Hírmorzsák 2014-04-05 (10:45)

Lowryval hosszabbít a Raptors. Napi stat: Durant beérte Jordant, a Bucks történetének legmélyebb pontján. Sanders támogatja, hogy legalizálják a marihuánát orvosi célokra. Isiah Thomas a legjobban draftoló GM az elmúlt 25 évben? Ő lehet a következő általános igazgató a Cavsnél. Irving le akar lépni Clevelandből. Saunders nem lesz edző a TWolvesnál. A Bulls és a Warriors Harrison Barnes és Jimmy Butler cseréjéről tárgyaltak a deadline előtt? Eric Gordon újra megnézeti bal térdét, amely továbbra sem javul. Lehet, hogy látjuk még idén Nash-t a pályán. A Bucks lehívná Erik Muprhyt waiverről, nem hosszabbítanak DJ Stephensszel.

Tim Leiweke, a Toronto Raptorst birtokló MLSE vezérigazgatója egy TV műsorban elmondta, a csapat hosszabbítani fog jelenlegi irányítójával, Kyle Lowryval. Leiweke szerint a játékmester és a GM, Masai Ujiri között különleges kapcsolat van, és szerinte Lowryt az egész város imádja. Az igazgató úgy gondolja, nagyszerű történet a játékosé: tavaly nagyon sok energiáját és dühét másra fordította, például a játékvezetőkkel való veszekedésre, idén azonban ezeket a benne gyülemlő feszültségeket a csapat hasznára tudja hajtani. Leiweke hozzátette, hogy a jelenlegi keret nagyon együtt van, a játékosok nagyon jóban vannak egymással.

Napi stat: Kevin Durant beérte Michael Jordant. Ma hajnalban, zsinórban 40. olyan meccsét játszotta, amelyen elért legalább 25 pontig, ezzel Jordan 1986/87-es teljesítményét leszámítva az egyetlen játékos az elmúlt 50 évben, akinek sikerült ez. A következő meccsen már az egyedüli rekord a cél. A másik napi stat a Milwaukee Bucksé: franchise-rekordot jelentő 62 vereségégüket szedték be ma hajnalban, a Chicago Bulls ellen.

Folytassuk az említett Bucksszal: Larry Sanderst tegnap este tiltotta el 5 meccsre a liga marihuána használata miatt - az eltiltást akkor kezdi meg Sanders, ha fizikailag alkalmas lesz a játékra, jelenleg ugyanis szemsérülése miatt amúgy sem léphetne parkettre. Sanders azt nyilatkozta a Chicago Bulls elleni, ma hajnali meccs előtt, hogy tudta, mi vár rá, ha lebukik, de szerinte orvosilag hasznos a marihuána bizonyos mennyiségben, nem lehet összemosni más drogokkal, amikre rá lehet szokni és tönkre teszik egy ember életét. Szerinte eljön majd az az idő, amikor legalizálni fogják, és az orvosok írják majd fel a betegeiknek, mint a rendes gyógyszereket.

Ugyancsak a Buckshoz tartozik, hogy Gery Woelfel (Racine Journal Times) forrásai szerint az együttes erősen gondolkodik azon, hogy lehívják Erik Murphyt a waiverről. Az újonc magasembert nemrég rakta szabadlistára a Chicago Bulls - két napig van ott, addig előző szerződésével együtt bárki számára lehívható ebben a periódusban, már akinek persze van rá helye. Még mindig Milwaukee: Shams Charania (RealGM) információi alapján nem fogják megtartani DJ Stephenst, akinek ma jár le 10 napos szerződése.

Némileg megnyugodhatnak a Minnesota Timberwolves drukkerei, ugyanis amennyiben Rick Adelman jövőre nem tér vissza az együtteshez, akkor sem Flip Saunders elnök veszi át a kispadot - legalábbis jelenleg a tulajdonos, Glen Taylor nagyon nem szeretné ezt a forgatókönyvet, árulta el egy rádióműsorban.

Érdekesség, hogy a Toronto korábbi vezetője, Isiah Thomas lett a legjobban draftoló GM 1989 óta egy nemrégiben befejeződött, ESPN által készített tanulmány szerint. Thomas a 7. helyen választotta Damon Stoudamire-t és a 9. pozícióban Tracy McGradyt a kanadaiaknál, majd a New York Knicksnél David Lee, Trevor Ariza, Wilson Chandler és Nate Robinson került általa kiválasztásra, nem éppen túl korai pickekkel. A második Jim Paxson (Carlos Boozer, Anderson Varejao, Jason Kapono) lett, míg a legrosszabbak listáján David Kahn, Elgin Baylor, Jerry Reynolds, John Gabriel és Pete Babcock neve található.

A Cleveland Cavaliers ma hajnali vereségével gyakorlatilag elvesztette reális esélyét a rájátszásra, Brian Windhorst (ESPN) pedig róluk chatelt a minap. Windhorst szerint Kyrie Irving évek óta távozni akar az együttestől, egyszerűen nem akar a Clevelandnél játszani, és ezt már régóta éreztetik a hozzá közelállók. Nem kedvelte Chris Grantet, akit már ki is rúgtak, nem kedveli Mike Brownt sem, akinek ugyanez lehet a sorsa, és nincs jóban Dion Waitersszel sem. Windhorst azt is hozzátette, hogy szerinte ahhoz, hogy LeBron Jamesnél bármi esélye legyen a Cavsnek, el kell cserélniük Irvinget a nyáron.

A következő GM-ről azt írta Windhorst, hogy nagyon könnyen lehet az előbb említett Isiah Thomas, mert nagyon szeretné az állást az egykori detroiti szupersztár. Windhorst szerint Thomas befolyásának teljesen vége New Yorkban, többször is együtt ebédelt Dan Gilberttel az utóbbi időben, úgyhogy szerinte Thomas könnyen meg is kaphatja a posztot, mert úgy tűnik, hogy kezdi Gilbertet meggyőzni arról, ő lenne az alkalmas az állás betöltésére.

Bár Peter Vecsey info, úgyhogy helyén kell kezelni, de a veterán újságíró forrásai szerint a Chicago Bulls és a Golden State Warriors a deadline előtt egy Jimmy Butler és Harrison Barnes köré épülő cseréről beszélgettek - azt nem tudni, melyik oldal mondott nemet.

A New Orleans Pelicans dobóhátvédjére, Eric Gordonra kezd megint rájárni a rúd. Mint arról korábban beszámoltunk, ezúttal nem a korábban többször is műtött jobb, hanem a bal térdével vannak gondok, már zsinórban 8 meccset hagyott ki, ezért a közeljövőben Los Angelesbe utazik orvosához, hogy újabb szakvéleményt kérjen állapotáról.

Ha már Los Angeles és a sérülések: Steve Nash elvileg ma hajnalban lejátszotta utolsó meccsét is a szezonban. A Lakers irányítója 4 pontot és 7 gólpasszt jegyzett a Dallas Mavericks ellen, de vezetőedzője, Mike D'Antoni azt nyilatkozta a meccset után, hogy ő azt mondta Nash-nek, szerinte nem ez volt ebben az idényben az utolsó találkozó, amin pályán láthattuk.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus