Hírmorzsák 2014-07-18 (21:15)

Bemutatták a Bullsnál Miroticot és Gasolt - utóbbi beszélt döntésének okairól, Melóról, a Knicksről és Rose-ról is. Thibodeau szintén említette Anthonyt, a magasemberek rotációját, Mirotic esetleges nyelvi problémáit és Hinrich megtartását is. A Chicago érdeklődik Aaron Brooks iránt. A Lakers megtartja Xavier Henryt, kitették Marshallt. Pargo marad a Hornetsnél. Sem Thompson, sem Wiggins nem eladó Love-ért - egyelőre. LeBron az USA legnépszerűbb férfi sportolója - Jordan és Bryant is a Top5-ben. Bill Russell összeesett, de már jól van. Újabb meghívottak a Team USA edzőtáborába - de csak edzőpartnernek.

A Chicago Bulls ma este hivatalosan is bemutatta Pau Gasolt és Nikola Miroticot. Gasol azt mondta, hogy Joakim Noah és Derrick Rose alázatossága, szerénysége és a sikeréhségük döntő faktor volt csapatválasztásánál. Elmondása szerint beszélt Carmelo Anthonyval arról, hova fog igazolni a kiscsatár, de még korábban a Marca spanyol napilapnak elmondta, a Knicksnek csak nagyon kis esélye volt a leigazolására, tekintve a pénzügyi helyzetüket, illetve az adott állományt, szakmai stábot. Gasol ebben a Marcának adott interjúban azt is elárulta, egyáltalán nem tart Rose egészségi állapotától, szerinte teljesen felépült az irányító.

A gárda vezetőedzője, Tom Thibodeau is megszólalt. Elmondása szerint teljesen kizárt, hogy Noah-t, Gasolt és Taj Gibsont egyszerre játszassa majd, ez szerinte maximum a '90-es években működhetett volna, most egészen biztosan nem, viszont egy dolgot tud: mindhármuknak komoly szerepe lesz. Arról egyelőre nem döntött, ki lesz a kezdő erőcsatár, de azt mondta, hogy nagyon kellemes probléma, ha Gasol és Gibson között kell választania egy edzőnek. Carmelo Anthony elszalasztását annyival elintézte, hogy ha nem sikerül megszerezniük valakit, nem túlságosan töri őt össze, továbblép.

A Miroticcsal kapcsolatban esetleg felmerülő nyelvi akadályokról annyit mondott, hogy mikor dicsérték, Yao Ming mindent nagyon jól értett, a kritikáknál viszont valamiért sosem ez volt a helyzet. Kirk Hinrich megtartásával kapcsolatban annyit említett meg, hogy nagyon fontosnak tartja, mert szerinte Hinrich mentette meg az elmúlt két szezonjukat. Rose-ról és a válogatottról is beszélt: úgy gondolja, ez egy teljesen más szituáció játékosának, mivel nincs rajta a teher, hogy nagyon sok pontot kell szereznie.

Szintén a Bullshoz tartozik, hogy Aggrey Sam (CSN Chicago) információi szerint a csapat és Aaron Brooks között kölcsönös érdeklődés van, könnyen lehet ő Rose idei biztosítéka - John Lucas III, Nate Robinson és DJ Augustin mintájára.

A Los Angeles Lakersnél két rosterváltozás is történt. Adrian Wojnarowski (Yahoo Sports) forrásai szerint egyéves, veterán minimumról szóló szerződést fognak kötni Xavier Henryvel, aki, mint ismert, tavaly is az aranysárga-liláknál játszott - Dave McMenamin (ESPN Los Angeles) jelentette, hogy az Indiana Pacers és a Miami Heat is érdeklődött iránta, ő azonban LA-ben akart maradni. Nagyobb kérdőjel van Kendall Marshall jövőjével kapcsolatban, ugyanis a Lakers őt kirakta a mai napon keretéből - igaz, Wojnarowski úgy tudja, hogy szeretnék visszaigazolni az irányítót.

A Charlotte Hornets is igazolt: egy évre teljesen garantált 1.5 millió dollárért szerződtették Jannero Pargót, aki a gárda harmadik számú egyese lesz Kemba Walker és Brian Roberts mögött. Pargo az előző idényben 29 meccsen 4.7 pontot átlagolt.

Jon Krawczynski (The Associated Press) értesülései szerint sem a Golden State Warriors nem ajánlotta fel Klay Thompsont Kevin Love-ért, sem a Cleveland Cavaliers nem tette ezt meg Andrew Wigginsszel. Az idei 1/1-esről az utóbbi egy napban sok szó esik Love-val kapcsolatban, viszont ma már arról is szó volt, hogy Thompson is bekerült az oaklandiek csomagjába, legalábbis a Basketball Insiders információi szerint - úgy tudja az újság, hogy ebben az esetben az erőcsatár nem hosszabbítana, viszont belépne szerződése következő évébe is, így legalább két évig maradna a Golden State-nél.

Ha már szóba került a Cavs: LeBron James az Egyesült Államok legnépszerűbb férfi sportolója a Harris Poll felmérése alapján. James minden idők legjobbját, Michael Jordant előzte meg a listán - LeBron a 18-36 és a 49-67 évesek között végzett az első helyen, míg Jordan a 37-48 évesek között, és egyébként 1993 és 2005 között megszakítás nélkül vezette a listát. James és Jordan mögött a New York Yankees visszavonulásra készülő legendája, Derek Jeter, a Denver Broncos irányítója, Peyton Manning, az ötödik helyen pedig holtversenyben Kobe Bryant és a NASCAR-os Dale Earnhardt Jr. végzett.

Még mindig Cavs. A csapat egyik újdonsült játékosának, Mike Millernek volt egy kis kiszólása volt csapata, a Heat felé: "Megszereztük James Jonest, most pedig átköltöztetjük Miamit Észak-kelet Ohióba" - utalt valószínűleg arra Miller az ESPN rádióadásában, hogy Ray Allent is szeretné leigazolni a gárda.

A liga egyik legnagyobb legendája, Bill Russell tegnap összeesett egy rendezvényen, ahol épp beszédet tartott, de az orvosi jelentések szerint már jól van. A Celtics szóvivője szerint Russell elájult, miközben egy történetet mesélt Wilt Chamberlainről egy Konica Minolta alkalmazottaknak tartott előadáson, de az egyik szemtanú szerint eszméleténél volt, miután megszédült, és le kellett ülnie a pódium mögötti székre. A lényeg, hogy a vizsgálatok után úgy tűnik, rendben van a játékosként 11-szeres bajnok Russell, nincs semmi komolyabb baja.

Sam Amick (USA Today) forrásai szerint Ekpe Udoh egy bajnokesélyes csapathoz akar igazolni, és már közel is volt a megegyezéshez a Los Angeles Clippersszel, amikor Doc Riversék visszaigazolták Glen Davist.

A Dallas Mavericks leigazolta Eric Griffint.

A már említett Wojnarowski forrásai szerint az alábbi játékosokat hívták még meg a Team USA edzőtáborába, hogy legyenek a válogatott edzőpartnerei: Marcus Smart, Victor Oladipo, Doug McDermott, Tobias Harris, Miles Plumlee és Mason Plumlee.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus