Hírmorzsák 2014-05-22 (21:45)

Kihirdették az első és második újonc ötösöket, nagyobb meglepetések nélkül, de több érdekességgel is. George túl van az első teszteken, szombaton dől el, hogy játszhat-e vasárnap hajnalban. A Minnesota egyre közelebb Joergerhez, de a kompenzáción megbukhat a dolog. A Florida egyetem vezetőedzőjét több NBA csapat is megkereste. A legjobban kereső egyetemi trénerek listája. A Cavs engedélyt kért, hogy Gentryvel interjúzhasson, borzasztóan nehéz döntés előtt állnak az 1/1 esetleges cseréje miatt. Phil Jackson Brian Shaw-t akarja. A Warriors magabiztos Love megszerzésével kapcsolatban.

Kihirdették az év első és második újonc ötösét. Az első csapatba az év legjobb elsőévesének is megválasztott Michael Carter-Williams (Philadelphia Sixers) mellett Trey Burke (Utah Jazz), Victor Oladipo (Orlando Magic), Tim Hardaway Jr. (New York Knicks) és Mason Plumlee (Brooklyn Nets) kerültek be. A második ötösben kapott helyett Kelly Olynyk (Boston Celtics), Giannis Antetokounmpo (Milwaukee Bucks), Gorgui Dieng (Minnesota Timeberwolves), Cody Zeller (Charlotte Bobcats) és Steven Adams (Oklahoma City Thunder). A teljes végeredményt és az összes szavazatot ezen a linken megtaláljátok!

Érdekesség, hogy Carter-Williams volt az egyetlen, aki mindenkinél ott volt az első csapatban, Oladipót az ESPN Radio egyik alkalmazottja, Kevin Calabro hagyta ki, egyébként mindenki másnál ő is 1st team tag lett. Az első ötösben az az öt játékos kapott helyet, akik az Év Újonca díj szavazásánál kaptak első helyes voksot. A 2013-as draft első 10 húzásából mindössze hárman kerültek be bármelyik csapatba is, Anthony Bennett pedig 1988 óta az ötödik 1/1 lett, aki nem lett tagja egyik ötösnek sem (Greg Oden, Kwame Brown, Pervis Ellison és Danny Manning volt az előző négy).

Egy jó hír a Pacers drukkereinek: Candace Parker (Indianapolis Star) beszélt a csapat vezetőedzőjével, Frank Vogellel, aki elárulta, Paul George túlesett az első lépéseken a liga protokolljában, amelyet kötelező elvégezni, amennyiben valaki agyrázkódást szenved és vissza akar térni a pályára. Holnap további vizsgálatokon, teszteken esik át a kiscsatár, de ma még nem tudja megmondani, parkettre léphet-e PG a Miami Heat elleni harmadik összecsapáson, ez lehet, hogy csak szombaton dől csak el.

Marc Stein (ESPN) értesülései szerint a Minnesota Timberwolves komoly lépést tett annak érdekében, hogy Dave Joerger legyen a következő vezetőedzőjük. Mint ismeretes, nem elég megegyezniük a trénerrel, hiszen még három évig szerződés köti a Memphis Grizzlieshez, így a két együttesnek is meg kell állapodni egy pickből vagy/és pénzből álló kompenzációban. A forrás szerint jelenleg nagyon olyan irányba haladnak a dolgok, hogy Joerger visszatér abba az államba, ahol született - Flip Saunders volt egyébként a mentora, mikor elkezdett edzősködni.

Sam Amick (USA Today) továbbra is úgy tudja, hogy közel sem biztos ennyire az, hogy Joerger a TWolvest irányítja ezentúl, ugyanis Glen Taylor álláspontja nem ismert, és gyakorlatilag minden azon múlik, hogy a Memphis milyen draftjogot akar Joergerért cserébe, és milyet hajlandó erre áldozni a Minny. Adrian Wojnarowski (Yahoo Sports) forrásai szerint amennyiben nem sikerül a két gárdának megegyezni a kompenzációról, akkor a Minnesota álláspontja az lesz, hogy inkább megvárják, míg a Grizzlies kirúgja vezetőedzőjét.

Az Associated Press információi szerint a Florida egyetem vezetőedzőjét, Billy Donovant is megkereste több NBA csapat is. A Gators trénere azt mondta, boldog jelenlegi együttesénél, illetve gyakorlatilag garantálta, hogy marad a 2014/15-ös idényre is. Donovan korábban egyébként majdnem NBA edző lett, már megegyezett az Orlando Magickel, ám azt a lehetőséget utólag lemondta, és maradt a Floridán. Nem meglepő egyébként Donovan döntése, hiszen ő az ötödik legjobban fizetett edző az NCAA-ben, majdnem 4 millió dollárt keres évente. A teljes listát ezen a linken megtaláljátok!

A Cleveland Cavaliers is lépett egyet, bár nem túl nagyot - engedélyt kértek a Los Angeles Clipperstől, hogy leülhessenek interjúzni segédedzőjükkel, Alvin Gentryvel. Mint arról reggel beszámoltunk, Gentry a Utah Jazz főedzői posztjára is esélyes, de a Golden State Warriors vagy a Sacramento Kings segédedzője is lehet a jövőben. A tréner még a Phoenix Sunsnál töltött korszakából ismeri a GM-et, David Griffint, és állítólag kifejezetten jóban vannak egymással.

Marc Berman (New York Post) információi szerint a New York Knicks, illetve leginkább elnökük, Phil Jackson még mindig abban reménykedik, hogy sikerül elcsábítania Brian Shaw-t a Denver Nuggets kispadjáról - ő az első számú jelöltje, még Derek Fishert is megelőzve. Shaw korábban többször is, legutóbb kedden jelentette ki, hogy boldog a Nuggetsnél és nem akar sehova sem menni, a Knicks pedig amiatt borulátó, hogy valószínűleg nem igazán tudják vagy akarják kifizetni azt a kompenzációt, amit a coloradóiak kérnének azért, hogy elengedjék vezetőedzőjüket.

Rusty Simmons (San Francisco Chronicles) úgy tudja, hogy a Golden State Warriors elég magabiztos azzal kapcsolatban, hogy mekkora esélyük van Kevin Love megszerzésére. A csapathoz közeli forrás szerint mindenki tudja, hogy agresszíven próbálják majd megkaparintani az erőcsatárt, illetve azt is, hogy általában megkapják, amit akarnak. A hírek eddig egy Harrison Barnes és David Lee köré épülő csomagról szóltak, emellé mehet június 26-a után a 2015-ös első körös draftjog is, de Klay Thompsont továbbra sem akarja adni az oaklandi alakulat, ez pedig döntő lehet.

A Love-történethez tartozik szorosan a LeBron James-féle szál is. A ligában szinte senki nem hitt abban, hogy a Cleveland Cavaliersnek lehet esélye visszacsábítani volt sztárját, ám az újabb "lottery-győzelem" megváltoztathat mindent. Hatalmas döntés előtt áll David Griffin, ugyanis Jason Lloyd (Akron Beacon Journal) információi szerint senki nincs, aki úgy gondolja, hogy Love anélkül elkötelezi magát hosszútávra is a Cavshez, hogy tudná, mit csinál LeBron, úgyhogy James leigazolása előtt extra kockázattal jár a Clevelandnek, ha megszerzik az erőcsatárt - ha LBJ-t nem sikerül meggyőzniük, hogy menjen vissza a csapathoz, egy éven belül elvesztíthetik Love-ot is úgy, hogy az idei 1/1 se lesz már náluk.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus