Hírmorzsák 2014-05-31 (10:15)

A liga jóváhagyta a Clippers eladását, a Board of Governors döntése van már csak hátra. Steve Ballmer újabb nyilatkozata. Donald Sterling 1 milliárd dollárra pereli a ligát, Alzheimer-kórban szenved. Az új TV-szerződés egy évvel korábban, már 2015-ben érvénybe léphet. Stephenson maradni akar Indianában, tiszteli a Heatet és LeBront, szereti a csapattársait és a szurkolókat. George nem tudja, akarja-e, hogy Stephenson jövőre is a csapattársa legyen. Vogel szerint LeBron a korszak Michael Jordanje. A Heat a '80-as évek Boston Celticsét idézi. Quin Snyder lehet a Jazz vezetőedzője. Lionel Hollinst a Warriors és a Rockets segédedzőnek hívja.

A liga minden kérdést tisztázott a Los Angeles Clippers eladásával kapcsolatban, így gyakorlatilag már csak a Board of Governors ülésén a tulajdonosok beleegyezése szükséges ahhoz, hogy hivatalos legyen a csapat eladása, és hogy 2 milliárd dollár fejében Steve Ballmer a tulajdonos.

Ballmer James Rainey-nek (Los Angeles Times) elmondta, hogy nagy tervei vannak a csapattal. Szeretne bajnoki címet nyerni, szeretné, ha a Clippers a legdinamikusabb csapat és a legnagyobb név lenne a profi sportok körében, azt is hozzátette azonban, még sok tanulni valója van. Ballmer szerint az egésznek - már annak, hogy Los Angelesben töltse idejét, a csapatnak és nagyratörő terveiknek, egyáltalán ennek a vásárlási árnak - akkor van értelme, ha tényleg beteljesítik az álmaikat, és "Amerika Csapata" lesznek.

A dolog azonban itt még közel sem biztos, hogy véget ér, ugyanis az NBC információi szerint Donald Sterling 1 milliárd dollárra pereli az NBA-t, miután megfosztották tulajdonosi jogkörétől, és eladásra kényszerítették - Max Blecher, Sterling egyik ügyvédje megerősítette ezt Adrian Wojnarowskinak (Yahoo Sports) és Ramona Shelburne-nek (ESPN Los Angeles). A Los Angeles Times megszerzett egy másolatot a beadványról, ami nagyban a drákói szigorú büntetésre koncentrál, és emellett leginkább az alkotmányos jogok semmibe vételét, illetve a szerződésszegést helyezi előtérbe Adam Silver és a liga részéről.

A TMZ egyébként úgy tudja - ezt Shelburne informátorai is megerősítették -, hogy Donald Sterling Alzheimer-kórban szenved. Két neurológus vizsgálta meg ebben a hónapban, és nagyjából még 3-5 évet jósolnak neki. Shelly Sterling tudott erről, de nem akarta kijátszani a kártyát. Az eredeti terve az volt, amit még május 22-ei levelében juttatott el a ligának, hogy megbízta őt férje, hogy értékesítse a franchise-t. Mivel azonban a férfi változtatott, így a nő is belenyúlt az eredeti elképzelésekbe.

Még mindig a ligához tartozik, hogy a kollektív TV-szerződés csak a 2015/16-os szezon végén fut ki, ám már most elkezdtek tárgyalni az ESPN-nel és a TNT csatornával, hogy megújítsák a kontraktust, sőt. Az NBA terve az, hogy a jelenlegi szerződés utolsó évét "elhagyják", és az új megállapodás már a 2015/16-os idény kezdetétől érvénybe lépne, így abban a szezonban már valamivel jobb anyagi feltételek lennének a liga számára - mivel több csatorna is hajt a közvetítési jogokra, ez valamilyen szinten az ESPN és a TNT érdeke is. Azon is dolgoznak Silverék, hogy legyen egy ún. "szombati csomag", amelyet egy másik céggel kötnének, valószínűleg az NBC Sports-cal, a Fox Sports 1-nal vagy a Google-lel.

Ma hajnalban az Indiana Pacers kiesett, miután a Miami Heat elleni hatodik találkozón vereséget szenvedett, így 4-2 arányban alulmaradtak. Az utolsó összecsapáson 11 pontot szerző Lance Stephensont arról kérdezték, maradni akar-e az együttesnél - mint ismeretes, a Pacers dobóhátvédje korlátozott szabadügynök lesz. Stephenson azt válaszolta, hogy egyértelműen maradni akar Indianában, de egyelőre nem tud és nem is akar erre koncentrálni még.

Az egész sorozat során az agitátor szerepét játszó Stephenson egyébként egy fotót rakott fel magáról az instagramra a mérkőzést követően, amelyen LeBron Jamest öleli meg a kiesést követően. A kép alá azt írta, hogy nagyon tiszteli a Heatet és LeBront is, nagy párharc volt az idei ütközetük, de a Miami megérdemelten jutott tovább. Azt is hozzátette, hogy saját csapattársaira is nagyon büszke, sokat dolgoztak, hogy idáig eljuthassanak. Mindenből tudnak tanulni, minden évben fejlődniük kell. Végül a szurkolókat dicsérte azért a szeretetért, amit kapott tőlük.

Stephenson csapattársát, Paul George-ot is megkérdezték, hogy szeretné-e, ha Stephenson jövőre is az Indiana csapatának tagja legyen. Válasza sokat mondó: "Nem tudom"... George szerint a dobóhátvéd sorsát Larry Birdnek kell eldöntenie.

Frank Vogel annyit mondott, hogy nagyon rossz szájízzel veszi tudomásul, hogy zsinórban harmadjára is a Heat állta útjukat a PO-ban, de LeBron Jamest a korszak Michael Jordanjének hívta, a Heatet pedig az éra Chicago Bullsának. A tréner azt is hozzátette, hogy ő személy szerint nagyon kedveli Stephenson kompetitív, kihívásokat kereső és felvállaló énjét, de talán nem a legjobb ötlet volt Superman köpenyét ráncigálni.

A napi stat az éppen a Pacers ellen továbbjutó Miami Heaté: az 1984-87-es Boston Celtics óta ők az első csapat, amely négy egymást követő szezonban is bejutott a döntőbe.

Jody Genessy (Deseret News) értesülései szerint Quin Snyder az egyik, ha nem a legnagyobb esélyes arra, hogy a Utah Jazz következő vezetőedzője legyen - egy másik forrás úgy fogalmazott, hogy egy nagyon rövid lista első felében található Snyder. A hírek szerint egyre többre tartják a trénert a Jazz vezetőségében, és úgy gondolják, ő lehet az, aki az újjáépülési folyamat következő fázisába tudja őket vezetni, irányításával bajnokesélyes csapatként kezelhetik majd őket.

A Jazznél még mindig képben van Lionel Hollins is, aki hétfőn megy interjúzni a Cleveland Cavaliershez. Marc J. Spears (Yahoo Sports) úgy tudja, hogy bár Hollinst keresik a Los Angeles Lakerstől és a Minnesota Timberwolvestól is a vezetőedzői posztra, a Golden State Warriors és a Houston Rockets nagyon szeretné, ha a segédedzőjük lenne.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus