Hírmorzsák 2014-07-10 (21:40)

Parsonsnak 3 évre 46 milliót ajánlott a Mavericks, a Rocketsnek három napja van dönteni. Ha a Houston meg akarja tartani Parsonst és Bosh-t is le akarja igazolni, utóbbit három napon belül kell megtenniük. LeBron eldöntötte, hogy visszatér Clevelandbe? Asikot nem tudja átvenni a Pelicans? Megvan a jövő évi fizetési sapka és luxusadó pontos szintje. Carmelo ma bejelenti, hogy hosszabbít a Knicksszel? A Raptors megtartotta Vasquezt, visszavitte James Johnsont. Blake visszatért Portlandbe. Popovich-csal hosszabbított a Spurs. Woodson Doc Rivers, Joe Prunty pedig Jason Kidd segédedzője lesz.

Több komoly szerződéskötés, igazolás is történt ma, illetve tegnap késő este. A Dallas Mavericks egy 3 éves, 46 millió dolláros offer sheetben egyezett meg a Houston Rockets korlátozott szabadügynökével, Chandler Parsonsszal. Több hírforrás is megerősítette, hogy a Dallas megpróbált sign-and-trade cserét összehozni a Houstonnal, de Sam Amick (USA Today) jelentette ma este, hogy a Rockets megkapta az ajánlatot, így már hivatalos a dolog, és innentől 72 órája van az együttesnek, hogy eldöntse, meccseli-e.

Szorosan ide kapcsolódik LeBron James története, aki magyar idő szerint éjfélkor találkozott is Pat Riley-val. Adrian Wojnarowski (Yahoo Sports) úgy tudja, hogy nem kötelezte el magát James amellett, hogy a Miami Heatnél marad, a végső döntés előtt mindenképpen beszélni akar a családjával. Chris Sheridan (Sheridan Hoops) forrásai szerint LeBron döntött, visszatér a Cleveland Cavaliershez, és saját honlapján, a LeBronJames.com-on fogja bejelenteni ezt még azelőtt, hogy elutazna a foci vb döntőjére. Sheridan információi szerint Riley megpróbálta meggyőzni Jamest a Cavs instabilitásával, de a sztár nem változtatott döntésén, és gyakorlatilag mindenki azt akarja körülötte, hogy újra Clevelandben kosarazzon.

Ha LeBron megy Miamiből, akkor Chris Bosh el fogja fogadni a Houston Rockets 4 éves, 88 millió dolláros ajánlatát, viszont ez összefügg Parsonsszal is. Mindkét játékossal ugyanis csak úgy tudnak szerződést kötni, ha előbb Bosh aláír hozzájuk, majd meccselik a kiscsatár által elfogadott offer sheetet - ha nem ez lesz a sorrend, nem tudni, megtartják-e Parsonst. Ha LeBron a vb döntő előtt bejelenti, hogy visszatér a Cavshez, az elég lehet a Houstonnak, hiszen a három napon belül lennének, de egyelőre Ömer Asikot és Jeremy Lint is el kell cserélniük. Utóbbival nem lesz probléma a hírek szerint, a New Orleans Pelicans viszont lehet, hogy mégsem tudja átvenni a török center szerződését.

Szorosan ide kapcsolódik, hogy a következő szezonban a fizetési sapka 63.065 millió dollár lesz, ami nagyjából 135.000 dollárral kisebb, mint amire számítani lehetett, ez sem segíti a Pelicanst. A luxusadó szintje 76.829 millió dollárnál, a minimum fizetési szint pedig 56.759 millió dollárnál lesz meghúzva. A rendes MLE 5.305 millió dollár, míg a luxusadós MLE 3.278 millió dollár lesz.

Frank Isola (New York Daily News) értesülései szerint Carmelo Anthony ma bejelenti, hogy a New York Knicksszel hosszabbít 5 évre 129 millió dollárért. A kiscsatár egyik közeli barátjával beszélt Isola, aki azt mondta az újságírónak, hogy ma lesz egy bejelentése Melónak mindenki számára. A hírek szerint nagyon sokat gondolkodott a csapatválasztáson Anthony, mert ez élete eddigi legnagyobb döntése, de New Yorkban szeretne valami nagyot alkotni. Melo nagyon hisz Phil Jacksonban és abban, hogy hamarosan bajnokesélyes csapatot tud felépíteni az egykori edzőlegenda, tetszett neki Jose Calderon megszerzése és a lehetőség, hogy Pau Gasol hozzájuk fog igazolni.

A Toronto Raptors kettőt is igazolt. Egyrészt 2 évre összesen 13 millió dollárért hosszabbítottak Greivis Vasquezzel. Másrészt 2 évre 5 millió dollárért visszavitték korábbi játékosukat, James Johnsont - utóbbi a bi-annual kivételt kapja.

Steve Blake is visszatért korábbi csapatához, és ő is két évre a bi-annualt kapta - 2 évre 5 millióért a Portland TrailBlazerst erősíti újfent.

A San Antonio Spursnél játékost nem igazoltak, ennél is fontosabb hosszabbításban egyeztek meg azonban, ugyanis Gregg Popovich vezetőedző még 4-5 évig marad a helyén, így a Tim Duncan éra után is szinte biztosan komolyan számolni kell a bajnoki címvédővel.

Több segédedzőt is kineveztek. Egyrészt a Los Angeles Clippers most már nem csak veszít trénereket, de van egy új segédje is Doc Riversnek Mike Woodson személyében. Másrészt a Milwaukee Bucksnál Jason Kidd is építi a szakmai stábját, Joe Prunty lesz az első számú segédedzője, akivel tegnap egyezett meg a csapat.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus