Hírmorzsák 2014-05-21 (22:30)

Joerger holnap interjúzik a Wolves-zal, Sam Mitchell továbbra is képben. Lehetséges Joerger-utódok Memphisben (Gentry, JVG, Karl, Musselman). Love nagyra tartja a Bostont. Ainge úgy is cserélne sztárért, ha az nem kötelezi el magát azonnal hosszútávra a Celticshez. Húz a Cavs 1/1-en vagy elcseréli a draftpicket? LeBron nem megy olyan helyre, ahol 2015-ben nem nyerhet bajnoki címet. Lehetséges Cavs-edzők: Mark Jackson, Hollins, Karl, Lue, egyetemi edzők. A Utah feljebb cserélne az 5. helyről. A Hornets Haywardot vagy Monroe-t akarja. Dunleavy interjúzott a Lakersszel. George agyrázkódást szenvedett, kihagyhatja a harmadik meccset. Stephensont megbüntette a liga. Lowry 4 év 40-48 milliót akar.

Kezd egyre inkább úgy tűnni, hogy a Memphisnél teljes nagytakarítás lesz, ugyanis a Minnesota Timberwolves engedélyt kapott a Grizzliestől arra, hogy leüljenek interjúzni David Joerger vezetőedzővel - Adrian Wojnarowski (Yahoo Sports) forrásai szerint 24 órán belül találkoznak is a felek. Jerry Zgoda (Star Tribune) információi szerint mindkét fél váltani akar, de egyik sem akar pénzt hagyni az asztalon, azaz lesz egyezkedés a "válásnál", az biztos. A hírek szerint egyébként a Memphis kompenzációt fog kérni a trénerért, de nem olyat, ami esetleg meghiúsíthatja az üzletet.

Geoff Calkin (Memphis Commercial Appeal) forrásai szerint a korábban már említett, Jason Levien által támogatott David Mincberg nemcsak Leviennel volt fasírtban, de Joergerrel is utálják egymást. Mincberggel szoros kapcsolatot ápol viszont az az Eric Musselman, aki a Golden State Warriors és a Sacramento Kings edzője is volt, és aki Marc Stein (ESPN) forrásai szerint a legesélyesebb jelölt a Memphis vezetőedzői posztjára akkor, ha Joerger is lelép az együttestől - ezt egyébként Alex Kennedy (Basketball Insiders) cáfolta. Chris Vernon (ESPN) úgy tudja, hogy George Karl, Alvin Gentry és Jeff Van Gundy lesz az első három jelölt, ha Joerger lelép.

Ha nem jön össze a Minnesota kispadja, akkor maradhat Joerger a Memphisnél is és kitöltheti szerződését - erre is van esély, ugyanis Ronald Tillery (The Commercial Appeal) forrásai szerint Glen Taylor, a Minnesota tulajdonosa Sam Mitchell-t favorizálja továbbra is.

Szintén a TWolveshoz tartozik, hogy Kevin Love-ért valószínűleg csak olyan csapatok cserélnek majd, ahol hosszabbít is, ám ez a lista nem biztos, hogy olyan nagyon rövid lesz. Az erőcsatár Tim Welsh-nek (Comcast) azt nyilatkozta, hogy nem feltétlenül akar olyan gárdához menni, amelyik azonnali bajnokesélyes, de olyanhoz akar, amelyik jó irányba halad ennek elérése érdekében. 1-2 év még bőven belefér, de változásra van szüksége.

Welsh szerint Love nem az a játékos, aki azt fogja mondani, hogy csak Los Angelesbe vagy Miamibe akar menni. Az igaz, hogy Los Angelesben él a barátnője, aki színész, a UCLA egyetemre járt,  és ott is született, de profi, és a győzelmek érdeklik leginkább. Welsh elmondása szerint a Boston Celticset tiszteli és Danny Ainget is. A bostoni GM már épített egy bajnokcsapatot, úgyhogy ha egy működőképes tervet vázol fel Love elé, akkor Welsh szerint a Celticsnél is hosszabbíthat az erőcsatár.

Fred Toucher és Rich Shertenlieb (98.5 The Sports Hub) rádiós műsorvezetőknek éppen Danny Ainge mondta el, hogy a Celtics úgy is hajlandó sztárért cserélni, amennyiben az utolsó évében járó delikvens nem kötelezi el azonnal magát hosszútávon is Bostonba. Nevet ugyan nem említett, de a leírás többek között Love-ra is illik.

A drafthoz kapcsolódik, hogy fogalma sincs senkinek, kit fog húzni a Cleveland Cavaliers az 1/1-en, Jeff Goodman (ESPN) forrásai szerint Joel Embiid van a Cavs listájának tetején, de hallottunk már Jabari Parkerről és Andrew Wigginsről is ugyanitt. A lotteryt egyébként 26%-kal többen nézték, mint tavaly, és a legmagasabb nézettséget generálta, mióta az ESPN közvetíti az eseményt.

Darren Wolfosn (1500 ESPN Twin Cities) forrásai szerint a Cavs érdeklődik Kevin Love iránt, de állítólag nem igazán akarják az 1/1-et odaadni érte. Brian Windhorst (ESPN) úgy tudja, hogy a Cavs ettől függetlenül fel fogja majd mérni, mit kaphat az első választás jogáért, de Sean Deveney (Sporting News) értesülései szerint sokkal nagyobb a valószínűsége annak, hogy megtartják a picket, mint annak, hogy elcserélik. Windhorst egyébként nem véletlenül mondta, hogy felméri a terepet a Cavs - értesülései szerint LeBron James olyan csapathoz biztosan nem igazol a nyáron, amelyik nem lesz azonnal bajnokesélyes vele a 2014/15-ös szezonban, és kevés tapasztalattal rendelkező tréner kezei alatt sem játszana szívesen, így Love megszerzése adná magá.

Deveney hozta azt a hírt is, miszerint Mark Jackson, Lionel Hollins és George Karl a legesélyesebbek a Cavs kispadjára, de Tyronn Lue-t is meg fogják hallgatni, Adrian Wojnarowski (Yahoo Sports) pedig úgy tudja, hogy az egyetemi edzők között is keresgélni fog a Cleveland.

Szintén drafttal kapcsolatos, hogy Jody Genessy (Deseret News) forrásai szerint a Utah Jazz megpróbál majd feljebb cserélni az 5., a 23. és a 35. pickek segítségével. Rick Bonnell (Charlotte Obsevrer) úgy tudja, hogy a Charlotte Hornets nem akar még több fiatalt, inkább beváltanák a 9., a 24. és a 45. választásukat egy már bizonyított játékosra. A hírek szerint Gordon Haywardot és Greg Monroe-t nézték ki maguknak - mindketten RFA-k, így egy sign-and-trade-t összehozhatnának csapataikkal a draftjogok segítségével.

A Los Angeles Lakers a mai nap során interjúzott Mike Dunleavy-vel. Mint ismeretes, a tréner évek óta nincs a ligában, mióta a Los Angeles Clipperstől kitették a szűrét, korábban azonban 17 szezon erejéig edzősködött az NBA-ben, és volt már korábban a Lakers kispadján.

Hatalmas gondja lehet az Indiana Pacersnek, ugyanis a csapat bejelentette, hogy Paul George nemcsak elájult, hanem agyrázkódást is szenvedett a ma hajnali, Miami Heat elleni második találkozón. Önmagában nem lenne még tragikus a dolog, de ilyenkor az NBA szabályzata szerint egy meccset kihagynak a játékosok - át kell esniük egy kötelező vizsgálaton, ami azonnal nem történhet meg, ez történt tavaly George Hill-lel is a New York Knicks elleni párharcban -, így hiába lenne saját elmondása szerint rendben George, könnyen lehet, hogy a harmadik meccsen nem láthatjuk.

Szintén a Pacershez tartozik, hogy a liga 5.000 dollárra büntette Lance Stephensont, miután floppolt a második találkozó harmadik negyedében.

Bár Peter Vecsey info, úgyhogy óvatosan kell kezelni, de értesülései szerint Kyle Lowry 10-12 millió dollár között akar keresni, és 4 éves szerződést szeretne kiharcolni magának szabadügynökként.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus