Hírmorzsák 2014-08-16 (21:05)

Hoopshype Top100-as lista az évezred legjobb játékosairól: James, Duncan és Byrant az első három helyen. Noel szerint Rondo nagyon sokat segített neki a rehabja alatt, külön öröm volt megismerkednie vele Celtics-drukkerként. Rose-interjú: a jelenlegi keret lehetőségei, Gasol megszerzése, az Anthony-ról való lecsúszás, LeBron clevelandi hazatérése és Love Cavshez cserélése is szóba került. A Team USA is beszállt az ALS kampányba, Adam Silver már el is fogadta a kihívást (videó).

Többször is szó volt már arról például az Alley-oopban is, ki az évezred legjobb játékosa. A Hoopshype most összeállította 100-as listáját, amely 2000-től kezdve a legjobb játékosokat tartalmazza sorrendben. Az első helyen LeBron James áll Tim Duncan és Kobe Bryant előtt. - a top10-ben még Shaquille O'Neal, Dirk Nowitzki, Kevin Garnett, Dwyane Wade, Steve Nash, Kevin Durant és Paul Pierce kaptak helyet. A teljes listát ezen a linken eléritek!

A Philadelphia Sixers magasembere, Nerlens Noel az NBC Sportsnak adott interjút. A fiatal kosarastól azt kérdezték, mennyire fontos neki az, hogy a sérült játékosokkal felvegye a kapcsolatot most, hogy ő túl van a nehezén. Noel azt mondta, hogy nagyon is fontos ez neki, ő is nagyon sok segítséget, támogatást kapott, főleg Rajon Rondótól. A Boston Celtics irányítója megadta neki a számát, és azt mondta neki, bármikor keresheti. Mivel Noel bostoni, úgy nőtt fel, hogy többek között Rondót csodálta, plusz a játékmester is túljutott az ACL szakadáson, olyan erősen tért vissza, amennyire csak tudott, és előtte tette ezt meg, ez nagy lökést adott neki, magabiztos lett.

Azt is megkérdezték tőle, hogy Celtics-drukkerként milyen volt megismerkedni vele. Noel azt mondta, hogy emiatt még nagyobb dolog volt számára, hogy Rondo személyesen is megkereste. Szerinte jó tanácsokat kapott az irányítótól, hiszen ő már inkább a tapasztalt játékosok közé tartozik, nagyon sok mindenen ment keresztül a Big3-vel, bajnoki címet is nyert, és nagyon érett lett játékosként és emberként is. Nagyon sok mindent kapott tőle a rehab alatt, aminek nagyon örült.

A Chicago Bulls sztárja, Derrick Rose is interjút adott, ő Sam Smith-szel (nba.com) beszélgetett. Úgy érzi, elég jó csapatuk van, egyértelműen kelet egyik legjobbja. Azt is tudják azonban, hogy hosszú idény előtt állnak, és hamar össze kell állniuk - mivel idén nem utaznak Brazíliába, mint a tavalyi idény elején, így erre szerinte van is esélyük, mert Chicagóban lesznek szinte végig. Elmondása szerint Pau Gasolra szükségük volt, mert kellett egy játékos, aki képes pontot szerezni, és egy olyan, aki tud játékot is szervezni - a spanyol mindkettőre képes. Carmelo Anthonyról annyit mondott, hogy ha egy ilyen játékost nem sikerül megszerezni, az mindig kudarc, de sem a világ, sem a kosárlabda nem állt meg, Gasolt pedig sikerült végül leigazolniuk.

LeBron James clevelandi hazatérésével kapcsolatban annyit mondott, hogy semmi különösebb érzése nem volt. Attól még, hogy ő került újra a divíziójukba, még ugyanúgy áll majd a meccsekhez, mint korábban, semmivel sem fog keményebben játszani. Minden egyes mérkőzésen, mikor pályára lép, mindent megtesz csapata sikeréért, függetlenül attól, ki van az ellenfélnél. Mivel tudja, milyen nagyszerű játékosról van szó, reméli, hogy a szurkolók még többre fogják értékelni az egymás elleni derbiket. Kevin Love-ról annyit mondott, hogy az ő megszerzése nagy dolog a Cavs számára, ha tényleg megtörténik. Idén nyáron nem edzettek együtt, de egyébként amióta a ligában van, minden offszezonban igen, és nagyon képzett magasemberről van szó. Örül neki, hogy végre úgy játszhat majd Love, hogy komoly sikerekre is van esélye, szerinte megérdemli.

A Team USA is beszállt az Ice Bucket Challenge kampányba, amellyel az ALS (Amiotrófiás laterálszklerózis) nevű betegségre szeretnék a résztvevők felhívni a figyelmet, és amelyben jégkockával/jeges vízzel teli vödröt öntenek/öntetnek magukra emberek. Nagyon sok híresség túlesett már a procedúrán, az amerikai válogatott pedig Chicagóban folytatta a sort:

Adam Silver már el is fogadta a kihívást, ezen a linken megnézhetitek!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus