Hírmorzsák 2014-06-15 (11:45)

Prohorov szeretné felmérni, mennyit kaphat a Netsért, meghallgatja a csapatért érkező ajánlatokat. A Brooklynnál úgy számolnak, hogy Garnett nem vonul vissza. Amare marad szerződésének utolsó évére is. Duncan továbbra sem döntött a visszavonulásról, Popovich viszont jövőre is edzősködne. LeBron tiszteli Arisont, bízik Riley-ban, Parsons szerint viszont ha veszít a Heat a döntőben, nyáron csapatot fog váltani James. Monroe a szabadügynök státuszáról beszélt, érdeklődik iránta a Pelicans. Divac GM akar lenni, a Kingsszel már beszélgetett is. Randle megint elmondta, hogy nem kell műteni a lábát.

Adrian Wojnarowski (Yahoo Sports) értesülései szerint Mihail Prohorov meghallgatja a Brooklyn Netsért érdeklődőket, miután a Los Angeles Clippers két milliárd dollárért kelt el a közelmúltban. A forrás szerint az orosz milliárdos nem akarja eladni a franchise-t, de szeretné felmérni, mennyit érhet most a Netsben birtokolt 80, illetve a Barclays Centerben lévő 45 százalékos tulajdonrésze. Prohorov öt éve 223 millió dollárért vette meg részesedéseit, most pedig hivatalos közlemény tudatta, hogy nincs szándékában eladni a gárdát - igaz, azt nem cáfolta, hogy meghallgatja az ajánlatokat, Mike Mazzeo (ESPN New York) forrásai pedig megerősítették a Wojnarowski által nyilvánosságra hozott híreket.

Szintén a Netshez tartozik, hogy Chris Mannix (Sports Illustrated) információi szerint a csapat úgy készül, hogy Kevin Garnett jövőre is visszatér az együtteshez, tehát nem vonul vissza idén nyáron - az erőcsatár folyamatosan tartja a kapcsolatot a gárda vezetőivel, úgyhogy ez azért jelzésértékű. Mannix szerint Garnett esete az, ami miatt Tim Duncan visszavonulását sem tartják reálisnak sokan: a játékosok nagyon ritkán hagynak pénzt az asztalon.

A másik New York-i együttesnél, a Knicksnél is történt esemény, bár nem túl váratlan: erőcsatáruk, Amare Stoudemire nem élt kilépési lehetőségével, marad jelenlegi szerződésének utolsó évére is, amely 23.4 millió dollárt garantál számára a 2014/15-ös idényben. A döntés nem meglepő, hiszen a szezonban átlag 22.6 perc alatt 11.9 pontot felmutató játékos ennek az összegnek a közelében sem fog már keresni folyamatos sérülései, és ebből adódóan teljesményének csökkenése miatt - az is kétséges, hogy egyáltalán összesen zsebre fog-e tenni ennyit még játékoskarrierje során.

Az előbb említett Duncanhez kapcsolódik, hogy ő megint lenyilatkozta, hogy fogalma sincs, abbahagyja-e, még nem döntött egyik irányban sem, és nem is gondolkodik erről. Ami a Spurs-drukkerek számára bizakodásra adhat okot, az Manu Ginobili és Gregg Popovich interjúja. Az argentin dobóhátvéd azt nyilatkozta, hogy sem Popovich, sem Duncan nem mondott soha ilyet, hogy visszavonulna ezen a nyáron, senki nem tudja ezt megtámogatni semmilyen ténnyel, a vezetőedző pedig még tovább ment, ő a riportereknek kijelentette, hogy szeretne a következő szezonban is edzősködni.

A Spurs GM-je, RC Buford egy San Antonio Express-Newsnak adott kérdezz-felelekben azzal viccelődött, hogy ő is távozik, ha Duncan és Popovich visszavonul - a szakvezető szerint voltak már ennél rosszabb ötletei is. Elmondása szerint természetesen óriási változás lesz, ha ez a két ember már nem lesz a csapatnál, hiszen több mint másfél évtizede dolgoznak együtt, kitartottak mellettük, ahogy Duncan és Popovich is a csapat mellett.

Mitch Lawrence (New York Daily News) úgy tudja, hogy a Miami Heat sztárja, LeBron James nagyra tartja a tulajdonost, Mickey Arisont azért, ahogyan a franchise-t vezeti, illetve nagyon bízik Pat Riley-ban, aki bizonyította, hogy pontosan tudja, hogyan kell bajnokesélyes csapatokat összerakni évről-évre. Lawrence forrásai szerint a két vezető iránti tisztelet miatt James nagy valószínűséggel marad a következő idényre is a Heat játékosa. A Houston Rockets kiscsatára, Chandler Parsons nem így gondolja - a játékos az ESPN SportsCenter műsorában mondta azt, hogy szerinte ha kikap a Miami a döntőben, akkor James a nyáron csapatot vált.

A Detroit Pistons erőcsatára, Greg Monroe Nakia Hogannek (The Times-Picayune) elmondta, egyáltalán nem zárki ki annak a lehetőségét, hogy Stan Van Gundynak sikerült sikeres csapatot csinálnia a Pistonsból úgy is, hogy ő, Josh Smith és Andre Drummond is az együttesnél maradnak. Monroe korlátozott szabadügynök lesz a nyáron, erről pedig annyit mondott, hogy a legtöbb ember nem akar ezen végigmenni, szeretne az aktuális csapatánál maradni, mert ez stabilitást, biztonságot ad a játékosnak. Azt is elmondta, hogy most minden olyan számára, mint a draft előtt, fogalma sincs, hogy kell-e máshova költöznie, hol fog kikötni. Nagyon örül neki, hogy vannak más csapatok, akik érdeklődnek iránta, de azzal sem lenne baja, ha maradnia kellene Detroitban.

Hogan informátora szerint egyébként a New Orleans Pelicans megkereste a Pistonst egy esetleges sign-and-trade üzlettel kapcsolatban, amelyben éppen Monroe-t szeretné megszereni Monty Williams együttese. Arról nincs információ, hogy a beszélgetések jelenleg is tartanak-e, vagy hogy hogyan fogadta a "közeledést" az autóvárosi alakulat.

Scott Howard-Cooper (nba.com) forrásai szerint Vlade Divac nagyon szeretne a közeljövőben GM lenni az NBA-ben. A hírek szerint a szerb ex-center volt csapatánál, a Sacramento Kingsnél már próbálkozott is, de ők nem ajánlottak neki egyelőre vezetőségi állást.

Az idei drafton eredetileg top7-be várt Julius Randle a Boston Globe-nak újfent elmondta, semmilyen műtétre nem lesz szüksége a június 26-ai játékosbörzét követően. Randle azt mondta, hogy egyáltalán nem is volt erről szó, találkozott az orvosával és specialistákkal is, akik azt mondták, nem műtenék meg újra a lábát. Randle azt is hozzátette, hogy ha kés alá kellene feküdnie, akkor nem járna most a csapatokhoz privát edzésre.

Az erőcsatár szerint akár akarja egy gárda, hogy mégis legyen műtét, akár nem, nem komoly a probléma, maximum 12 hetet kell kihagynia. Ez esetben a nyári ligában nem játszhat, de egyelőre egyik csapat sem mondta neki azt, hogy szeretnék, ha mégis megműttetné magát. Randle egyébként még a középiskolában törte el a jobb lábát, akkor egy csavart helyeztek bele, de a Yahoo Sports információi szerint több együtt is amiatt aggódik, hogy nem jól forrt össze a csont.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus