Hírmorzsák 2014-08-03 (21:30)

Wiggins bárhol szívesen játszik, ahol igényt tartanak rá, tudja, hogy a liga mindenek előtt üzlet. Wiggins mezét már nem árulják az NBA Store-on. Larry Drew lehet a Cavs egyik segédedzője. Ray Allen még nem döntött, folytatja-e, és nem is akar sehova sem sietni. Marshon Brooks iránt érdeklődik a Pacers. A Celtics Evan Turnernek csinálja a helyet a következő hetekben. Michele Roberts találkozni akar a játékosokkal folyamatosan, szem előtt akar lenni. Cuban szerint az IOC és a FIBA is kihasználja őket, külön vb-t kellene szervezniük.

Az idei 1/1-es Andrew Wigginst szinte biztosan elcserélik augusztus végén a Minnesota Timberwolveshoz, az ESPN SportsCenter című műsorában a kanadai kiscsatár viszont elmondta, neki mindegy, ő abban az együttesben akar játszani, amelyik szeretné őt magánál tudni, úgyhogy akár a Cleveland Cavaliers, akár a T-Wolves lesz ez, ő szívesen fog kosárlabdázni bármelyik csapatban. Wiggins kérdezték arról is, hogy mire számít, lesz-e LeBron James csapattársa a Cavsnél, de ő erre csak annyit mondott, hogy nem tudja, mit kellene mondania, ha Clevelandben marad, akkor olyan keményen fog dolgozni és játszani, amennyire csak tud, mindent ki fog magából adni. Wiggins szerint mindenkinek észben kell tartania, hogy az NBA mindenek előtt egy üzlet, ő egy újonc, úgyhogy nincs sok mondanivalója.

Ugyanide tartozik, hogy Wiggins 21-es számú Cavs mezét leszedték a liga hivatalos webshopjáról, az NBA Store-ról.

Ugyancsak a Clevelandnél kell megemlíteni, hogy Larry Drew csatlakozhat hamarosan a csapat szakmai stábjához, könnyen lehet, hogy ő lesz David Blatt egyik segédedzője. A Boston Globe úgy tudja, hogy Blatt rögtön azután megkereste Drew-t, hogy utóbbit kirúgták a Milwaukee Buckstól.

A jelenleg szabadügynök státuszban lévő, ám a Cavsszel LeBron miatt hetek óta összekötött Ray Allen a Hartford Courantnek adott nyilatkozatában elárulta, közel sem biztos még, hogy folytatja pályafutását. Allen azt mondta, hogy a családjának nagyon komoly szerepe lesz ennek a döntésnek a meghozatalában, és úgy érzi, jelenleg semmit nem kell csinálnia. Ha úgy dönt, hogy befejezi pályafutását, lelkileg azzal is teljesen megbékélt. Azt többször hangsúlyozta, hogy bárhogyan is dönt, sehova nem kell sietnie jelenleg, és bármit tett a 18 éves karrierje alatt, azt most is büszkén tudja vállalni. Pihenni akar a nyáron, aztán meglátja, hogyan tovább.

Shams Charania (RealGM) forrásai szerint az Indiana Pacers Marshon Brooks iránt érdeklődik, miután szinte biztosan elvesztették az egész idényre Paul George-ot. Brooks a Sacramento Kings nyári ligás csapatában játszott, ahol 10.1 pontot átlagolt 53.1%-os mezőnypontossággal, és mint ismeretes, a Kings meg is nyerte a Las Vegas-i tornát.

Gary Washburn (Boston Globe) értesülései szerint a Boston Celtics a következő hetekben azon fog dolgozni, hogy helyet csináljon a rotációban Evan Turner számára. A swingman és a csapat már jó ideje megegyeztek egymással, de Turner szerződése még mindig nem hivatalos - Washburn szerint addig nem is lesz az, amíg nem takarítják ki az állományt. Jelenleg 18 fős a Celtics kerete, a játékosok közül Keith Bogans, Chris Babb és Chris Johnson szerződése nem garantált.

A Játékosok Szakszervezetének új igazgatója, Michele Roberts el akarja kerülni, hogy olyan helyzetbe hozza magát, mint Billy Hunter a regnálása utolsó éveiben, amikor elég nagy volt a nemtörődömség és a bizalmatlanság a Szakszervezeten belül. Roberts az előbb említett Washburnnel beszélgetett, és elárulta, hogy valószínűleg idegesítő is lesz a játékosoknak, mert mindig mindenhol ott lesz, és a tőle telhető legtöbbet teszi majd azért, hogy a lehető legjobban képviseljen minden nőt és férfit, akinek dolgozik. Szeretne találkozni a játékosokkal. Roberts elmondása szerint sokan jelezték neki, hogy támogatják mindenben, nagyon sok energiát érez a játékosokban, úgyhogy elégedett, és izgatottan várja a közös munkát.

A Dallas Mavericks tulajdonosa, Mark Cuban továbbra sem békélt meg Paul George sérülésével, illetve leginkább azzal a kockázattal, amit az NBA tulajdonosok vállalnak azzal, hogy játékosaik az olimpián szerepelnek. Cuban szerint az IOC (Nemzetközi Olimpiai Bizottság) olyan szinten korrupt, hogy az egyik tagot már azzal vádolják, hogy az egyik olimpiai szám végeredményét próbálta megbundázn, ennek ellenére dollármilliárdokat vesznek ki a sportból. A Mavs tulaja úgy érzi, az IOC legnagyobb mutatványa az volt, hogy elhitette a világgal, hogy az olimpia a nemzetek között vetélkedésről szól és nem a pénzről. Szerinte az IOC kihasználja őket, nem ennyire nagy mértékben, de a FIBA is, és a játékosoknak, valamint a tulajdonosoknak össze kellene fogniuk és külön világbajnokságot szervezni például.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus