Hírmorzsák 2014-05-09 (11:00)

Oden tudja, hogy minden idők egyik legnagyobb bustja. Roy Williams elé ütős ajánlatot kell tenni, hogy otthagyja a North Carolinát, Ollie viszont elkezdheti a beszélgetéseket NBA csapatokkal, ha nem jut dűlőre a UConn-nal. Byron Scott esélyes a Lakers kispadjára. Kerr hétfőig dönt, hogy Warriors vagy Knicks. Mark Jackson újra szakkommentátor lehet. A GSW pár játékosa nem bízik Kerrben, Curry Bazemore elcserélését sem vette túl jó néven. Kígyó a Blazers öltözőjében. Rivers szerint nehéz helyzetet teremtene, ha Shelly Sterling tulajdonos maradna, a nő ragaszkodik részéhez. Jamal Crawford marad a Clippersnél, ha marad Rivers is. Morey-"interjú" (Parsons, Daniels, draft, védekezés). Devin Harris hosszútávú szerződést szeretne.

Kevin Durant MVP lett, miután már a negyedik pontkirályi címét is begyűjtötte, így természetesen újra előkerült Greg Oden is. A Miami Heat centerét Mark Titus kérdezte, hogy elégedett lenne-e, ha karrierje hátralévő részében csak padmelegítőként használnák, illetve azzal az örökséggel, amit maga után hagyott. A középjátékos elmondta, hogy túl van azokon az időkön, mikor ezen gondolkodott, tudja, hogy az NBA történetének egyik legnagyobb bustja, és azt is, hogy a dolog csak rosszabb lesz, ahogy Durant egyre nagyobb dolgokat visz véghez. Frusztráló számára, hogy a teste nem tudja megcsinálni, amit az agya elgondolt, de az állandó aggódás és panaszkodás nem fog helyre hozni semmit.

Azt kívánja, bárcsak a körülmények olyanok lettek volna, hogy többet játszhat, de egyáltalán nem bánta meg, hogy visszatért, és azt sem, hogy a Heathez igazolt. Elmondása szerint egyáltalán nem mérges vagy csalódott a játékpercei miatt. Négy évig egy olyan profi volt, akit azért fizettek, hogy a rehabilitációját végezze és edzzen, még csak kosarasnak sem nevezte magát abban az időben. Négy éve ment rá arra, hogy visszatérhessen az NBA-be, és miután ezt megcsinálta, saját magával szemben sem lenne fair, ha azért panaszkodna, hány percet tölt a parketten. Tudta, hogy nem lesz ugyanaz a játékos, aki korábban volt, egyszerűen egészséges akart lenni, és a tőle telhető legtöbbet segíteni, ahogyan csak tud.

A North Carolina mesterének, Roy Williamsnek a neve a Los Angeles Lakersszel kapcsolatban merült fel, ám a tréner megpróbálta gyorsan rövidre zárni a találgatásokat. Elmondása szerint mindig is úgy érezte, hogy ő egy egyetemi edző, abba a közegbe tartozik. Mitch Kupchak az egyik legjobb barátja, de ha valaki a világ legjobb állását kínálja neki, nagyon meggyőzőnek kell lennie, mert szerinte azt most ő birtokolja. Kevin Ollie-t egyelőre egyik NBA csapat sem kereste meg hivatalosan - többen is érdeklődnek iránta a hírek szerint -, viszont Ollie a Connecticut egyetemmel készül éppen módosítani szerződését egy zsírosabb kontraktusra. Amennyiben ez nem sikerül, akkor viszont nyitni fog az NBA felé a RealGM információi szerint.

Ha már szóba került a Lakers: Kevin Ding (Bleacher Report) úgy tudja, hogy 2010-ben a néhai Jerry Buss szinte biztosan Byron Scottot jelölte volna ki vezetőedzőnek, ha a tréner nem lett volna a Cleveland Cavaliers edzője akkor. Könnyen elképzelhető, hogy Dr. Buss fia, Jim Buss és Mitch Kupchak Scotthoz fordulnak most, hogy szabadon elérhető, az aranysárga-lilák pedig újra trénert keresnek.

Frank Isola (New York Daily News) forrásai szerint Steve Kerr hétfőig eldönti, hogy a New York Knicks és a Golden State Warriors vezetőedzői posztjai közül melyiket fogadja el. Kerr állítólag egy hozzá közelálló embernek azt mondta, nagyon hajlik a Knicks felé. Az egyik hozzá közelálló ligaforrás szerint nincs már mit feltérképzenie a Knicksen, és abban is biztos a meg nem nevezett személy, hogy a New York már szerződést ajánlott Kerr számára - a New York Post úgy tudja, hogy Kerr még vár a konkrét ajánlatra Phil Jacksonéktól. A forrás szerint természetesen a család is fontos faktor lehet a döntésben - az, hogy Kaliforniában maradhat, nyilvánvalóan vonzóvá teheti a Warriors közeledését. Ian  Begley (ESPN New York) forrásai szerint a Warriors játékosai közül nincs mindenki meggyőződve arról, hogy Kerr lehet a megfelelő személy a kispadra, ez pedig a Knicks felé irányíthatja a Phoenix Suns egykori GM-jét.

Isola kollégája, Bob Raissman (New York Daily News) úgy tudja, hogy a Golden State-től menesztett Mark Jackson könnyedén lehet újra szakkommentátor. Egy ligaforrás szerint ha Jackson nem kap ajánlatot nagy piacon működő csapattól (mint például a Lakers vagy a Knicks), akkor nem fog edzősködni egyelőre. Visszamegy szakértőnek, amivel a reflektorfényben maradhat, és kivárhatja a megfelelő alkalmat. Jackson az ESPN-nel van különösen jóban, ezt a csatorna szóvivője is megerősítette, aki azt is hozzátette, hogy mindig lehetőség van arra, hogy újra együtt dolgozzanak. A TNT-nél tolongás van szakkommentátorok tekintetében (Chris Webber, Reggie Miller, Grant Hill, Greg Anthony), úgyhogy ha Kerr lelép tőlük, házon belül meg tudják oldani a pótlását.

A Warriorsnél egyébként Kerr mellett Stan Van Gundy, Kevin Ollie és Fred Hoiberg az első számú jelöltek Tim Kawakami (Bay Area News Group) forrásai szerint. Kawakami úgy tudja, hogy a csapat hagy időt magának arra, hogy megtalálja Jackson utódját, ez pedig arra enged következtetni, hogy nem Kerr lesz a befutó. Szintén a Warriorshöz tartozik, hogy Stephen Currynek nem Jackson menesztése volt az első, ami nem tetszett idén a csapattal kapcsolatban - mikor Kent Bazemore-t elcserélték a Los Angeles Lakershez, a megszokottnál kicsit hangosabban mondta a sajtótájékoztatón, hogy "ez egy üzlet", majd elviharzott.

Egy kis érdekesség a ma hajnali San Antonio Spurs - Portland TrailBlazers találkozóhoz: a meccs előtt a Blazers, pontosabban Thomas Robinson öltözőjében kígyót találtak. A vendégek vezetőedzője, Terry Stotts azt nyilatkozta, hogy nagyon furcsa volt egy mérgeskígyóval találkozni ilyen helyzetben, soha nem fordult ez elő vele korábban.

A Los Angeles Clippers vezetőedzője, Doc Rivers nyilatkozott az ESPN-nek azzal kapcsolatban, hogy Shelly Sterling megtartaná 50%-os tulajdonrészét a franchise-ben. A vezetőedző azt mondta, hogy nem nagyon kommentálná ezt a lehetőséget, mert nem tudja, mit mondjon, viszont annyi biztos szerinte, hogy ez egy borzasztóan nehéz helyzetet teremtene a csapatnál. Azt garantálja, hogy mindenki nem értene egyet ezzel, és anélkül, hogy elmondaná álláspontját, annyit meg kell jegyeznie, hogy nehéz szituációba kerülnének emiatt. Rivers szerint a legnagyobb gond az lenne, hogy nem tudnák, ki is az igazi főnök, mert könnyen előfordulhatna, hogy Donald Sterling irányítaná továbbra is a szálakat a háttérből a felesége segítségével.

Sterlingné ügyvédje, Pierce O'Donnell elmondta, hogy bármi is történt az előző héten, Mrs. Sterlingnek továbbra is vannak jogai. Az ügyvéd szerint Shelly Sterling fáradhatatlanul dolgozott azon évekig, hogy egy pocsék csapatból az egyik legjobbat csinálja. Mint Amerikában mindenkinek, neki is megvan a joga ahhoz, hogy learassa ennek a munkának a gyümölcsét, ebbe pedig beletartozik az is, hogy megtarthatja 50%-os részesedését az együttesből. A USA Today úgy értesült, hogy a hölgy nem akar a tényleges vezető lenni, de meg akarja tartani tulajdonrészét - az új tulaj férje 50%-át venné meg, és ő irányítaná a csapattal kapcsolatos dolgokat.

Szintén ehhez kapcsolódik, hogy Jamal Crawford, a tegnap hivatalosan is az idény legjobb hatodik emberének választott dobóhátvéd azt nyilatkozta Mark Medinának (Los Angeles Daily News), hogy amíg ezzel a társasággal játszhat, és amíg Doc Rivers vezeti őket, addig a tulajdonosi körrel kapcsolatos botrány ellenére szívesen játszik az együttesnél - Crawfordnak még két évig részlegesen garantált szerződése van a Clippersnél.

A Houston Rockets GM-je, Daryl Morey twitteren válaszolt az őt a csapat jövőjével kapcsolatban kérdezőknek. Morey szerint lesznek szupersztárok az idei drafton, és reményei szerint volt munkatársa, Sam Hinkie kettőt is be tud húzni a Philadelphia Sixers GM-jeként. Elmondása szerint az Euroligát is folyamatosan követi Kostas Papanikolaou, Sergio Llull és Marko Todorovic miatt. Szerinte a védekezésen kell mindenképpen változtatniuk, Top10-ben kell lenniük ebben a kategóriában is amellett, hogy a támadójátékuk dinamikus. Chandler Parsonsszal kapcsolatban csak annyit írt, hogy jövőre is a csapat játékosa lesz, és Troy Danielst is szeretné megtartani. A GM elmondta, egyáltalán nem fél cserélni a nyugati riválisaival sem.

A Dallas Mavericks szabadügynökké váló irányítója, Devin Harris a The Star-Telegramnek azt nyilatkozta, hogy szívesen maradna az együttesnél, de majd az idő eldönti, merre haladnak a tárgyalások. Harris hozzátette, hogy szíve szerint nem írna alá most egy éves szerződést, inkább hosszútávú megoldást keres.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus