Hírmorzsák 2014-05-18 (21:45)

A Timberwolves lassan készen áll meghallgatni az ajánlatokat Kevin Love-ra. A Jazz elcserélheti néhány idei pickjét. Nem nagyon halad a Minnesota edzőkeresése (Hollins, Izzo, Hoiberg). Mark Jackson újra az ESPN szakkommentátora. Lehetséges segédedzők a Warriorsnél és a Pistonsnál. Phil Jackson intézte Steve Kerr ügyét. Glen Grunwald visszakerülhet a ligába. Kevin Ollie jobb szerződést akar, mint Kerr. Stephenson meg akarja futtatni Wade-t.

Adrian Wojnarowski (Yahoo Sports) forrásai szerint a Minnesota Timberwolves egyre nagyobb nyomás alatt van, hogy elcseréljék Kevin Love-ot, és Flip Saunders állítólag kész meghallgatni az érte érkező ajánlatokat. Mint ismeretes, az erőcsatár jövő nyáron kiléphet szerződéséből, és egyre több az olyan hang, amely szerint meg is teszi mindezt. A hírek szerint a Golden State Warriors, a Phoenix Suns, a Boston Celtics és a Los Angeles Lakers fogja megpróbálni megszerezni Love-ot csere keretein belül.

Utóbbi kettő állítólag az idei első körösét is hajlandó feláldozni érte, de egyik együttes sem fog úgy semmit tenni, ha Love nem kötelezi el magát azonnal új csapatához az 5 éves maximum szerződésre. Az a hír járja, hogy a kosaras nagy piacú csapathoz akar menni, mint például New York vagy Los Angeles, de egyes források szerint olyan helyre is nagyon szívesen kerülne, ahol azonnal bajnokesélyes csapat tagja lesz. Saunders egyelőre még nem lépett, megpróbálkozik egy utolsó alkalommal is meggyőzni Love-ot arról, hogy maradjon a Timberwolvesnál.

Ugyancsak a Minnesotához tartozik, hogy az együttes három hete interjúzott már Lionel Hollinsszal a csapat vezetőedzői posztjával kapcsolatban, de azóta nem haladtak előre a tárgyalások, mivel Hollins a Cleveland Cavaliers kispadjára is esélyes. Nem hivatalosan Tom Izzóval és Fred Hoiberggel is beszélgetett már az állásról Saunders, de tovább ezen a fronton sem jutottak a felek, úgyhogy nem tudni, kivel pótolják majd a visszavonuló Rick Adelmant.

A Utah Jazz GM-je, Dennis Lindsey a Salt Lake Tribune-nak elmondta, hogy készen állnak arra is, hogy esetleg elcseréljék néhány idei draftjogukat.

Az edzőkeringő közben Mark Jackson bebiztosította magát, ugyanis többéves szerződést kötött az ESPN-nel, újra a csatorna szakkommentátora lesz, és már a keleti főcsoport döntőjének meccsein is ő lesz Jeff Van Gundy és Mike Breen társa a kommentátorállásban. Jackson 2011-ben lett a Golden State Warriors trénere, előtte is az ESPN szakkommentátora volt, de jelenlegi szerződése engedélyezi számára, hogy bármikor újra vezetőedző lehet.

Jackson volt csapatához, a Warriorshöz tartozik, hogy Andy Greer és Nick Nurse lehetnek Steve Kerr segédedzői Wojnarowski információi szerint. Szintén segédedző-hír: a jelenleg a Charlotte Bobcatsnél dolgozó Bob Beyer a legesélyesebb jelölt arra, hogy Stan Van Gundy jobb keze legyen a Detroit Pistons kispadján.

Marc Berman (New York Post) értesülései szerint Phil Jackson intézte Steve Kerr ügyét a New York Knicksnél, James Dolannek semmi köze nem volt hozzá. Jackson állítólag 3 évre 13.2 millió dollárt ajánlott volt játékosának, majd ezt toldotta meg egy negyedik évvel, miután bejött a képbe a Warriors. Szintén hozzájuk kapcsolódik valamilyen szinten, hogy a szezon előtt menesztett GM-jük, Glen Grunwald a chicagói draftfelmérőn több együttessel is találkozott, valószínűleg hamarosan visszatér a ligába.

Kerrhöz tartozik, hogy Akron Beacon Journal forrásai szerint Kevin Ollie jobb szerződést akar magának, mint a Warriors új mestere, csak ebben az esetben hagyja ott a UConnt.

Az Indiana Pacers dobóhátvédje, Lance Stephenson a Miami Heat elleni párharc előtt azt nyilatkozta, hogy szerinte Dwyane Wade térdei rossz állapotban vannak, ezért el kell érnie, hogy sokat fusson ellenfele, extra agresszívnek kell emiatt lennie.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus