Hírmorzsák 2014-05-29 (21:45)

Vinny Del Negróval tárgyal a Timberwolves, állítólag Glen Taylor bólintására várnak, de a pénz is probléma lehet. Folytatódik a Clippers-saga: Donald Sterling feltételekkel adja csak el a csapatot, három csoport már megtette számszerű ajánlatát, ma még várhatóak új jelentkezők. Darren Collison kilép szerződéséből, nyáron szabadügynök lesz. Stephensont és Hibbertet is megbüntették floppolás miatt, az előbbiről készült legjobb mai meme-ek. Saric azonnal átmegy az NBA-be, ha a Lakers vagy a Celtics választja ki. Január közepén Knicks-Bucks Londonban.

A hírek szerint a Minnesota Timberwolves komolyan gondolkodik azon, hogy Vinny Del Negro legyen a csapat következő vezetőedzője - ezt több különböző hírforrás is megerősítette. Állítólag VDN-nel még a múlt héten interjúztak titokban a minnesotai vezetők, mielőtt eldőlt volna, hogy David Joerger nem lesz a trénerük. Adrian Wojnarowski (Yahoo Sports) úgy tudja, hogy az elnök, Flip Saunders találkozott Del Negróval, és nagyon jó véleménnyel van róla, Glen Taylor tulajdonos azonban állítólag még mindig Sam Mitchell kinevezését pártolja leginkább. Darren Wolfson (1500 ESPN Twin Cities) forrásai szerint még nem találkozott Taylor és Del Negro.

Wojnarowski szerint VDN-t nem azért igazolná a TWolves, hogy ezzel maradásra bírja Kevin Love-ot, hanem hogy a legtöbbet kihozza Ricky Rubióból, tekintve hogy korábban dolgozott már együtt Derrick Rose-zal és Chris Paullal is. Jon Krawczynski (The Associated Press) értesülései szerint ennek a Del Negro-féle Timberwolves-pletykának nincs túl sok alapja, Jerry Zgoda (The Star Tribune) forrásai pedig úgy tudják, hogy a pénzen megy a vita, Del Negro többet szeretne kapni, mint amennyit a csapat fizetni akar.

A Los Angeles Clippers története folyamatosan alakul, változik, bonyolódik. Ramona Shelburne (ESPN Los Angeles) információi szerint Shelly Sterling közölte a csapatért licitálókkal, hogy a teljes franchise-t, azaz a csapat 100%-os tulajdonrészét kívánja eladni - ez kielégítené a liga egyik óhaját, miszerint a teljes Sterling-család vonuljon ki az NBA-ből. Hogy mi lesz Donald Sterlinggel azt nem tudni, ugyanis mint arról beszámoltunk, egyik ügyvédje közölte Shelburne-nel, meggondolta magát ügyfele, és nem hajlandó eladni a gárdát. Az ügyvéd azt mondta James Rainey-nek (ESPN Los Angeles), hogy amennyiben Sterling beleegyezik abba, hogy eladja a Clipperst, azt csak akkor teszi meg, ha a liga ejti az ellene felhozott vádakat, illetve további kompenzációkat is akar.

Pár ajánló attól tart, hogy Sterling csak a csapat piaci értékét méri fel arra az esetre, ha perbe kezdene a ligával, de Sterling ügyvédje elmondta, hogy a férfi egyelőre még nem döntötte el, hogy beperli-e az NBA-t. Három csoport tett ajánlatot eddig - legalábbis ennyiről tudunk jelenleg. Azt már reggel is lehetett tudni, hogy a Grant Hill, Tony Ressler-féle csoport 1.2 milliárdos kezdő téttel nyitotta a partit. A Guggenheim Partners, Larry Ellison, Oprah Winfrey, David Geffen fémjelezte csoport Ronald Grover (Reuters) forrásai szerint 1.5 milliárddal szállt be - elvileg ebben a "gruppóban" lenne Magic Johnson is, de Shelburne forrásai szerint jelenleg nincs. Az egyedül induló ex-Microsoft vezér, Steve Ballmer pedig a Forbes értesülései szerint 1.8 milliárd dolláros ajánlatot tett elsőre. Több csoport is kapott haladékot, így ma még várhatóak újabb jelentkezők az együttesért.

A Clippershez tartozik, hogy Chris Haynes (CSNNW) úgy tudja, irányítójuk, Darren Collison lemond 2 millió dolláros jövő évi játékosopciójáról, így szabadügynök lesz a nyáron.

Az Indiana Pacersnél megvolt a győzelem ára - igaz, nem túl nagy -, ugyanis Lance Stephensont 10.000, míg Roy Hibbertet 5.000 dollárra büntették floppolás miatt. A dobóhátvédet egyszer már megrótták ebben a rájátszásban, ezért kapott duplaakkora büntetést. A legjobb Lance Stephenson meme-ek a ma hajnali "fülbefújás" után.

A drafthoz tartozik, hogy David Pick (Eurobasket.com) információi szerint a horvátok csillaga, Dario Saric hajlandó azonnal átjönni az NBA-be, amennyiben a hatodik helyen a Boston Celtics, vagy a hetedik helyen a Los Angeles Lakers választja ki. Sokkal tovább valószínűleg nem csúszik a Cibonával idén kiugróan jó évet produkáló, 20 éves erőcsatár - a DraftExpressnél jelenleg a 9. helyen van.

A jövő évi menetrendet természetesen még nem tudni, az azonban már kiszivárgott, hogy két mérkőzést játszanak majd mindenki számára "idegen" pályán az alapszakaszban. Január 15-én a Milwaukee Bucks és a New York Knicks csap össze Londonban, az O2 Arénában, előtte pedig elvileg valamikor novemberben lesz egy Houston Rockets - Minnesota Timberwolves meccs Mexikóvárosban.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus