Hírmorzsák 2014-07-25 (10:30)

Blake Griffin lemondta az idei spanyolországi vb-t. Chris Paul bojkottálhatja a következő idényt, ha még Sterlingék lesznek a Clippers tulajdonosai. Hamarosan elhárul az utolsó akadály is a Kings új csarnoka elöl. Wiggins aláírta újoncszerződését, 30 napig nem cserélhető. Pierre Jackson a Sixersszel egyezett meg, pedig könnyen lehet, hogy a teljes idényt ki kell hagynia. Jameer Nelson hivatalosan is a Mavericks játékosa. Parsons nevetségesnek tartja Harden nyilatkozatát, pont a nagyobb szerep miatt szerződött Dallasba. Francisco Garcia aláírhat a Rocketshez, de több csapat is érdeklődik iránta. A Suns kitette Christmast.

A Los Angeles Clippers magasembere, Blake Griffin tegnap bejelentette, hogy nem lesz ott az amerikai válogatottban az idei spanyolországi világbajnokságon - pedig ő is benne volt a 19 fős bő keretben. Nyilatkozatában azt mondta, hogy sokra tartja, hogy egyáltalán meghívták, mindig különleges lehetőség, ha a saját országát képviselheti, és nagy megtiszteltetésként kezeli, hogy a bő keretben helyet kapott. Ettől függetlenül jelenleg csak arra akar koncentrálni, és minden energiáját arra akarja fordítani, hogy a lehető legtöbbet fejlődjön, és a lehető legjobban felkészüljön a Clippers következő idényére.

Közben a Clippers következő szezonjára lehet, hogy hiába készül Griffin, ugyanis Chris Paul Jeff Goodmannek (ESPN) azt nyilatkozta, hogy amennyiben még Sterlingék tulajdonában lesz a csapat a következő idény kezdetén is, akkor komolyan fontolóra veszi, hogy bojkottálja az egész évet, és kiüli a 2014/15-ös évadot. Paul elmondása szerint erről beszélgetnek már egy ideje Doc Riversszel, mert valaminek történnie kell gyorsan - inkább előbb, mint később. Paul azt is hozzátette, hogy más játékosokkal is leülnek majd erről beszélni, Griffinnel és DeAndre Jordannel, mert a jelenlegi helyzet elfogadhatatlan.

Maradjunk még a Pacific divízióban: hamarosan elhárulhat minden akadály az új, Sacramento belvárosában építendő multifunkcionális komplexum előtt, amelyben helyet kap majd a Sacramento Kings új csarnoka is. A Sacramento Bee forrásai szerint a bíróság hamarosan végleg elutasítja azt a helyi lakosok által benyújtott keresetet, amelyben megpróbáltak akadályt állítani az épület felépítése elé. Tegnap már ideiglenesen elutasította a beadványt a bíró, és hamarosan végleg pont kerülhet az ügy végére - ez az utolsó akadálya annak, hogy elkezdődhessen a konkrét építkezés a területen.

A Cleveland Cavaliers 1/1-ese, Andrew Wiggins tegnap este aláírta újoncszerződését. A kontraktus 5.5 millió dollárnál kezdődik - tehát ennyivel számít bele egy esetleges tranzakcióba, ám most 30 napig nem cserélhető a kanadai szupertehetség.

A Philadelphia Sixers Pierre Jacksonnal egyezett meg - ő egy évre a minimumért írt alá, ebből 400.000 dollár garantált. A dolog érdekessége az, hogy Jackson a nyári liga első napján elszakította az Achilles-ínszalagját, így nagyon könnyen előfordulhat, hogy a teljes szezont ki kell hagynia.

Tegnap éjszaka Jameer Nelson új szerződése is meglett - ő a Dallas Mavericksszel megegyezett egy kétéves, 5.6 millió dolláros kontraktusban. A vártaknak megfelelően a sapka alatti csapatok MLE-jét kapta, azaz az első évben 2.73 millió dollárt, a másodikban pedig 2.86-ot tesz zsebre, de ez utóbbi év játékosopciós.

Ha már Dallas: Chandler Parsons Tim MacMahonnak (ESPN Dallas) kommentálta James Harden tegnapi nyilatkozatát, miszerint Dwight Howard és ő a csapat két alapköve, a többiek csak kiegészítők. Parsons szerint ez elég nevetséges kijelentés, ha úgy gondolta Harden, ahogy hangzott. Elmondása szerint az egyik oka az volt, hogy Dallasba szerződött, hogy készen állt a következő lépcsőfokra lépni, a nagyobb szerepre, akár vezérként is. Parsons szerint pont Harden az, akinek ezt meg kellene értenie, hiszen az Oklahoma Citynél ugyanilyen helyzetben volt, elkerült Houstonba, ahol kiteljesedhetett, csilloghatott.

Francisco Garcia ügynöke a Houston Chronicle-nek elárulta, hogy tárgyalnak a Rockets-cel, a dominikai swingman visszatérhet a texasiakhoz, de Aaron Goodwin szerint próbálják felmérni a teljes terepet, és megkeresni Garcia számára a legjobb lehetőséget, hogy bajnokesélyesnél játszhasson. Goodwin elmondása szerint a játékos is szeretne visszatérni a Rocketshez, de egyes információk szerint érdeklődik iránta a Utah Jazz és több más együttes is.

A Phoenix Suns kitette a keretéből Dionte Christmast.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus