Hírmorzsák 2014-06-24 (13:30)

A Jazz ajánlatot tett az 1/1-ért. A Cavs Waiters elcseréléséről is tárgyal. Wiggins jó benyomást tett a Clevelandre. Lue a Cavs első számú segédedzője lett. A Magic az első és a második pickért is bepróbálkozott, külön Afflalóval is több csapatot megkerestek. A Kings Paytont viheti a drafton. A Sixers még mindig szeretne egy Top10-es picket MCW-ért, a Bucks pedig egy másik lottery draftjogot. Szerződésopciók: Duncan és Kirilenko maradtak, Frye és Mo Will kiléptek. Lowryra rá fog mozdulni a Lakers is, de a Raptorsnál ő a legfontosabb most. Felton megúszta közmunkával az illegális fegyvertartást. Evan Turner Ferrarijából az autópálya közepén fogyott ki a benzin (videó). Benjamin Franklin a Sixers új logójában.

Spencer Checketts (1280 The Zone) információi szerint a Utah Jazz szeretné megkaparintani az idei draft első választásának jogát - Derrick Favorst, Alec Burkst és az 1/5-öt ajánlják az 1/1-ért és Jarrett Jackért. Az eredeti tervek szerint az első pickért Favorst és az 5. draftjogot adta volna a Jazz. Sam Amico (Fox Sports Ohio) értesülései szerint a Cavs szeretne még egy jövőbeli, egyáltalán nem védett első körös picket, a Utah pedig ennek hatására az idei 23. draftjogot dobta még a tranzakcióba. A hírek szerint Burks bevonása sem egyértelmű egyelőre - a vezetőség álláspontja nem egységes abban, feláldozzák-e egy ilyen csere keretein belül a dobóhátvédet. Azt nem tudni, kit vinne a Utah, de az biztos, hogy Andrew Wiggins és Jabari Parker között választanának - utóbbi mormon vallású egyébként.

Az előbb említett Sam Amico jelentette azt is, hogy a Cleveland állítólag Dion Waitersről tárgyal egy olyan csapattal, amelyik az idei drafton a Top10-ben választhat. Egy, a dobóhátvédhez közelálló forrás szerint Waiters úgy gondolja, hogy vagy őt vagy Kyrie Irvinget el fogják cserélni nagyon rövid időn belül. Amico szerint bármennyire nagy is a felhajtás most a Cavaliers körül, nincs olyan üzlet, amely megfelelne nekik, vagy közel állna ahhoz, amit ők elképzeltek.

Amico a drafttal kapcsolatban azt írta, hogy Andrew Wiggins clevelandi privát edzése egészen kiválóan sikerült, jobban dobott, mozgott és vezetett labdát, mint a Kansas egyetemen bármikor. Egy hete még Jabari Parkernél volt az előny, most óriási a kérdőjel azzal kapcsolatban, kit visznek majd, annyi biztos csak, hogy ebből a két emberből választanak.

Még mindig a Cavshez tartozik, hogy Tyronn Lue nem egy haragtartó típus, ugyanis tegnap este elfogadta a csapat ajánlatát, ő lett David Blatt első számú segédedzője. Mint ismeretes, Lue az utolsó pillanatig versenyben volt a vezetőedzői állásért is, ám Dan Gilberték végül a Maccabi Tel-Avivtól érkező tréner mellett döntöttek. A Los Angeles Clippersnél Doc Rivers stábja elég komoly veszteségeket szenved ezen a nyáron, Lue mellett ugyanis már Alvin Gentry is távozott, ő a Golden State Warriorsnál lesz Steve Kerr segédje a jövőben.

A szintén a Warriorsnál kikötő Ron Adams utódja, azaz Brad Stevens első számú segédedzője Jay Larranaga lehet a Boston Celticsnél, Mark Murphy (Boston Herald) forrásai szerint erősen hajlik erre a csapat.

Visszatérve kicsit az 1/1-re: Chad Ford (ESPN) értesülései szerint az Orlando Magic is próbálkozik - ők nemcsak a Cavst, hanem a második helyen húzó Milwaukee Bucksot is megkeresték egy 1/4, 1/12, Arron Afflalo csomaggal, ám egyik együttes sem harapott rá a lehetőségre, mindketten többre értékelik Parkert és Wigginst is. A Magic önmagában Afflalót is ajánlgatta már a Sacramento Kingsnél az 1/8-ért, illetve a Denver Nuggetsnél az 1/11-ért.

Adrian Wojnarowski (Yahoo Sports) értesülései szerint amennyiben a Kings megtartja a 8. picket az idei drafton, akkor jó esély van rá, hogy Elfrid Paytont húzzák majd ki, és Wojnarowski úgy tudja, hogy szinte semmi esély nincs arra, hogy az irányító a 12. pick után még bent legyen - az Orlando Magic húz azzal a draftjoggal jelen állás szerint.

Még két drafthír Chad Fordtól. Egyrészt a Philadelphia Sixers továbbra is felméri a terepet, hogy tudnak-e szerezni Michael Carter-Williamsért egy Top10-es picket. A Los Angeles Lakers nagyon szívesen csinálná a korábban felröppent cserét, amelyben Steve Nash-t és a 7. picket adnák MCW-ért és Thaddeus Youngért, erre azonban a Philly mondott nemet. Ford másik információja szerint a Milwaukee Bucks szeretné még egy Top14-es választást. Az ESPN újságírója úgy tudja, hogy Larry Sanders, Brandon Knight és John Henson iránt is komoly érdeklődés mutatkozik, és több másik együttessel egyetemben ők is beszéltek már a Nuggets-cel az 1/11-ről.

Több szerződés sorsa is eldőlt tegnap. Egyrészt a tegnap esti hírekkel ellentétben Tim Duncan mégsem lépett ki jelenlegi kontraktusából, 10.3 millió dollárért marad a következő szezonra a San Antonio Spursnél. David Aldridge (nba.com) arról értesítette a nagyérdeműt, hogy Andrei Kirilenko marad két éves szerződése második évére is, 3.3 millió dollárt tesz majd zsebre a következő szezonban a Brooklyn Nets orosz csatára.

A tegnap reggeli infóknak megfelelően Channing Frye lemondott szerződésének utolsó, 6.8 millió dolláros évéről. Adrian Wojnarowski (Yahoo Sports) forrásai szerint a Phoenix Suns visszaigazolhatja az erőcsatárt, de minden attól függ, mi történik a drafton, milyen cseréket hoznak tető alá az arizonaiak. Jeff Goodmannel (ESPN) Mo Williams ügynöke közölte, hogy a hátvéd kilép következő évéből, de Frye-hoz hasonlóan ő is maradhat jelenlegi csapatánál, korábban nyilatkozta, hogy szívesen kötne hosszútávú kontraktust a Portland TrailBlazersszel.

A szabadügynökpiaccal kapcsolatos, hogy az előbb említett Aldridge úgy tudja, Kyle Lowryra nagyon komolyan rá fog mozdulni a Los Angeles Lakers a nyáron. A Toronto Raptors GM-je, Masai Ujiri is nyilatkozott a játékmesterrel kapcsolatban. A szakember Holly Mackenzie-nek (Comcast.ca) azt nyilatkozta, hogy a drafton csak a tehetséget nézik majd, a posztot nem, de minden erejükkel Lowry visszaigazolásán dolgoznak, ő az első számú célpontjuk a nyáron mindent egybevéve, és magabiztos volt azzal kapcsolatban, hogy sikerül-e megegyezniük vele.

A New York Knicks irányítója, Raymond Felton nem kerül börtönbe, csak közmunkára ítélte a bíróság illegális fegyvertartás miatt. Állítólag megegyezésre jutott Felton a bírósággal, bűnősnek vallotta magát - ha nem tette volna és a tárgyalások után mindenben bűnösnek találták volna, akár hét éves letöltendőt is kaphatott volna. Ettől függetlenül Felton karrierje körül igen sok a kérdőjel, mivel Phil Jackson a hírek szerint már az alapszakaszt követően nem sokkal közölte vele, nem számít a szolgálataira, el fogja cserélni.

A végére pedig az érdekességek: A Philadelphia Sixers új másodlagas logója Benjamin Franklint ábrázolja.

És most már Evan Turner is tudja, hogy még a Ferrariba is kell benzin, az erről készült videót ezen a linken megnézhetitek.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus