Hírmorzsák 2014-06-29 (23:00)

Kidd összeveszett Prohorovval, valószínűleg a Buckshoz távozik. LeBron után Bosh, Wade és Haslem is kilépett, rekordmennyiségű helye lesz a Heatnek a sapka alatt. Nem lesz Lowry-Bosh csere. A Suns Carmelót és LeBront is akarja, de Bledsoe-t is szeretnék megtartani. Parsons sok csapatnál a B terv, ha nem jönne össze nekik Anthony. A Knicks Pau Gasol leigazolásán gondolkodik. Melo július második hetében dönt. Randolph 2017-ig kötött szerződést a Memphisszel. Webster sérvet kapott, 3-5 hónapot hagy ki, míg Embiid 5-8-at. A draftot idén nézték a legtöbben, mióta az ESPN közvetíti, július 1. után akarják tartani a jövőben. Rövidhírek (Willie Reed, Willie Green, De Colo, Patterson, Vasquez)

A Brooklyn Netsnél valószínűleg komoly változások lesznek a közeljövőben, ugyanis a hírek szerint meg fognak válni Jason Kiddtől - a vezetőedző már engedélyt is kapott, hogy leüljön tárgyalni a Milwaukee Bucksszal, a két csapat pedig már a kompenzációról tárgyal egymással. A New York Post információi szerint Kidd akarta irányítani az összes kosárlabdával kapcsolatos döntést - nem akarta, hogy Billy Kinget kirúgják, de egy olyan pozíciót akart, amely a GM fölé emeli. A Bucks két új tulajdonosa, Marc Lasry és Wesley Edens Kidd barátai, és Milwaukee-ban valószínűleg megkapja az általa óhajtott hatalmat. Adrian Wojnarowski (Yahoo Sports) forrásai szerint Lionel Hollins a legesélyesebb Kidd jelenlegi posztjára, de az ESPN szerint Mark Jackson és George Karl is benne van a kalapban.

LeBron James után Chris Bosh, Dwyane Wade és Udonis Haslem is kilépett szerződéséből, úgyhogy a Miami Heatnek 55 millió dollárnyi helye lesz a sapka alatt - ez egyébként rekord, ekkora helye még soha egyik csapatnak sem volt. A hírek szerint LeBron maximum szerződést akar majd magának, Bosh valahol 15 és 16 millió között akar keresni évente, Wade valószínűleg ennél kevesebbel is beéri majd, míg Haslem 4.6 millióról mondott le, ennyit biztosan nem fog kapni most, de olyan hosszabb kontraktust akar, amely összesen több pénzt garantál számára, mint ez a 4.6 millió - a Bleacher Report értesülései szerint 3 évre 8-9 millió között kaphat majd.

A Heathez és Bosh-hoz tartozik, hogy Ric Bucher (Bleacher Report) visszavonta azokat az értesüléseit, miszerint az erőcsatár egy sign-and-trade üzlet keretein belül visszatér a Toronto Raptorshoz, és cserébe Kyle Lowryt kapja a floridai alakulat.

A már említett Wojnarowski úgy tudja, hogy a Phoenix Suns LeBronra és Carmelo Anthonyra is rá fog menni a nyáron, megpróbálják mindkét sztárt leigazolni. A Suns 33.5 milliónyi capspace-szel rendelkezik jelen állás szerint, de még 10 millióval növelhetik ezt anélkül, hogy Gordan Dragictól, Eric Bledsoe-tól vagy Miles Plumlee-tól megszabadulnának. Szintén Wojnarowski jelentette a Sunsszal kapcsolatban, hogy Bledsoe-t is szeretnék megtartani, és megpróbálnak még azelőtt megegyezni a játékossal és képviselőivel, mielőtt az egy másik együttes ajánlatát elfogadná. Bledsoe és PJ Tucker egyébként a hétvégén váltak hivatalosan is korlátozott szabadügynökké, miután a Suns mindkettejüknek megadta a minősítő ajánlatot (QO).

Visszatérve LeBronhoz: Brian Windhorst (ESPN) úgy tudja, hogy még egyik csapatnak sem sikerült lekötnie meetinget vele, hiába érdeklődik utána valószínűleg a fél liga.

Marc J. Spears (Yahoo Sports) információi szerint a Los Angeles Lakers, a Chicago Bulls, a Dallas Mavericks és a Minnesota Timberwolves gondolkodik azon, hogy Chandler Parsonsnak ajánlatot tegyen. Az első három csapat Carmelo Anthonyt szeretné elsősorban megszerezni kiscsatár posztra, de a B tervük Parsons, úgyhogy akik hoppon maradnak, könnyen fordulhatnak a Houston Rockets korlátozott szabadügynöke felé - a csapat tegnap mondta le hivatalosan is Parsons jövő évi csapatopcióját, így lett RFA.

Marc Stein (ESPN) jelentette, hogy a New York Knicks rá fog menni Pau Gasolra - igaz, sok esélyük nincs a spanyol magasembernél, hiszen kevesebb mint 4 millió dollárt ajánlhatnak neki jelen állás szerint. Stein úgy tudja, hogy Phil Jacksonék elég magabiztosak Carmelo maradásával kapcsolatban, az előbb már említett Spears szerint pedig július második hetében meghozza döntését a kiscsatár, miután találkozott a Lakersszel, a Bullszal, a Knicksszel, a Rockets-cel és a Dallas Mavericksszel.

Ez már nem pletyka, hanem valóság: Zach Randolph és a Memphis Grizzlies megegyeztek egymással, a magasember lehívta jövő évi játékosopcióját, plusz az azt követő két évre összesen 20 millió dollárért marad az együttesnél.

A Washington Wizardsnak nem kezdődik jól a nyár, mivel swingmanjüket, Martell Webstert meg kellett műteni. A játékos egy sima edzés közben sérült meg a Wizards edzőközpontjában, sérvet kapott és 3-5 hónapos kihagyásra kényszerül a beavatkozás után, csak ezt követően kezdhet majd el újra tréningezni.

Ha már sérülés: Sam Hinkie, a Philadelphia Sixers GM-je elmondta, hogy nem 4-6, hanem 5-8 hónapos felépülési idővel számolnak Joel Embiidnél. Hinkie elmondta, hogy türelmesek lesznek, semmit nem fognak elkapkodni, a center hosszútávú egészségét fogják szem előtt tartani leginkább, mert ha jó állapotban marad, akkor fantasztikus NBA karrierje lesz.

Az idei drafttal kapcsolatos, hogy 3.1-es nézettséget ért el, ami a legmagasabb, mióta az ESPN közvetíti - még a 2003-as játékosbörze 2.7-es mutatóját is lepipálta. A USA Today forrásai szerint a liga szeretné július 1. utánra tenni a jövőben a draftot, hogy több idő legyen az NBA döntő után, jobban tudják reklámozni, felvezetni az eseményt. A dologgal az a probléma, hogy a kollektív szerződés miatt komolyan befolyásolná a dolgokat, ha a szabadügynökpiac nyitása után lenne a draft, ráadásul a TV-társaságokkal is le kellene ezt tárgyalni az NBA-nek.

Kisebb rostermozgások

A Sacramento Kings kitette keretéből Willie Reedet, a játékos az Indiana Pacersnél lesz majd az orlandói nyári ligában.

A Toronto Raptors megadta a QO-t Nando De Colónak, Greivis Vasqueznek és Patrick Pattersonnak is.

A Los Angeles Clippers nem fogja lehívni a következő évre a csapatopciót Willie Green esetében, így a dobóhátvéd szabadon igazolható lesz.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus