Hírmorzsák 2014-06-04 (10:30)

Parsons korlátozott szabadügynök lesz a nyáron. Dolan szerint minden Phil Jackson hatáskörébe tartozik, amíg összegről nem kell tárgyalni. PJ június közepéig meg akarja találni a Knicks új vezetőedzőjét, Mark Jackson nem vállalná. Lawson bokasérülése súlyosabb, mint azzal először számoltak. Bower kinevezése, Wittman új szerződése is hivatalos. Larry Brown az SMU edzője marad, nem érdekli a Lakers kispadja. A Cavs senkinek nem ígéri meg, hogy elviszik 1/1-en, All-Star magasembert akarnak inkább a pickért (Love, Noah, Aldridge, Horford). Hat csapat is cserélné lottery draftjogát.

Adrian Wojnarowski (Yahoo Sports) információi szerint a Houston Rockets nem hívja le Chandler Parsons szerződésének utolsó, 960.000 dolláros évét, így idén nyáron korlátozott szabadügynök lesz a kiscsatár. A dolog azért volt logikus a texasiak részéről, mert ha lehívják az opciójukat, akkor 2015-ben Parsons UFA lett volna, azaz oda megy, ahova akar, így viszont tarthatják azt az ajánlatot, amelyet ő elfogad - már ha nem sikerül megegyezni a játékossal, aki az elmúlt hetekben többször is elmondta, hogy szívesen maradna a Rocketsnél.

Az is elképzelhető, hogy Parsons bekerül egy sign-and-trade-be, mivel a Houston érdeklődik a szerződése utolsó évébe lépő Kevin Love iránt, akinek a megszerzésében a kiscsatár kulcsszerepet játszhat. Azt is megcsinálhatja a Rockets, hogy előbb egy nagynevű szabadügynököt (Carmelo Anthony, Dirk Nowitzki, vagy ha kilépnek szerződésükből, akkor LeBron James vagy Chris Bosh) igazolnak, és csak utána hosszabbítanak Parsonsszal, mivel alig foglal sapka alatti helyet a korábbi kis fizetése miatt. Wojnarowski szerint a kiscsatár 12-13 millió dollár közötti éves fizetést is kérhet.

A New York Knicks tulajdonosa, James Dolan tegnap egy rádióinterjú során elmondta, hogy Phil Jackson hatáskörébe tartozik teljesen az edzőkeresés és Carmelo Anthony ügyének intézése is - tett az elnöknek egy ígéretet, hogy az utolsó szó minden kérdésben az övé lesz, úgyhogy amíg nem kéri meg Jackson, hogy segítsen neki, addig ő vezeti a Knickset. Dolan azt mesélte, hogy a családjától a születésnapjára kapott egy pólót, amin az állt, hogy "Kérdezd Philt!", ő azonban nem kérdezte meg arról, hogy áll az új tréner megtalálása, csak annyit mondott neki, hogy a segítségét felajánlja, de azt is elmondta Jacksonnak, hogy ha nincs rá szüksége, az se baj, mivel van bőven más dolga is. Dolan elmondása szerint fogalma sincs, kivel beszélget az elnök, de ha elkezd a konkrét pénzösszegekről tárgyalni, akkor úgyis meg kell majd keresnie.

Marc Berman (New York Post) úgy tudja, hogy Phil Jackson június közepén Törökországba utazik a fia esküvőjére, és addig mindenképpen szeretné megtalálni a Knicks új vezetőedzőjét. Az elnök korábban elmondta, hogy bár szívesen lenne újra tréner, fizikailag képtelen rá, és állítólag egy második térdprotézisre is szüksége lesz. Berman forrásai jelentették azt is, hogy Mark Jackson nem szívesen vállalná a New York kispadját, mivel szerinte túl nagy befolyása van a vezetőségnek minden kosárlabdával kapcsolatos kérdésre, ez volt a gondja a Golden State Warriorsnél is.

Egy nem túl jó hír a Denver Nuggetsért szorítóknak: Ty Lawson bokasérülése súlyosabb, mint azt legelőször megállapították. Az irányító a Denver Postnak azt nyilatkozta, hogy még mindig nem tud futni. Neki azt mondták, hogy nincs szüksége műtétre, csak 3-4 hétig pihentetni kell még a sérült testrészt, nem nagyon szabad semmit sem csinálnia, de utána rendben lesz. Sem a röntgen, sem az MRI nem mutatott ki törést egyébként Lawsonnál, aki elmondta azt is, hogy ha meggyógyult, akkor intenzívebb edzésbe kezd a nyár folyamán.

Két hivatalos dolog is megtörtént tegnap késő este. Egyrészt a Detroit Pistons kinevezte Jeff Bowert az együttes GM-jének, másrészt a Washington Wizards is bejelentette, hogy megegyeztek Randy Wittmannal a tréner új, három éves szerződésében. A Pistons elnöke, Stan Van Gundy azt nyilatkozta, hogy Bower nagyon ért a kosárlabdához, nagyon sok tapasztalata van már az NBA-ben és abban, hogyan kell egy csapatot felépíteni. SVG szerint nagyon jól ismeri fel a tehetségeket az új GM, és értékes tagja lesz a vezetőségnek.

A Detroittal 2004-ben még bajnoki címet nyerő Larry Brown Sam Amicknek (USA Today) elárulta, nem érdekli a Los Angeles Lakers kispadja. Brown elmondása szerint folyamatosan kapcsolatban van az aranysárga-lilák GM-jével, Mitch Kupchakkel, nagyra tartja, de nem beszéltek a Lakers vezetőedzői posztjáról. Brown szerint nagyon sok jó tréner közül választhat a Los Angeles, ahogy a neveket olvasta, de ő az SMU egyetemen van, és velük akar bajnoki címet szerezni. Szeretné látni, hogy a Lakers sikeres lesz, mert Kupchaket és a franchise-t is nagyon szereti, de szerencsésnek érzi magát, hogy az SMU edzője lehet, és jól érzi magát jelenlegi állomáshelyén.

Chad Ford (ESPN) több pletykát is lehozott a drafttal kapcsolatban. Információi szerint a Cleveland Cavaliers nem fog senkinek sem ígéretet tenni, hogy elviszi majd 1/1-en. A forrás szerint ha valakinek azt mondják, őt fogják húzni, onnantól kezdve meg van kötve a kezük, ezt pedig nem akarják, mert nagyon sok lehetőségük van az első pickkel. Joel Embiidet nagy tehetségnek tartják, nagy rá az esély, hogy őt választják ki 1/1-en, de amíg nem látják mindhárom játékost (Jabari Parkert és Andrew Wigginst is), és talán még fontosabb, hogy nem tudják, ki mit adna az első pickért, addig nem fognak semmit megígérni senkinek.

A Cavs állítólag egy All-Star magasembert szeretne szerezni csere útján, természetesen az 1/1 bevonásával - a nevek láttán egyértelmű. Állítólag Dan Gilbert tulajdonos az új GM-nek, David Griffinnek is kiadta a jelszót, hogy a következő idényben PO-ba kell jutni, ezért cserélhetik a legelső húzást. Kevin Love megszerzésére van talán a legnagyobb esélyük, hiszen az erőcsatárt nagy valószínűséggel elcseréli a Minnesota Timberwolves. A másik három játékosra jóval kisebb a sanszuk, tekintve hogy Joakim Noah, Al Horford és LaMarcus Aldridge sem eladó. A portlandi erőcsatár egy évvel ezelőtt még ott volt a cserepletykákban, ám a Blazers kitűnő szezonját követően kétséges, hogy ott akarja-e hagyni az oregoni együttest egy náluk jóval gyengébb Cavsért - illetve ha ott is kell hagynia a csere miatt, marad-e, hiszen 2015-ben szabadon igazolhat majd bárhova.

Az egyik GM azt nyilatkozta Fordnak, hogy korábban azt hitte, lehetetlen lesz ezen a drafton lottery draftjogot szerezni, de ez egyáltalán nem így van, nagyon sok tulajdonos belefáradt az újjáépülésbe, és inkább egy bizonyítottan jó játékost akarnak kapni, mint egy újabb tehetséges fiatalt. A hírek szerint a Boston Celtics, a Los Angeles Lakers, a Minnesota Timberwolves, a Phoenix Suns, a Sacramento Kings és a Charlotte Hornets sem lenne az ötlet ellen, hogy elcserélje Top14-ben lévő pickjét. Ford úgy tudja, hogy a Milwaukee Bucks, az Atlanta Hawks, a Dallas Mavericks, a Portland TrailBlazers és a Toronto Raptors megpróbál első körös draftjogot szerezni.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus