Hírmorzsák 2014-05-31 (21:30)

Hibbert cserét nem kért, de nem lenne ellenére, ha más csapatban kezdené a következő szezont. Stephenson iránt nagyban visszaesett a kereslet. Vogel marad a Pacers vezetőedzője. Wojnarowski a munkanélküli trénerekről. Kobe irigyli Duncant Popovich miatt. A Clippers eladási ára a kollektív szerződésre is hatással lehet, LeBron vajon kivárja 2017-et a következő nagy szerződéséig? Shelly Sterlingék fizetnek akkor is, ha az NBA pert veszít Donald Sterling ellen. A Magicnél senki sem érinthetetlen. A Bucks valószínűleg cseréli pár második körös draftjogát.

Marc Stein (ESPN) az Indiana Pacersről hozott le pár érdekes dolgot. Forrásai szerint például Roy Hibbert és az őt képviselők ugyan nem kértek cserét a Pacerstől, de nem lenne ellenükre, ha elcserélnék a centert, és egy másik együttesnél tiszta lappal kezdhetne. Nem valószínű, hogy a középjátékost épp most bocsájtanák áruba, mivel szerződéséből még két év és 30 millió dollár hátra van, így sok fizetést kellene átvennie az Indianának egy esetleges cserében, másrészt Hibbert értéke nagyon alacsonyan van még saját tudásához képest is, jóval ésszerűbb, ha megvárják, vissza tud-e térni az All-Star gála előtti formájához.

Szintén Stein hozta le, hogy Lance Stephenson majdnem All-Star lett idén, de a szezon második felében bemutatott játéka miatt jócskán csökkent az érdeklődés iránta a többi csapat részéről. A dobóhátvéd RFA, tehát korlátozott szabadügynök lesz a nyáron, ám a csapattársaival is összeveszett, és összességében is kifejezetten idegesítő volt sok ember számára a Miami Heat elleni, pályán és azon kívül mutatott "műsora" miatt. Stein információi szerint például a Dallas Mavericksnek nagy szüksége lenne egy Stephenson tudású játékosra, és korábban nagyon sokszor rizikóztak ilyen helyzetekben, de a hírek szerint még ők sem akarják leigazolni majd Stephensont.

Adrian Wojnarowski (Yahoo Sports) értesülései szerint a vezetőedző, Frank Vogel állása biztonságban van, szeretnék, ha maradna a következő idényre is a tréner. Vogel tavaly írt alá hosszabbítást, amelyből még egy év hátra van, és úgy tűnik, a 2014/15-ös idényben is ő irányíthatja a keleti döntős együttest. Chris Mannix (Sports Illustrated) értesülései szerint még az Atlanta Hawks elleni párharc során sem merült fel igazán Vogel menesztése. Amennyiben mégis leváltják Vogelt, úgy Stein információi szerint Mark Jackson az egyik legesélyesebb a helyére.

Wojnarowski egyébként érdekes dolgot tett közzé twitteren, bár konkrét neveket nem említett. Azt írta ugyanis, hogy érzése szerint minden eddiginél rosszabb a helyzet abban a tekintetben, hogy állás nélküli edzők olyan pozíciókért kuncsorognak, vagy olyan helyekre próbálják meg magukat benyomni, ahol az állás betöltött. Ráadásként azt is hozzátette a Yahoo Sports újságírója, hogy azokra a trénerekre igaz ez, akik a legtöbbet hangoztatják a lojalitás és a stabil, pozitív karakter jelzőket munkájuk során.

Vissza egy kicsit Marc Steinhez: az újságíró a Los Angeles Lakers sztárjával, Kobe Bryanttel beszélgetett, aki elmondta, irigyli Tim Duncant, amiért az egész karrierjét ugyanannak a történelmi edzőnek az irányítása alatt játszhatta, játszhatja le. Bryant egyébként kilenc trénerrel dolgozott együtt pályafutása során.

Ira Winderman (Sun Sentinel) szerint a Los Angeles Clippers 2 milliárd dolláros eladási ára komoly következményekkel lehet a továbbiakban is, főleg a kollektív szerződésre. Winderman úgy számol, hogy 2017-ben, azaz az első kilépési lehetőségkor azonnal bontja a most érvényben lévő CBA-t a Játékosok Szakszervezete, és egy számukra jóval előnyösebb megállapodást akarnak majd kötni, látva, hogy milyen mennyiségű pénzt ér egy csapat - amelyet egyébként a szokásos, éves Forbes listán jócskán 1 milliárd alá taksáltak.

Erre utaló jelek egyébként már voltak rögtön az adásvételt követően is, több kosaras, többek között Ty Lawson és Andrew Bogut is azonnal megdöbbenését fejezte ki a vételárral kapcsolatban, és a kollektív szerződésre mutogattak. Winderman szerint LeBron James esetében is döntő fontosságú lehet ez, nagyon könnyen lehet, hogy 1-1 évekre fog aláírni ezentúl a liga legjobbja, hogy megvárja, amíg egy számára jobb kollektív szerződést nem kötnek - az ugyanis szinte biztos, hogy az új CBA a mostanihoz képest a játékosok szempontjából fog jobban kinézni, a maximum szerződés értéke is jócskán növetkedhet.

A Los Angeles Daily News úgy tudja, hogy bár Shelly Sterling a tulajdonosi minőségen kívül bármilyen tisztséget betölthet a Clippersnél a jövőben, az asszony nem marad semmilyen pozícióban a klubnál, tehát semmiféle befolyása nem lesz a franchise-ra a továbbiakban. Shelly, illetve a Sterling Tröszt - gyakorlatilag a család - abban is megegyezett egyébként a ligával, hogy nem fogják beperelni az NBA-t, illetve kártalanítják őket, amennyiben valaki más, mondjuk Donald Sterling beperli őket - ez a mai napon megtörtént hivatalosan is. Ez annyit tesz, hogy amennyiben el is veszítik a pert a férfi ellen, úgy a Tröszt fizeti ki a Donald Sterlingnek megítélt pénz egy részét vagy teljes egészét.

Cody Taylor (Basketball Insiders) úgy tudja, hogy az Orlando Magicnél nincs érinthetetlen játékos, de a GM, Rob Hennigan nagyon nehezen válna meg Nikola Vucevictől, Mo Harklesstől és Tobias Harristől, ők tűnnek a legbiztosabb pontnak jelenleg Florida kisebbik klubjánál.

Bill McKinney, a Milwaukee Bucks játékosmegfigyelésért felelős igazgatója azt nyilatkozta Charles F. Gardnernek (Milwaukee Journal Sentinel), hogy mivel idén is limitált a roster helyeik száma, így valószínűleg a három második körös draftjogukkal valamit kezdeni fognak - a két lehetőség az, hogy vagy eladnak belőle egyet vagy kettőt, vagy ha tetszik nekik valaki kicsit előrébb, akkor megpróbálhatják a három picket egy jobbra cserélni.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus