Hírmorzsák 2014-06-23 (21:45)

Megálltak a beszélgetések a Warriors és a Timberwolves között... vagy mégsem? A Bulls konkrét ajánlatot tett Love-ért, de tárgyalnak az 1/8-ról a Kingsszel is. Anthony próbál hosszútávon gondolkodni. A Lakers a szabadügynökpiac nyitása előtt nem választ új edzőt, Scott a legesélyesebb. Duncan kilép és még kevesebbért ír alá a Spursnél? Nate Robinson mellett Arthur is marad a Nuggetsnél. Garnett maradásával kapcsolatban optimista a Nets. Draft-hírek: Parker gyenge edzése a Clevelandnél, a Bucks letett Embiidről, akinek további egészségügyi problémái is lehetnek; Exum a legintelligensebb az idei draftee-k közül; Saric még két évig biztosan marad Európában.

Ric Bucher (Bleacher Report) forrásai szerint a Minnesota Timberwolves és a Golden State Warriors között megálltak a tárgyalások a Kevin Love, Kevin Martin, valamint David Lee és Klay Thompson köré épülő cseréről, hiába nézett ki úgy az elmúlt hét végén, hogy akár megegyezés is lehet a két csapat között. A hírek szerint most úgy áll a dolog, hogy Love-ot nem cserélik Flip Saundersék a draftig. Jerry Zgoda (Star Tribune) információi szerint azért nem ennyire egyértelmű a dolog, és nem is Love-on vagy Thompsonon, hanem Harrison Barnes vagy Draymond Green üzletbe vonásán múlik a csere.

Ugyanide tartozik szorosan, hogy Chad Ford (ESPN) értesülései szerint a Chicago Bulls Love-ért Taj Gibsont, Tony Snellt és a két idei első körös draftjogát (16., 19.) ajánlotta fel - ez így a pénzügyi szabályoknak nem felel meg, de a Bullsnak van pár nem garantált szerződésű játékosa is, akiket be lehet venni az üzletbe.

Szintén a Bullshoz tartozik, hogy Sean Deveney (The Sporting News) forrásai szerint tárgyalnak a Sacramento Kingsszel is a 8. pick megszerzéséről. Ellenértékről nem tudni, de a Chicago az egyik legaktívabb szereplő a pletykák alapján a cserepiacon. Kinézett emberük a hírek szerint Doug McDermott azzal a pickkel, de Nik Stauskas és Gary Harris is nagyon tetszik nekik. Ha Arron Afflalót is idevesszük, akkor egyértelmű, hogy a Bulls a kinti dobásokon akar javítani az off-szezon folyamán.

Mint ismeretes, a Chicago Carmelo Anthonyt is szeretné megszerezni a nyáron, a kiscsatár pedig a minap nyilatkozott. Elmondása szerint az a csapat előnyben lesz nála, amelyik engedélyezni fogja, hogy bizonyos mértékben belefollyon a személyi kérdésekbe is, ő szeretné kialakítani az őt körülvevő keretet, "családot". Melo szerint az is fontos kérdés lesz, hol, milyen szituációban akarja tölteni karrierje hátralévő részét, hol akarja, hogy a gyerekei felnőjenek. Próbál nem a holnapnak élni, hanem nagyobb távlatokban, 6-8 évre előre, pályafutása végéig gondolkodni.

Ramona Shelburne (ESPN Los Angeles) úgy tudja, hogy a Los Angeles Lakers július 1. előtt biztosan nem nevez ki új vezetőedzőt, és Byron Scott jelenleg a favorit, aki már háromszor is járt interjún az aranysárga-liláknál - a másik három esélyes Alvin Gentry, Lionel Hollins és Mike Dunleavy volt, de Gentry azóta már szerződést kötött a Golden State-tel.

A Denver Nuggetsnél nemcsak Nate Robinson, hanem Darrell Arthur is maradt szerződésének utolsó évére, így ő jövőre majdnem 3.5 millió dollárt rak majd zsebre a coloradóiaknál.

Buck Harvey (San Antonio Express-News) forrásai szerint a San Antonio Spurs és Tim Duncan egy olyan forgatókönyv kidolgozásán dolgoznak, amelyben a franchise ikonja kilép szerződésének utolsó, 10.3 millió dollárt garantáló évéből, de új, kétéves kontraktust ír alá az együttessel, így csökkenti a payrollt is - ezzel több sapka alatti helyet engedélyezve a Spursnek -, és összességében valószínűleg ő is több pénzt fog hazavinni a két idény alatt.

Marc Stein (ESPN) információi alapján a Brooklyn Netsnél nagyon optimisták azzal kapcsolatban, hogy Kevin Garnett a következő idényben is akar játszani. A veterán magasembernek egy 12 milliós éve még hátra van szerződéséből, ám az is felmerült, hogy visszavonul, ő pedig még nem nagyon szólalt meg a sajtó nyilvánossága előtt azóta, hogy csapata kiesett a Miami Heat elleni második körös párharcban. Garnett maradása azért is lenne szükségszerű a Nets számára, mert Paul Pierce hosszabbításának esélyei nagyban függnek KG döntésétől.

A korábban már említett Chad Ford (ESPN) hozta a mai draftinfókat is. Értesülései szerint a Milwaukee Bucks kizárta annak a lehetőségét, hogy Joel Embiidet húzzák - vagy Jabari Parkert, vagy Andrew Wigginst fogják kiválasztani, attól függően, hogy kit hagy ott nekik az 1/2-re az első helyen választó Cleveland Cavaliers. Dante Exumon is gondolkodott a Bucks, de Wiggins pénteki edzését követően erről a tervről letettek. Kaptak állítólag több olyan ajánlatot is, amelyben lejjebb cserélhetnének, de úgy gondolják, szükségsük van egy franchise playerre, erre pedig a második hely után már nem lenne esélyük.

Ford forrásai szerint Jabari Parker pénteki, Cavsnél töltött privát edzése nem sikerült túl jól - a szemtanú szerint a fiatal játékos nem volt önmaga, és egyértelmű a Clevelandnek, hogy a Duke-ról érkező kiscsatárnak nem ők az első számú opciói, sokkal szívesebben játszana Milwaukee-ban. Állítólag olyan volt Parker, mint aki "letankolja" a tréninget, teljesen közömbösnek tűnt végig, ettől függetlenül a Cavaliers állítólag még mindig őt preferálja Wigginsszel szemben.

Dante Exum pont fordítva, ő állítólag a Cavsnél, a Bucksnál és a Sixersnél is kitűnő volt, mindhárom helyen azt mondták róla, hogy a legintelligensebb játékos az összes idén húzható fiatal közül.

Két nem jó hírt is hozott Ford. Egyrészt Dario Saric megegyezett a török Anadolu Efesszel, három évre fog hamarosan hivatalosan is szignózni a horvát játékos. Ez ugyan még nem jelenti azt, hogy az idei drafton nem fogják kihúzni, azonban sokat eshet értéke, mivel a török klubbal kötendő kontraktusa két évig megtiltja neki, hogy az NBA-ben játsszon, csak a harmadikra lesz játékosopciója Saricnak.

A másik hír még ennél is rosszabb, ugyanis Ford úgy tudja, Joel Embiidnek nemcsak a lábával és a hátával lehetnek gondok, hanem ezen felül más egészségügyi problémái is előjöhetnek, így Sarichoz hasonlóan ő is komolyat zuhanhat a drafton.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus