Hírmorzsák 2014-04-14 (10:45)

Dumars maradhat tanácsadó a Pistonsnál akkor is, ha már nem lesz GM. Ezeli elkezdte az 1-1 elleni edzéseket, Bogut újra megsérült (borda). Cousins szezonjának eltiltás miatt lesz vége. A Lakers megtartaná Gasolt, aki hivatalosan is befejezte erre a szezonra. Napi stat: a Lakers, a Celtics és a Knicks együtt írtak történelmet. Pittmant kirakja a Rockets, Josh Powell lesz a helyettese. Damion James maradhat a PO-ra is a Spursnél. Új vezérigazgatója lesz a Hawksnak. Aaron Gordon a héten dönt, jelentkezik-e a draftra.

A Detroit Pistons GM-je, Joe Dumars ugyan még nem mondott le posztjáról, de Vincent Goodwill (Detroit News) forrásai szerint az már biztos, hogy miután ezt megteszi, továbbra is maradhat az együttesnél tanácsadói poszton. A dolog jackpotja számára az, hogy mindemellett szabad utat engednek számára, hogy más csapatoknál is próbálkozzon, ha szabaddá válik egy-egy magas beosztású vezetőségi pozíció.

Ugyan még korai lenne örülni, hiszen továbbra sem biztos semmi vele kapcsolatban, de a Golden State Warriors centere, Festus Ezeli ma elkezdi az 1-1 elleni edzéseket, miután rehabja vége felé közeledik bokasérülését követően. A középjátékos bizakodó azzal kapcsolatban, hogy játszhat-e a PO-ban, de egyelőre erről még semmi pontosabbat nem tudni. Ezeli visszatérése üdvözítő lenne az oaklandiek számára, főleg hogy Andrew Bogut megsérült ma hajnalban, és elsőre úgy tűnik, hogy a bordáival vannak gondok.

Hajnalban történt más is: a Sacramento Kings lejátszotta 81. mérkőzését is, DeMarcus Cousins azonban megkapta 16. idei technikaiját is a Minnesota Timberwolves elleni találkozón. Amennyiben nem vonják vissza utólag az ítéletet, úgy Cousins szezonja véget is ért ezzel, mivel a 16. technikai után egy meccses eltiltás jár automatikusan.

A Los Angeles Lakers GM-je, Mitch Kupchak a Los Angeles Daily Newsnak újra megerősítette, hogy a csapat nagyon is szeretne hosszabbítani Pau Gasollal. Kupchak szerint nem is érti, miért is kérdés ez, hiszen egy későbbi Hall of Famerről beszélünk, de mivel a spanyol kosaras szabadügynök lesz, így természetesen ki kell várniuk, hogyan alakulnak majd a nyári események. Gasol a Lakers.com-nak azt mondta, már nagyon izgatott, hogy több csapattal is leülhessen beszélgetni, tárgyalni a nyáron, de természetesen elképzelései szerint köztük van a Lakers is. Az európai klasszisról tegnap kiderült, hogy hivatalosan is befejezete az idényt, miután a csapat orvosai megmondták, hogy még mindig hetekre van attól, hogy újra pályára léphessen.

A napi statisztikában is a Lakersé az egyik főszerep: idén történik meg először a liga történetében, hogy ők, a New York Knicks és a Boston Celtics sem lesznek ott a rájátszásban.

Damion James meggyőzte a San Antonio Spurst, az idény végéig szóló szerződést kapott a nyugati első helyezettől. James április 3-án kapta első 10 napos kontraktusát, és három mérkőzésen lépett parkettre eddig Gregg Popovichéknál.

A Houston Rockets gyorsan rájött, hogy nem Dexter Pittman lesz a megoldás centerposzton, és Jonathan Feigen (Houston Chronicle) információi szerint hamarosan ki is teszik keretükből. Feigen úgy tudja, hogy nem centert, hanem az erőcsatárként használható, legutóbb a Fülöp-szigeteken játszó Josh Powell-t igazolja le az együttes, amint Pittman elküldésével lesz szabad helyük.

Miután az Atlanta Hawks csak a 28. helyen áll a nézőszámok tekintetében, így megpróbálják javítani kicsit a róluk kialakult képet, és az Atlanta Journal-Constituition információi szerint a héten hivatalosan is bejelentik új vezérigazgatójukat, a Turner Entertainment Network (többek között ide tartozik a TNT csatorna is) jelenlegi elnökét, Steve Koonint, aki mostani munkahelyén megszerzett tapasztalatai által segíthet a csapat imidzsének fejlesztésében. Brian Windhorst (ESPN) információi szerint a liga tulajdonosai jóváhagyták a kinevezést, plusz a Hawks márciusban eladott egy kisebb tulajdonrészt, így már 12 tulaja van az együttesnek, erre is bólintott a Board of Governors.

A Yahoo Sports úgy tudja, hogy ugyancsak valamikor a héten jelenti be az Arizona egyetem játékosa, Aaron Gordon, hogy jelentkezik az idei draftra.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus