Hírmorzsák 2014-05-23 (10:30)

Deron Williams mindkét bokáját megműtik a jövő héten. Garnett jövőre is játszik még? Noel 100%-os, a nyári ligában már játszik. Egyre több az esély, hogy George játszik a Heat elleni harmadik meccsen. Shaw-t nem engedi a Denver, Fisher így az elsőszámú jelölt New Yorkban. Donovant a Timberwolves és a Cavs kereste, utóbbiak Izzora és Hoibergre is rámennek. A Cleveland Embiid háta miatt aggódik. LeBront nem érdeklik a pletykák és a draft, szerinte nem a Heat a liga legtehetségesebb csapata most sem. Ollie 2019 nyaráig hosszabbított a UConnon. Joerger a hétvégén találkozik a Minnesota tulajával. A Memphis egyelőre vár, Thibodeau nem lesz a vezetőedzőjük.

A Brooklyn Nets irányítójának, Deron Williamsnek jövő kedden műtik mindkét bokáját. A beavatkozást elvégző specialista elmondta, hogy a jobb bokából egy csontdarabot fognak leműteni, míg a bal bokán egy artroszkópiás beavatkozást fognak eszközölni, és mindkét testrészt kitakarítják, eltávolítják az oda nem illő részeket. D-Will teljes felépülésével számolnak - évek óta nem volt arra példa, hogy a játékmester 100%-osan egészséges legyen, több tíz injekciót kapott bokáiba az utóbbi 2-3 év során.

Tim Bontemps (New York Post) szerint minden jel arra mutat, hogy Williams csapattársa, Kevin Garnett nem vonul vissza, jövőre is a Brooklynt erősíti - ez lesz a magasember 20. szezonja az NBA-ben.

A Philadelphia Sixers magasemberének, Nerlens Noelnek sem volt egyszerű éve, hiszen újoncidényét teljesen ki kellett hagynia ACL szakadása miatt, ám a Boston Globe-nak azt nyilatkozta, hogy 100%-os állapotban van, és ott lesz a Sixers nyári ligás csapatában Orlandóban - mindez azt jelenti, hogy kevesebb mint másfél hónapot kell arra várni, hogy Noelt a pályán láthassuk, július 5-én kezdődik az orlandói SL.

Adrian Wojnarowski (Yahoo Sports) úgy tudja, hogy az Indiana Pacersnél egyre komolyabban hisznek abban, hogy Paul George még a vasárnap hajnali, Miami Heat elleni harmadik mérkőzés előtt átesik minden szükséges teszten agyrázkódását követően, így pályára léphet az összecsapáson.

Tegnap este szóba került, hogy Phil Jackson még mindig nem adta fel, hogy megszerezze Brian Shaw-t a Denver Nuggets kispadjáról. A coloradóiak elnöke, Josh Kroenke tegnap a Yahoo Sportsnak azt nyilatkozta, hogy a tréner már a nyilvánosság előtt és személyesen, négyszem közt is megmondta nekik, hogy maradni akar, emiatt nem lát olyan forgatókönyvet vagy körülményt, ami miatt Shaw nem a Nuggets vezetőedzőjeként kezdené meg a következő idényt is. A New York Knicks egyelőre még engedélyt sem kért egy interjúra, de ha megteszik, akkor sem valószínű, hogy megkapják azt. A Yahoo Sports ligaforrásai szerint Derek Fisher ezzel az egyértelmű befutó jelenleg Jacksonnál - kérdés, ő vállalja-e a posztot.

Tegnap este már beszámoltunk róla, hogy Billy Donovant, a Florida Gators vezetőedzőjét több NBA csapat is megkereste. Brian Windhorst és Marc Stein (mindketten ESPN) forrásai szerint a Cleveland Cavaliers és a Minnesota Timberwolves volt ez a két együttes. Utóbbiak valószínűleg korábban érdeklődhettek Donovan iránt, hiszen most egyértelműen Dave Joerger a kinézett célpontjuk, míg Adrian Wojnarowski (Yahoo Sports) korábban már beszámolt arról, hogy a Cavs az egyetemi edzők között is nézelődik, ez a hír egybevág a most megjelentekkel - Windhorst egyébként úgy tudja, hogy a Cleveland radarján Tom Izzo és Fred Hoiberg is ott vannak.

Szintén a Cavshez tartozik, hogy Sam Amico (FOX Sports Ohio) értesülései szerint a csapat nagyon nyugtalan Joel Embiid hátával, illetve azzal kapcsolatban, mennyire fogja bírni a terhelést a center hosszútávon. Ettől függetlenül nem zárták még ki a ledraftolását, meg fogják nézni őt is, de független vizsgálatok helyett nagy valószínűséggel saját terheléses teszteket fognak majd elvégezni Embiiden. Amico szerint egyébként Jabari Parker és Andrew Wiggins között sem tud dönteni egyelőre a Cleveland.

És még mindig a Cavaliers: LeBron Jamest arról kérdezték, hogy mit gondol a lotteryről, illetve azokról a pletykákról, miszerint visszatér volt csapatához. James a FOX Sports Floridának elmondta, hogy őszintén szólva nem érdeklik ezek a dolgok. Persze hallotta a szóbeszédeket, de a főcsoportdöntő kellős közepén nem érdekli sem a lottery, sem a draft. LeBron egyébként azt is hozzátette, hogy szerinte a Miami Heat nem a legtehetségesebb csapat a ligában, vannak olyan együttesek, ahol több tehetség gyűlt össze, viszont a kosár IQ-juk hatalmas, és szerinte ez többet ér.

Az egyetemi edzőkre visszatérve: Kevin Ollie hivatalosan is hosszabbított a Connecticut egyetemmel. Az már korábban ismert volt, hogy évi 3 millió dollárt fog zsebre tenni Ollie, most pedig azt is tudni már, hogy a 2018/19-es évad végéig szól új szerződése.

A korábban említett Dave Joerger egyébként a hétvége folyamán fog találkozni a Minnesota tulajdonosával, Glen Taylorral is - ha jól sikerül a beszélgetés, könnyen lehet, hogy megvan a Timberwolves új főedzője. Wojnarowski forrásai szerint a Memphis Grizzlies egy második körös draftjogot kér azért cserébe, hogy elengedje Joergert. Darren Wolfson (1500 ESPN Twin Cities) úgy tudja, hogy Sam Mitchell segédedző lehet a Minnynél, amennyiben Joerger lesz a vezetőedző.

Ronald Tillery (Memphis Commercial Appeal) forrásai szerint a Grizzlies egyelőre nem keresett meg senkit, aki Joerger utódja lehet majd. Ő is megerősítette Chris Vernon (ESPN) tegnapelőtti információit, miszerint George Karl, Jeff Van Gundy és Alvin Gentry a három kinézett, ha Joerger távozik, és bár a csapat nem zárta ki annak lehetőségét sem, hogy újra Lionel Hollins irányítsa az együttest, elég valószínűtlennek tűnik ez jelen esetben. Tillery úgy tudja, hogy a Tom Thibodeau-ról szóló híresztelések alaptalanok, nem lesz a Grizzlies vezetőedzője a Chicago Bulls jelenlegi trénere.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus