Hírmorzsák 2014-08-19 (10:45)

Barbosa és a Heat érdeklődnek egymás iránt. Melo biztos benne, hogy 2015-ben ott lesznek a rájátszásban. Egyetemi edzője szerint ha csak a kosárlabda szempontokat nézte volna Anthony, a Bullst kellett volna választania, Derek Fishert és kinevezését dicsérte Boeheim. Megvolt Steve Ballmer bemutatása a Clippersnél, nem mindennapi stílusban (videó). Ballmer, Griffin és Rivers nyilatkozatai. LeBron megismerkedése Rich Paullal. Cunningham ellen ejtették a családon belüli erőszak vádját. Jim Eyen lesz a Lakers egyik segédedzője.

Alex Kennedy (Basketball Insiders) információi szerint közös az érdeklődés Leandro Barbosa és a Miami Heat között, könnyen elképzelhető, hogy a nagyon közeli jövőben leigazolja a floridai együttes a brazil hátvédet. Barbosa a Team USA elleni edzőmeccs után nyilatkozta, hogy több NBA csapat is érdeklődik iránta, és reményei szerint a világbajnokságon meg tudja mutatni, hogy teljesen egészséges - úgy tűnik, az sem biztos, hogy szüksége lesz a bizonyításra új szerződéséhez.

A New York Knicks sztárja, Carmelo Anthony Fred Kerberrel (New York Post) beszélgetett. Elmondása szerint egészen biztos abban, hogy a következő idényben bekerülnek a rájátszásba. Elégedett a csapat nyári tevékenységével, de részletekbe ezzel kapcsolatban nem akart belemenni. Azt is elárulta, hogy azóta nem sokat beszélt Phil Jacksonnal, mióta aláírta új szerződését.

Melo egyetemi edzője, Jim Boeheim Ian Begley-nek (ESPN New York) elmondta, ha csak a kosárlabda szempontokat nézte volna Anthony döntésénél, akkor a Chicago Bulls jobb választás lett volna számára, mert egyszerűen jobb játékosaik vannak. Carmelo azonban New Yorkban akart maradni, meg akarja nézni, hogy sikerül-e fordítaniuk a szerencséjükön, és Boeheim szerint ez nagyszerű dolog. A tréner azt is elmondta, hogy szerinte ha nem Phil Jackson a Knicks elnöke, akkor nem marad az együttesnél Melo. Azért maradt, mert hisz az edzőlegendában.

Boeheim szerint Derek Fisher kinevezése is jó lépés volt, az új vezetőedző nagyon jól ismeri a játékot, és ha választania kellene valakit a kispadra, aki még nem volt tréner korábban, ő is Fishert választaná, mert beszélt vele néhányszor, és szerinte nagyon okos. Boeheim úgy gondolja, hogy Fisher kitűnő edző lesz, a Knicks pedig szignifikáns javulást fog bemutatni. Ha sikerül egy-két játékost még szerezniük, vagy a meglévő állományban lévőket összekaparniuk a tavalyi teljesítményük után, akkor jók lesznek.

Tegnap volt Steve Ballmer bemutatója a Los Angeles Clippersnél. Az új vezető elmondta megint, hogy a franchise nem fog költözni, és azt is hozzátette, hogy a nevük sem fog megváltozni. A vezetőedzőként és elnökként is dolgozó Doc Riverst nagyon dicsérte, és nem rejtette véka alá, hogy szeretné, ha még a szezon előtt hosszabbítana a szakember. Az új tulaj azt mondta, hogy 100%-ig Rivers mögött áll, nagyszerű embernek tartja. Szerencsésnek érzi magát, hogy szerződése van még Riversnek, de nagyon szeretné megoldani ezt a kérdést minél előbb, szeretné, ha minél tovább tartana a közös munkájuk. Tulajdonoshoz képest egyébként nem mindennapi volt a bevonulása - Eminem Lose Yourself számára:

A bemutatkozása kevésbé komoly részeihez tartozik, hogy J.A. Adande (ESPN) jelentése szerint a játékosok néha-néha összenéztek és mosolyogtak egy kicsit, hogy "ki ez a tag?". A tulaj elmondta, hogy a neve Steve, mert Mr. Ballmernek az apját hívták. Azt is hozzátette emellett, hogy sokkal több bajnoki címet fognak nyerni a következő 26 évben, mint az előző 26-ban.

Doc Rivers azt mondta, hogy túlélésként tekint az új tulajra, mert nagyon sok mindenen mentek keresztül, és nemcsak az utolsó pár hónapban, hanem nagyon régóta. Szerintük ez a nap (a tegnapi) nem róluk szól, hanem arról az emberről, akinek volt két milliárd dollár a zsebében. Doc hozzátette, a 2014/15-ös idényük semmi másról nem fog szólni, csak arról, hogy megszerezzék a Larry O'Brien trófeát, bajnokok legyenek. Rivers elmondása szerint nem gondolta, hogy sor kerülhet arra, hogy le kell mondania, ha Donald Sterling marad a franchise tulajdonosa, de szerinte az együttesnél nagyon sokan megtették volna ezt, nem csak ő, amennyiben mégis marad Sterling.

Ballmer bemutatásán egyébként a város és a Clippers apraja-nagyja jelen volt. Ott volt Los Angeles polgármestere, Eric Garcetti, a Clippers televíziós és rádiós "hangja", Ralph Lawler, a csapat játékosai közül pedig Chris Paul, Blake Griffin, DeAndre Jordan, Matt Barnes, Jared Dudley, Reggie Bullock, Jordan Farmar és az újonc CJ Wilcox is. Lawler szerint most már úgy szurkolhatnak a csapatért szorítók, hogy semmi nem árnyékolja be az együttest. Griffin megköszönte Ballmernek, hogy megvette a csapatot, a drukkereknek pedig azt, hogy kitartottak mellettük.

Los Angeles másik csapatához, a Lakershez tartozik, hogy Ramona Shelburne (ESPN Los Angeles) értesülései szerint Jim Eyen lesz Byron Scott egyik segédedzője. Eyen 25 éve dolgozik a ligában, 22 éves segédedzői tapasztalata van. A Clippersnél kezdte karrierjét 1988-ban, egy évre rá Pat Riley szakmai stábjának tagja lett, de a Lakersnél megtartotta ezt követően Mike Dunleavy is, akivel szoros kapcsolatot ápolt - követte őt Milwaukee-ba, a Portlandhez és a Clippershez is. 2009-ben lett a Sacramento Kings egyik segédedzője, tavaly nyárig dolgozott náluk.

Arról már tegnap beszámoltunk, hogy LeBron James nagyon szeretett volna Rich Paullal együtt "befutni", de a New York Timesnak megismerkedésük történetéről is beszéltek mindketten. Az Akron-Canton repülőtéren találkoztak először, mikor mindketten az Atlantába tartó járatra szálltak fel. Jamesnek feltűnt a Paulon lévő Warren Moon retró mez - Paul akkor éppen azért ment Atlantába, hogy még több ilyet vegyen, akkoriban ugyanis még a kocsija csomagtartójából árulta a mezeket. Paul megadta az atlantai összekötője nevét Jamesnek, és megmondta neki, hogy ha az ő nevével jelentkezik, akkor árengedményt fog kapni.

Paul erre azt mondta, hogy ez a sors akarata volt. Lekéshette volna a gépet, vagy mehetett volna korábbi járattal is, az is előfordulhatott volna, hogy nincs rajta a mez, vagy hogy olyan hangulatban van, hogy nem akar beszélgetni akkor LeBronnal. James azt mondta, hogy azonnal nagyon jóban lettek, bármit csinált, előtte felhívta a most már ügynökeként tevékenykedő Pault, hogy tud-e segíteni, ő pedig mindig azonnal a segítségére sietett. Paulnak rögtön 15.000 dollár bevétele lett hetente, és már egy kiadó üzlethelyiséget keresett, amikor James elkezdte őt komolyabb pénzekért is foglalkoztatni a 2003-as draftot követően. Paul elárulta, hogy LeBron akkor megmondta neki, nem nagyon tud neki konkrét állást adni, de azt akarja, hogy ott legyen a közelében, és majd kitalálnak valamit.

A végére egy pozitív hír: a jelenleg szabadügynök státuszban lévő Dante Cunningham ellen ejtették a családon belüli erőszak vádját Darren Wolfson (1500 ESPN Twin Cities) forrásai szerint. Wolfson úgy tudja, hogy Cunningham szeretné a Minnesota Timberwolvesnál folytatni pályafutását, de egyelőre ezen a fronton semmilyen előrehaladás nem történt.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus