Hírmorzsák 2014-04-17 (10:45)

Irving nem akarta kijelenteni, hogy hosszabbít a Cavsszel. Harden komolyan gondolta, hogy pályafutása végéig együtt marad Westbrookkal és Duranttel a Thundernél. Kobe jövő héten elkezdhet kicsit komolyabban is edzeni, röviden, de velősen jellemezte az idei szezonjukat twitteren. D'Antoni sorsa pénteken dőlhet el. Napi stat: kifordult önmagából a világ, portlandi vasemberek?! A Bucks új stadionjára már 200 millió dollár összejött. Odom a Knicksnél, Woodson viszont tudja, hogy nincs már sok ideje hátra. 226 centis játékos a drafton (Bhullar). D-Liga (Hopson).

Véget ért a szezon 14 csapat, köztük a Cleveland Cavaliers számára is. A gárda sztárjával, Kyrie Irvinggel a The Plian Dealer beszélgetett - az irányító elmondta, hogy szeretne a franchise része maradni a továbbiakban is, mert szerinte tettek lépéseket a jó irányba, főleg vezetőségi szinten. Szeretne egy különleges dolog részese lenni, és mindezt Clevelandben akarja megtenni, azt is hozzátette viszont, hogy nincs konkrét válasza arra, aláírja-e hosszabbítását idén nyáron. Szerinte óriási dolog lenne neki és családjának is, ha a Cavs tényleg beajánlaná neki az 5 éves, 80 millió dolláros szerződést, de csak annyit tud garantálni, hogy azt fogja tenni, ami saját magának és a családjának a legjobb.

Szintén a Cavshez tartozik, hogy a ma hajnali, Brooklyn Nets elleni szezonzáróra visszahívták a D-Ligából, a Canton Charge-tól Scotty Hopsont. Az év végén igazolt játékost azért irányították a Cantonhoz, hogy segítse őket a D-Liga rájátszásában, ám ők hétfőn kiestek, így már nem volt értelme lent tartani.

A Milwaukee Bucksnak tegnaptól új tulajdonosai vannak - bár a Board of Governorsnak ezt még jóvá kell hagynia -, ami azt jelenti, hogy 1985, tehát majd' 30 év óta először nem Herb Kohl kezében lesz a franchise. Kohl Bucks iránti szeretetét jól mutatja, hogy nemcsak az új tulajdonosok, Wesley Edens és Marc Lasry, hanem ő is beszáll 100 millió dollárral az új csarnok felépítésébe. Edens azt nyilatkozta, hogy 2-3 éven belül szeretnének már az új arénában játszani, és szerinte a 200 millió dollárral valahol félúton lehetnek a költségekben.

A Houston Rockets dobóhátvédje, James Harden az ESPN riporterének elmondta, komolyan gondolta azt anno, hogy örökre együtt maradnak a Thundernél ő, Russell Westbrook és Kevin Durant. Mint ismeretes, Harden nem fogadta el a csapat által felajánlott hosszabbítást, ezt követően pedig szinte azonnal elcserélték. Azt is megkérdezték a sztártól, hogy ha a pénz nem játszott volna szerepet döntésében, akkor vajon Oklahomában maradt volna, erre pedig egyértelmű igennel válaszolt, szerinte kérdés nem fér ehhez. Úgy gondolta azonban, hogy ő már áldozatot hozott azzal, hogy elfogadta, csereként használják, és úgy segíti a csapatot, ahogy tudja, a Thunder viszont nem akart neki segíteni érzése szerint.

A Houston első körös ellenfele egyébként a Portland TrailBlazers lesz, akik a napi statot birtokolják: az NBA történetében ők az ötödik csapat, akiknek négy kezdőjük (Lillard, Matthews, Batum, Lopez) is 82 meccsen pályára tudott lépni az alapszakaszban

A Los Angeles Lakers ikonja, Kobe Bryant egy szinttel előrébb léphet rehabjában, ugyanis az orvosok zöld utat adtak neki egy kis futásra és dobálásra. Bryant jelenleg Franciaországban tartózkodik családjával, jövő héten tér vissza Los Angelesbe, és azonnal elkezd egy hat hónapos programot, amivel elvileg 100%-os állapotba fog kerülni az októberi edzőtáborra. Kobe twitteren jellemezte az idei évüket is: "Sz*r szezon volt, felejtsük el. A következő epic lesz."

Az aranysárga-lilák vezetőedzője, Mike D'Antoni az ESPN-nek elárulta, hogy az utóbbi időben nem beszélt Mitch Kupchak GM-mel és a többi vezetővel arról, hogy mi lesz a sorsa, hogyan tovább - erre a szezont lezáró interjúk során fognak kitérni pénteken. D'Antoni szerint a gyenge mérleg és a PO hiánya ellenére is voltak szép dolgaik idén, pl. nagyon jó volt látnia Robert Sacre fejlődését, vagy nagyon élvezte, hogy olyan egyéniségeket ismerhetett meg, mint Ryan Kelly vagy Nick Young. D'Antoni szerint csak keveseket említett meg, de végig mehetett volna mindenkin. Szerinte az ilyen dolgokra, az emberi kapcsolatokra emlékszik az ember sok év után is, márpedig ebből az idényből sok emléke marad majd.

A New York Knicks még épp időben lépett - 45 perccel a deadline előtt két éves szerződést kötöttek Lamar Odommal, amelyből a második év nem garantált, Odom nyári munkáján, formájának javulásán múlik, élnek-e az opcióval a Knicksnél. Frank Isola (New York Daily News) forrásai szerint bár Mike Woodson és Phil Jackson még mindig nem beszéltek egymással a tréner jövőjére, Woodson tudja, hogy meneszteni fogják, és ebben az esetben Herb Williamst leszámítva a teljes szakmai stáb távozik a Knickstől.

A New Mexico State egyetem centere, Sim Bhullar bejelentkezett a draftra. Alapjában véve ez nem sok érdekességgel szolgálna, hiszen a DraftExpressnél a 100-as listán sincs rajta a középjátékos, viszont Bhullar 226 centi és 160 kiló, így Jonathan Givonyék (DraftExpress) is azt írták, hogy a második körben akár el is kelhet.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus