakaminak azt mondta, hogy csalódott és vannak fenntartásai a vezetőedzővel kapcsolatban. Több játékos úgy gondolja, hogy Jackson távozik posztjáról a nyáron akár saját döntésből, akár a menedzsment nyomására. Curry pedig azt is elmondta, hogy szeretné, ha a vezetőség meghallgatná az ő véleményét is, mielőtt döntést hoznak a trénerrel kapcsolatban.

Rusty Simmons (San Francisco Chronicles) úgy tudja, hogy Jacksonnak azzal volt leginkább baja, hogy a segédedzői szinte több elismerést kaptak, mint ő maga, ráadásul azt hitte, hogy tavaly nyáron meg tudnak egyezni a hosszabbításról, ami nem hogy nem történt meg akkor, de azóta sem nagyon volt erről beszélgetés közte és a vezetőség között. Brian Scalabrine bűne az lehet bizonyos források szerint, hogy egy sajtótájékoztatón túlságosan belement a csapat védekezésének elemzésébe.

A Sacramento Kings vezetőedzője, Michael Malone Simmonsnak azt nyilatkozta, hogy igaz, hogy nem volt a legjobb a viszonya Mark Jacksonnal tavaly, volt köztük nézetkülönbség, de az erős túlzás, hogy hetekig nem is beszéltek egymással. Minden nap beszéltek, és szerinte Jackson egy idő után rájött arra, hogy Malone nem azért van az együttesnél, hogy saját magának csináljon reklámot - az előbb említett Thompson szerint az öltözőben többen úgy gondolták, hogy a média túlsztárolja tavalyi segédedzőjüket, akit jobban érdekelt, hogy főedzői állást szerezzen valahol, mint az, hogy a csapatot segítse.

A liga pontkirálya, Kareem Abdul-Jabbar Mark Medinának (Los Angeles Daily News) elárulta, lehetséges, hogy ő is társtulajdonosa lesz a Milwaukee Bucksnak. A centerlegenda azt nyilatkozta, hogy a csapat valószínűleg gazdát cserél. Többen érdeklődnek a tulajdonlása iránt, többen őt is megkeresték, lenne-e kedve beszállni, de egyelőre semmi konkrétum nincs még ezzel kapcsolatban. Beszélt a jelenlegi többségi tulajdonossal, Herb Kohllal, de sokan mások is megtették már ugyanezt. Annyi biztos, hogy a franchise nem termel pénzt, és a csapatnak sem megy a játék.

A Chicago Bulls irányítója, Derrick Rose elkezdte az ütközések nélküli edzéseket, közölte a riporterekkel a csapat vezetőedzője, Tom Thibodeau. A hírtől függetlenül Rose-t a szezonra nem várják vissza, a Team USA július minicampjére akarják olyan állapotba hozni, hogy azon részt tudjon venni.

A Miami Heat dobóhátvédjének, Ray Allennek vírusos gyomorfertőzése van, ezért nem játszott ma hajnalban, az Indiana Pacers elleni keleti rangadón. Azt nem tudni egyelőre, mennyit kell pontosan kihagynia.

A Charlotte Bobcatsnél Gary Neal vonulhat pár meccses pihenőre, jelentette be a gárda vezetőedzője, Steve Clifford, miután a dobóhátvéd bal bokájával vannak gondok. A tréner elmondta, hogy deadline előtt szerzett játékosa játszani akar, de az teljesen nyilvánvaló, hogy nem egészséges, ezért pihentetik.

A Toronto Raptors gyakorlatilag bent van a rájátszásban, miután ma hajnali, Boston Celtics ellen aratott győzelmével egyetlen további siker, vagy a New York Knicks egyetlen veresége azt jelenti, hogy matematikailag is biztosan PO-résztvevők. Érdekesség, hogy Rudy Gay elcserélése óta 34-12-es mérleget tudnak felmutatni, és biztos lottery csapatból jutottak el az Atlantic élére.

DeMar DeRozan a RealGM-nek azt nyilatkozta, hogy ez nemcsak a franchise számára, de egész Torontónak és Kanadának is nagy dolog. Öt éve van a csapatnál, volt ideje megtapasztalni, mennyire szenvedélyes a közönségük, úgyhogy tudja, milyen sokat jelent nekik a rájátszásba jutás, táplálkoztak is az általuk átadott energiákból hazai pályán. DeRozan elmondása szerint fogalma sincs, milyen az, amikor már a bajnoki címért megy a küzdelem, erről majd akkor tud nyilatkozni, ha lejátszott már pár meccset a rájátszásban. Neki ez teljesen új lesz, úgyhogy megpróbál azoktól a csapattársaitól tanulni, hogyan is készüljön fel a mérkőzésekre, akik már jártak korábban a PO-ban.

A csapat irányítója, Kyle Lowry a ma hajnali diadal előtt megpróbálta a kevésbé tapasztalt csapattársai figyelmét is a feladatra szögezni: azt mondta a többieknek, hogy kezükben a sorsuk, de erre is kell koncentrálniuk. Másokra nem számíthatnak, de itt most ők döntenek. Lowry azt is hozzátette, hogy hazudni nem fog, ettől függetlenül mindenki a Sacramento Kingsnek drukkolt, hogy megverjék a Knickst.

A Boston elleni siker azt is jelenti, hogy a Chicago Bullsszal azonos mérleggel áll a Raptors a keleti főcsoport harmadik helyén. DeRozan erről azt mondta, hogy nagyon hosszú utat tettek meg addig, hogy most a PO-ról beszélgethessenek, de nem elégednek meg annyival, hogy bekerülnek a legjobb 8 keleti csapat közé. Harcolni akarnak minden egyes meccsen, és nevet szerezni maguknak. Nem az a céljuk, hogy bejussanak, aztán 4 lejátszott ütközet után azt mondják, ez az év rendben volt.

A Philadelphia Sixersnél nincsenek ilyen "gondok", ők éppen minden idők leghosszabb vereségsorozatát próbálják meg elkerülni, a csapat dobóhátvédje, James Anderson azonban a New York Timesnak elmondta, a játékosokat ez kevéssé izgatja. Anderson szerint mindenki úgy fogja fel, hogy ez egy bizonyítási lehetőség számára, nagyon sokaknak ugyanis ez az igazi sansz, hogy megragadjanak az NBA-ben, és ez inkább motiváció számukra, mint a rossz sorozat megállítása.

Szintén a Sixershez tartozik, hogy jelenlegi legjobb játékosukat, Thaddeus Youngot szóba hozták a San Antonio Spursszel a deadline előtt. A csatár a San Antonio Express-Newsnak azt nyilatkozta, hogy nagyszerű lehetőség lett volna ez, hiszen jó csapatban, bajnokesélyes csapatban akar játszani, de már a cserehatáridő után vannak, úgyhogy arra koncentrál, hogy megváltoztassa a Sixers körüli kultúrát, és segítse csapattársai fejlődését. Young azt mondta, nyitott arra, hogy pályafutása későbbi részében a Spurs kosarasa legyen, mert szerinte bárkivel képes együtt játszani.

Ugyancsak nem lesz ott a Denver Nuggets sem a PO-ban, ők ma hajnali vereségükkel kerültek ki a képből matematikailag is - 10 évig voltak ott zsinórban a rájátszásban, ez a sorozatuk szakadt meg ebben az idényben.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus