Hírmorzsák 2014-03-31 (13:45)

Sérülések (Melo, Varejao, Bogut), felépülések, visszatérések (Gallinari, Garnett, Kirilenko, Beverley). Rodman újabb szintet lépett. Jermaine O'Neal Mark Jacksontól teszi függővé, hogy marad-e jövőre is a Warriorsnél. Ainge az Analytics hibáira hívta fel a figyelmet. Rondo Ainge-t, Tucker a Sunst, DeRozan a Kings-Raptors cserét és Gay-t, Billy King pedig Kiddet dicsérte. Larry Drew szerint nem tankolnak. Brett Brown, Young és MCW nyilatkozatai a Sixers sikere után. 10 napos szerződések (Armstrong, Cunningham). Draft (Wiggins, Gordon, Harrison testvérek). Marbury újra bajnok lett Kínában.

A New York Knicks ma hajnalban a Golden State Warriors otthonában győzött, de akár vézeráldozattal is járhat a siker, ugyanis Carmelo Anthony bal keze megsérült a mérkőzés közben. A röntgen szerint nincs törése Melónak, de hogy kell-e kihagynia meccset, az majd a további vizsgálatok után fog eldőlni.

A Houston Rockets irányítója, Patrick Beverley meniscusa még péntek hajnalban szakadt el. Elmondása szerint az első nap nagy fájdalmai voltak, a hétvégén azonban már egyáltalán nem érzett ilyet, úgyhogy bizakodó. Hétfőn nézi meg őt Amerika egyik legjobb térdspecialistája, ezt követően döntenek arról, mit is kell majd csinálnia Beverley-nek, de a hírek szerint egyelőre a műtétről szó sem esett. 10-14 naptól terjedően négy hétig bármennyit kihagyhat a játékos, de elvileg még ebben az idényben visszatérhet a PO-ra.

A Cleveland Cavaliers centerének, Anderson Varejaónak is ma nézik meg a jobb vállát, ő Anthonyhoz hasonlóan ma hajnalban, az Indiana Pacers elleni győzelem alkalmával lett maródi, idő előtt kellett befejeznie a meccset.

Akinek biztosan pihennie kell most egy rövid ideig, az a Warriors centere, Andrew Bogut, akinek a lágyékával vannak gondok, ezért 7-10 napra kiszállt a játékból - az ausztrál játékos már a Knicks elleni mérkőzésen sem állt rendelkezésre. Hogy pontosan mikor is térhet vissza, az attól függ, hogyan reagál a kezelésekre. A csapat Hilton Armstronggal próbálja meg biztosítani az ötös posztot, neki adtak 10 napos szerződést.

Ha már a Golden State, akkor a gárda magasembere, Jermaine O'Neal a San Jose Mercury Newsnak elmondta, hogy a csapattársai, az egész franchise és a szurkolók is nagyszerűek, de hogy jövőre is marad-e az oaklandieknél, az csak azon múlik, hogy a Mark Jackson vezetőedző marad-e a posztján, mert Jackson teszi minden nap egyszerűvé a munkájukat, erre pedig nem sok edző képes. O'Neal úgy gondolja, hogy nagyon régóta a legunfairebb dolog a Jackson körüli mizéria, amit látott, hiszen 18 meccsel vannak 50% fölött, és arról beszélgetnek, ki kell-e rúgni a trénert vagy sem.

Armstronghoz hasonlóan szintén 10 napos szerződést kapott Jared Cunningham, őt a Sacramento Kings igazolta le másfél hétre. A Kings mindössze két egészséges hátvéddel rendelkezett Ray MacCallum és Ben McLemore személyében, ezért volt szükségük az Atlanta Hawkstól nemrég kirakott játékosra. Seth Curry kevesebb sikerrel járt, ő a hírek szerint nem fog második 10 napost kapni a Cleveland Cavalierstől.

A Phoenix Suns kiscsatára, PJ Tucker az Arizona Republicnak elmondta, teljesen evidens, hogy szeretne hosszabbítani a Sunsszal, hiszen ők adtak neki lehetőséget, hogy megmutathassa magát és azt, hogy a ligába való. Úgy érzi, a csapat és saját maga elképzeléseit is felülmúlta jelenlegi játékával, ráadásul másfél éve kezdő egy gárdában, ilyen pedig nagyon ritkán fordul elő az NBA-ben egy minimum szerződésű játékossal. Nagyon szereti a Sunst, és soha nem fogja elfelejteni, milyen sanszot adtak neki, élete végéig az adósa lesz a Phoenixnek. Tuckert egyébként a Forbes magazin a liga legalulfizetettebb játékosának nevezte meg.

Tegnap hajnalban megszakadt a Philadelphia Sixers 26 meccses vereségsorozata. A gárda irányítója, Michael Carter-Williams elmondta, hogy senki nem akar egy ilyen negatív csúcs részese lenni, úgyhogy örül, hogy sikerült maguk mögött hagyniuk ezt az időszakot. Thaddeus Young szerint nem a streak megszakítása motiválta őket, egyszerűen csak szerettek volna egy győzelmet ünnepelni. Brett Brown vezetőedző szerint lehet, hogy sokan nem értenek azzal egyet, hogy ilyen szintre "lebutították" a játékosállományt, de ezt az utat választották, ez volt a tervük, és megköszönte a Sixers-drukkereknek és a városnak, hogy kitartottak a csapat mellett.

A Toronto Raptors dobóhátvédje, DeMar DeRozan a Boston Globe-nak mesélt Rudy Gay elcseréléséről. Szerinte mindkét csapat nyert az üzlettel, hiszen ők elindultak felfelé a tranzakciót követően, és hisz benne, hogy Gay is nagyon sokat fog segíteni a Sacramento Kingsnek a jövőben, új fejezetet kezdhet karrierjében. DeRozan azt is elmondta, hogy Gay volt a mentora, miután Kanadába került a Memphistől, nagyon sokat segített neki a kiscsatár, nagyon sok mindent ellesett tőle. Amikor elcserélték Gay-t, azt mondta neki volt csapattársa, hogy itt az idő és a lehetőség számára, hogy előrelépjen.

A Boston Celtics GM-je, Danny Ainge is a Boston Globe-nak adott nyilatkozatot, de ő az Analyticsszel kapcsolatban. Ainge szerint az új statisztikák sokszor vezetnek olyan korai, téves következtetésekhez, amiket egyszerűen nem engedhetnek meg. Ainge szerint az edzőknek szükségük van arra, hogy lássanak meccseket, hogy beszélgessenek az adott játékossal, így jobban képbe kerüljenek azzal, ki milyen szerepre lehet képes, ezzel pedig a gárda vezetőedzője, Brad Stevens is egyetértett.

A csapat játékmestere, Rajon Rondo azt mondta, hogy szerinte ezért Ainge az egyik legjobb GM a ligában, mert volt játékos, és tudja, hogy hogyan épül fel egy sikeres csapat. Rondo szerint nem lehet úgy felépíteni egy együttest, hogy ránézünk valakinek a statisztikáira, és azt mondjuk: "oké, ez a játékos jó lesz nekünk, és sikeresek leszünk vele". Szerinte a személyiségek legalább olyan fontosak, mint az adatok, ismerned kell, ki milyen ember. Rondo úgy gondolja, ezért végzett jó munkát Pat Riley Miamiben, vagy például a San Antonio Spurs GM-je is, igaz, az ő nevét nem tudta.

A Brooklyn Nets GM-je, Billy King a csapat vezetőedzőjét, Jason Kiddet dicsérte. King szerint a fiatal játékosaik nagyon sokat fejlődtek, de a legfontosabb az, hogy van identitása és jól felismerhető rendszere a Brooklynnak. Évek óta szerették volna ezt, mert jóval egyszerűbben fejleszthető így egy csapat, hiszen nyáron egyértelműen tudni fogja, milyen típusú játékosokra van szükségük a javulás érdekében. King azt is elmondta, hogy szeretné, ha az a játékosmegfigyelő, aki év elején kritizálta Kiddet, most is megszólalna, mert amennyi savat kapott a tréner szezon elején, annyira nem dicséri most senki.

Kidd azt nyilatkozta, hogy egyelőre várna még a dicséretekkel. Szerinte a legszebb dolog az az NBA-ben, hogy az egész szezon egy nagy maraton, amit csak a végén lehet igazán értékelni. Akik régóta a ligában vannak, tudják ezt, ezért nem is pánikolt náluk senki. Senki nem keresett kifogásokat a csapaton belül, de ahogy haladt előre a szezon, egyre inkább megismerték egymást a játékosok és az edzők is, ez kezd kifizetődni. Kidd szerint sokat fejlődtek év közben, tanultak a korábbi hibáikból, így egyszerűen jobb csapat lettek annak ellenére is, hogy lényegében ugyanazt játsszák, mint korábban.

A Nets dobóhátvédje, Joe Johnson lett a 15. aktív játékos, aki elérte a 17.000 pontot - ma hajnalban, a Minnesota Timberwolves ellen jött neki össze ez. Johnson az örökranglista 84. helyén áll.

A brooklyniaknál két játékos is sérült, de Andrej Kirilenko a hét közepén, Kevin Garnett pedig vagy hétvégén, vagy a következő hét közepén visszatérhet, jelentette be a Nets a TWolves elleni mérkőzésük előtt.

Ha már a visszatérők, akkor itt lehet megemlíteni, hogy Danilo Gallinari biztató mondatokat írt facebook-oldalára. A Denver Nuggets kiscsatára ebben a szezonban már biztosan nem játszik, de elmondása szerint nagyon keményen edz, csinálja a rehabját, és végre látja a fényt az alagút végén. Gallo emellett megköszönte mindenkinek az eddig kapott segítséget, és hogy hittek benne az elmúlt egy év során.

A Milwaukee Bucks vezetőedzője, Larry Drew a Milwaukee Journal Sentinelnek hangsúlyozta, ő bizony nem tankol. Drew elmondása szerint egy feladata van: minél jobban felkészíteni a rendelkezésre álló játékosokat, rávenni őket arra, hogy minél keményebben küzdjenek, és győzni próbál minden egyes meccsen. Tudja, hogy a szurkolók már a draftot, és a lehetséges új játékosokat nézik, nem is hibáztatja őket ezért, de ez a dolog őt nem érdekli, nem befolyásolja a saját munkájában.

A Kansas Jayhawks kiscsatára, Andrew Wiggins sajtótájékoztatón jelenti be ma délután, hogy nem tér vissza jövőre az egyetemre, jelentkezik a 2014-es draftra. A játékos idén nagyon sokáig visszafogott teljesítményt nyújtott, de így is 17.1 pontot és 5.9 pattanót átlagolt, és szinte bizonyosan a Top3-ban kel majd el június végén.

Sean Deveney (Sporting News) úgy tudja, hogy a Kentucky egyetemre járó Harrison testvérek is jelentkezhetnek a draftra, de az egyik forrás szerint döntés még nem született erről. Egy meg nem nevezett GM azt mondta, hogy Aaron és Andrew egész évben csalódást okoztak, de a March Madness talán nekik segített a legtöbbet, és most hasonlítanak azokra a játékosokra, akiknek tavaly hitték őket.

Marc J. Spears (Yahoo Sports) úgy tudja, hogy az Arizona Wilcats csatára, Aaron Gordon is jelentkezik a draftra, legalábbis hajlik efelé.

A végére pedig kicsit elrugaszkodva a ligától: Stephon Marbury három éven belül másodjára lett bajnok Kínában, miután a CBA döntőjében csapata, a Beijing Ducks megverte a Xinjiang Flying Tigerst. Marbury az utolsó meccsen 28 ponttal, 6 pattanóval és 5 gólpasszal zárt, az MVP pedig csapattársa, Randolph Morris lett.

Dennis Rodman a Legends of Basketball Argentina Tour 2014 meccsén... Talán nem véletlenül nem hívták meg pár napja a Bad Boys Pistons első bajnoki címének 25 éves évfordulójára.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus