Hírmorzsák 2014-08-02 (21:30)

George felépülése egy-másfél évet vesz igénybe, a játékos twitteren jelezte, jobb lesz, mint valaha. Bird szerint bárhol, bármikor megtörténhetett volna ez a sérülés, továbbra is támogatják az amerikai válogatottat. Ma csökken 14 vagy 15 főre a Team USA kerete. Reinsdorf felhívta Rose-t, hogy tudassa vele, nincs gond a vezetőség és a játékos képviselői között. Corey Brewer biztosan nem lesz a Love-csere része. A Jazz megtartja Ian Clarkot, a Knicks szerződést kötött Earlyvel. Buford Parker hosszabbításával kapcsolatban nyilatkozott. A "Coyote" nyerte az év kabalafigurája díjat.

Mint arról reggel beszámoltunk, az Indiana Pacers sztárját, Paul George-ot még hajnalban meg is műtötték, miután eltörte jobb lábát a Team USA edzőmeccsén. Az ESPN forrásai szerint a csonttörésen kívül más sérülést nem szenvedett a kiscsatár. Az orvosok úgy gondolják, hogy a teljes idényt ki kell hagynia, de egyelőre hivatalos felépülési időt nem adtak ki, George-ot pedig még három napig bent tartják a kórházban. Rachel Nichols (CNN) úgy tudja a Kevin Ware műtétjét végző orvostól, hogy nagyjából 12-18 hónap múlva térhet vissza a kiscsatár.

George twitteren jelezte, hogy köszöni szépen a felé áradó szeretetet, a támogatást, rendbe fog jönni, és jobb játékos lesz, mint valaha.

A Pacers elnöke, Larry Bird egyébként szimpatikus nyilatkozatot tett: továbbra is mindenben segítik a válogatottat, amiben csak tudják, és Bird szerint ez a sérülés bárhol, bármikor előfordulhatott volna. Az elnök szerint egyelőre túl korai találgatni azzal kapcsolatban, mikor térhet vissza a kiscsatár. Az orvosokkal történő beszélgetéseik után bizakodóak, reményeik szerint George-ot valamikor a jövő héten szállíthatják vissza Indianapolisba, hogy elkezdjék rehabját. Bird szerint tagadhatlan, hogy nagyon komoly hatással lesz ez a sérülés rájuk a következő idényben, de olyan erősek és eltökéltek akarnak lenni, amennyire George az a visszatérésével kapcsolatban. A franchise történetében voltak már nagy vérveszteségeik, de eddig még mindig sikerült felállniuk a legmélyebb pontokról is.

A Team USA-hez tartozik az is, hogy Sam Amico (Fox Sports Ohio) még tegnap jelentette, hogy a 20-as keret ma csökken 14 vagy 15 főre - igaz, nem tudni, hogy George sérülése után mennyire állja meg ez most a helyét, lehet, hogy 1-2 napot csúszik a dolog.

A Chicago Bulls irányítója, Derrick Rose Joe Cowley-nak (Chicago Sun-Times) azt nyilatkozta, hogy beszélt a gárda tulajdonosával, Jerry Reinsdorffal, aki megnyugtatta, hogy nincs semmilyen gond a vezetőség és Rose képviselői között. Reinsdorf azt is hozzátette, hogy az a legfontosabb, hogy Rose a játékra koncentráljon. A kosaras szerint érdekes, hogy mennyi mindent hallani, amiről utána kiderül, hogy semmi valóságalapja nincs, és számára úgy tűnik, hogy most sem nagyon történik semmi a háttérben, nincs alapja a pletykáknak.

Jon Krawczynski (Associated Press) információi szerint ha lesz is csere a Cleveland Cavaliers és a Minnesota Timberwolves között Kevin Love-ért, abban biztosan nem lesz benne Corey Brewer, akit a TWolves nem hajlandó elcserélni ebben a tranzakcióban.

Két csapat kerete alakult tovább. Egyrészt a Utah Jazz úgy döntött, hogy megtartja Ian Clarkot, akinek a szerződése ma vált garantálttá azzal, hogy nem került szabadlistára. Másrészt a New York Knicks szerződést kötött második körben húzott újoncával, Cleanthony Earlyvel. Azt nem tudni, hogy Early szerződése pontosan hogy néz ki, annyi viszont biztos, hogy a minimumért írt alá, hiszen a Knicksnek nincs már másra pénze, más típusú kivételeit is felhasználta már.

A San Antonio Spurs GM-je, RC Buford a San Antonio Express-Newsnak azt nyilatkozta, hogy a frissen hosszabbított Tony Parker játéka volt a garancia arra, hogy a csapat minden tőle telhetőt megtegyen annak érdekében, hogy minél előbb megszülessen az irányító új szerződése. Buford szerint Parker is megmutatta, hogy elkötelezett a csapat iránt azzal, hogy most megkötötte új kontraktusát, így nem lesz szabadügynök jövő nyáron. Fontos volt a kosarasnak és a csapatnak is, most kihasználják a lehetőséget, és ne kelljen ezen aggódni a továbbiakban.

Szintén a Spursnél kell megemlíteni, hogy az év kabalaállata a San Antonio prérifarkasa lett - a liga kabalái szavaztak, így lett a győztes idén a "coyote".

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus