Hírmorzsák 2014-04-11 (10:30)

Anthony Davis (hát) és Eric Gordon (bal térd) is befejezte erre a szezonra, utóbbit műteni is kell. Rondo szeretné tudni, mik a Celtics tervei. Mozgové a napi stat és a meme-gyárosok figyelme is. Steve Blake-nek a családja és Los Angeles is hiányzik. A Lakers egy fiatal, olcsó edzőre váltja D'Antonit? Nick Young maradna a Lakersnél, de a pénz is számítani fog. Mills többször is kirúgta volna már Woodsont idén. A Pacers még 10 évig maradhat jelenlegi csarnokában. Pittman örül, hogy otthon játszhat. Volt NBA játékosok/edzők vs. "külsősök". Igazolások (Amundson, Cunningham), Draft (Stokes), D-Liga hírek (Reed, Karaszev, Hopson, új csapat Grand Rapidsben).

A New Orleans Pelicans gyakorlatilag befejezte erre a szezonra, miután tegnap este bejelentették, hogy sem Anthony Davis, sem Eric Gordon nem lép már idén pályára. Az erőcsatár újabban hátfájdalmakkal küszködik, a csapat pedig nem szeretné, ha az utolsó, semmit nem számító találkozók egyikén valami nagyobb bajt szedne össze. A dobóhátvéd már jó ideje nem játszik: ezúttal nem a korábban problémás jobb, hanem bal térdével vannak gondok, és a Pelicans tájékoztatása alapján artroszkópiás műtéten fog átesni Gordon a következő hét folyamán.

A Boston Celtics irányítója, Rajon Rondo Gary Washburnnek (Boston Globe) elmondta, nem kérte a csapat menedzsmentjét, hogy mindenről tájékoztassák, ettől függetlenül szeretné tudni, mik a gárda tervei. Rondo úgy fogalmazott, hogy nagyon is érdekli, milyen lépéseket, cseréket tervez a klub, főleg ha ő is része a jövőbeli Celticsnek. Hozzátette, hogy szerinte sokat lesz most nyáron Bostonban, és nagyon kíváncsi arra, mi fog történni a csapat körül az off-szezonban.

A Golden State Warriors irányítója, Steve Blake korábban már elmondta, hogy egyáltalán nem zárja ki annak a lehetőségét, hogy visszatérjen a Los Angeles Lakershez, és most sem rejtette véka alá, hogy hiányzik neki a környezet. Blake elmondása szerint Los Angeles Amerika egyik legélhetőbb városa, de leginkább a felesége és a gyermekei hiányoznak neki, nagyon szeretne otthon lenni családjával.

Az említett Lakershez tartozik, hogy Kevin Ding (Bleacher Report) információi szerint az aranysárga-lilák vezetőségén belül többen is úgy gondolják, hogy jó ötlet lenne egy fiatal, feltörekvő edzőnek lehetőséget adni, aki valószínűleg nem is kérhet nagy fizetést, így nem kerülne sokba az sem, ha véletlenül nem válna be és el kellene küldeni.

Ugyancsak ide tartozik, hogy Nick Young újra elmondta a Los Angeles Daily Newsnak, hogy egészen biztos abban, hogy sikerül közös megegyezésre jutnia a Lakersszel, és új szerződést kötnie jelenlegi csapatával - azt azonban hozzátette, hogy nehéz lenne lemondani egy más csapat által ajánlott, zsírosabb kontraktusról, úgyhogy valószínűleg még mindig a pénz fogja a döntő szerepet játszani Young nyári csapatválasztásánál.

A New York Knicks GM-je, Steve Mills Spike Lee-vel beszélgetett az ESPN egyik rádióműsorában. Mills azt mondta, hogy szerinte valami nagyon különlegeset tudnak létrehozni Phil Jacksonnal a Nagy Almában. Frank Isola (New York Daily News) epésen megjegyezte, hogy milyen furcsa: Mills hivatalba kerülésekor azt akarta, hogy valaki vezesse helyette a napi ügyeket, ő pedig az üzleti részre koncentrált volna, most azonban pont fordítva van, ő a beosztottja Jacksonnak. Egyes források azt mondták Isolának, hogy Mills a szezon több pontján is kész volt kirúgni Mike Woodsont, ám mindig közbejött valami: vagy hosszabb győzelmi sorozatba kezdett a csapat, vagy James Dolan tulajdonos bírálta felül a GM döntését.

Az Associated Press forrásai szerint az Indiana Pacers megegyezett a Banker's Life Fieldhouse üzemeltetőivel, és 160 millió dollárért további 10 évig maradhatnak a csarnokban. A városi közgyűles jövő hétfőn fog szavazni az üzlet jóváhagyásáról.

A Houston Rockets újdonsült centere, Dexter Pittman Mark Bermannek (FOX 26 Houston) elmondta, egy álma vált azzal valóra, hogy otthon játszhat, és teljes sokkban van jelenleg. Játszott együtt LeBron Jamesszel, játszott együtt Kevin Duranttel is a Texas egyetemen, nyert NBA bajnoki címet, de semmi nem jobb annál, mint hogy otthon kosarazhat a liga egyik legjobb középjátékosával, a valaha volt egyik legjobb magasember irányítása alatt, ráadásul Hakeem Olajuwon árnyékában. Pittman szerint minden houstoni kosaras arról álmodik, hogy egyszer a Rockets játékosa legyen.

Tegnap este hivatalosan is bejelentette a Chicago Bulls, hogy Mike James mellett Lou Amundsont is leigazolták a szezon végéig. Ugyancsak a szezon végéig szóló szerződést kötött hajnalban a Sacramento Kings Jared Cunninghammel, miután a hátvéd 10 napos szerződése lejárt.

A Kingshez tartozik az is, hogy egy napra ugyan felhívták a D-Ligából Willie Reedet, de ma hajnalban már vissza is küldték a kosarast a Reno Bighornshoz. Szintén a D-Ligában, a Canton Charge-nál kötött ki a nemrég a Cleveland Cavaliershez felhívott Szergej Karaszev - Scotty Hopson kettős.

Ha már a D-Liga: jövőre új gárda lesz Grand Rapidsben, ugyanis a Springfield Armort átköltöztetik, ezentúl a Detroit Pistons "fiókcsapata" lesz az együttes. Az Armort egy helyi befektetőcsoport vásárolta meg, akik a napi teendőket és az üzleti ügyeket fogják felügyelni, míg a Pistons felel majd a kosárlabdával kapcsolatos dolgokért - ez így az ún. "hibrid" együttműködés, a másik, valamivel gyakoribb eset az, hogy mindent a nagycsapat intéz.

Egy kis statisztika: A Five Thirty Eight végzett kutatásokat az NBA vezetőkkel kapcsolatban: az utolsó négy évben 23 új GM-et neveztek ki, akik közül 18 soha nem játszott vagy nem volt edző a ligában - ez az ezt megelőző 15 évben 81 alkalomból csak 33-szor fordult elő. A volt játékosok/edzők a kutatás szerint rövidebb életűek voltak a vezetőségi pozícióban. A "külsősök" egy picit gyengébb számokat tudtak felmutatni javulásként, ám jóval jobb csapatokat kaptak kézbe: ők átlagosan 49%-os nyerési mutatójú együttesekkel kezdhettek, míg a másik oldal átlagosan 41%-ossal. A külsősök csapatai közül jóval jobb arányban kerültek be a PO-ba a harmadik évben, mint azoknak a GM-eknek a gárdái, akik rendelkeztek korábbi NBA tapasztalattal (63% - 48%).

A CBS Sports információi szerint a Tennessee egyetem csatára, Jarnell Stokes jelentkezni fog az idei draftra. Stokes valahol a második körben kelhet el, mivel Chad Ford (ESPN) listáján a 31., de Jonathan Givony (DraftExpress) csak a 65. helyre rangsorolja.

Napi stat: Tyimofej Mozgov ma hajnalban 29 pattanót szedett a Golden State Warriors elleni összecsapáson, ez szezoncsúcs a teljes ligában. Kis probléma történt a TNT-nél, akik elírták az orosz center pontjait, erre azonnal be is indult a meme-gyár:

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus