Hírmorzsák 2014-09-06 (09:30)

Monroe aláírta a QO-t, jövő nyáron oda igazol, ahova akar. A Celtics elnöke szerint tőlük nem kért cserét Rondo, mégis elérhetővé tették a többi csapat számára?! Rose elégedett játékával, kondíciójával. Melo új céget alapított, kezdő vállalkozásoknak segít főként a technológia területén. Austin Riversben nagyon bíznak a Pelicansnél. Durant újabb szponzori szerződést kötött, egy frozen yogurt céggel. Pár év múlva amerikai idő szerint reggel is kezdődhetnek meccsek. Julyan Stone-t öt csapat is figyeli.

Már csak Eric Bledsoe-ra kell várni a nagynevű szabadügynökök közül, ugyanis Greg Monroe döntött - a Detroit Pistons magasembere aláírta a QO-t, így a következő idényben 5.5 millió dollárt fog keresni, jövő nyáron azonban korlátozások nélkül igazolhat bárhová.

A Boston Celtics elnöke, Rich Gotham a Boston Globe-nak elmondta, nem igazán figyelnek oda a Rajon Rondóval kapcsolatos pletykákra. Gotham elmondása szerint ha kért is cserét az irányító, azt biztosan nem a Celtics vezetőségétől kérte, ő nem hallott semmi ilyesmiről. Állítása szerint Rondo folyamatosan edz, készül a következő szezonra, és ez az otthona. Mindezek ellenére Ric Bucher (Comcast Sportsnet) ligavezetőktől úgy értesülést, hogy a játékmestert elérhetővé tette a Boston.

A Chicago Bulls sztárja, Derrick Rose tegnap, a világbajnokság szünnapján nyilatkozott a vb-n kint lévő sajtósoknak. Bár 25%-kal dob mezőnyből és 10%-kal a triplavonalon túlról, elmondása szerint elégedett a játékával, túlszárnyalta saját elképzeléseit. Persze a kihagyott vállalások neki sem tetszenek, de ezek a játék részei. Nagyon jó kondiban van azonban, elégedett a védekezésével és azzal, hogy az utóbbi pár meccsen kevés eladott labdája volt. Továbbra is a védekezésre kell koncentrálnia, fel kell vennie a ritmust és lerázni magáról a rozsdát, és akkor támadásban is rendben lesz.

Úgy érzi, hogy két évnyi kihagyás után normális, hogy ziccerek maradnak ki, szerinte ez a kondija miatt van. Jó erőállapotban érzi magát, de egy következő szintre kell lépnie ahhoz, hogy védekezésben is oda tudja tenni magát, és támadásban is maradjon lába a dobásokhoz. Ez a célja, egyelőre nem aggódik amiatt, hogy nem sikerülne ezt elérni. Tom Thibodeau és Mike Krzyzewski is megvédte, szerintük is normális ennyi kihagyás után, hogy támadásban kevésbé produktív. Olyan ziccereket hagyott ki, amik általában automatikusan mennek neki, de minél többet játszik, annál inkább meg fogja érezni a játék ritmusát, és amint ez megtörténik, jobban fog menni neki a befejezés is.

A New York Knicks sztárja, Carmelo Anthony az NBC volt elnökével elindította a Melo7 Tech Partners nevű céget, ami olyan kezdő vállalkozásoknak segít, amelyek tőkét keresnek a digitális média és a technológiai alapú üzemeltetés, működés terén. Melo a Bloombergnek adott interjújában Magic Johnsont, Michael Jordant és David Beckhamet nevezte meg, mint azokat a sportolókat, akiket az egész világ ismer üzleti érdekeltségeik okán is. Elmondása szerint tudja, mi a dolga, ő kosárlabdázó, erre épül az egész köré felhúzott brand, de szeretné ezt a következő szintre emelni, tovább bővíteni, kiszélesíteni és megerősíteni.

A New Orleans Pelicans még mindig bizik Austin Riversben, és értékes láncszemnek tartják a harmadik évét kezdő hátvédet. A gárda vezetőedzője, Monty Williams azt nyilatkozta a Times-Picayune-nak, hogy el kell ismernie mindenkinek, Rivers sokat fejlődött. Jobban dob, jobban fejezi be a vállalásait a palánk alatt, és bár még mindig nem tart ott büntetőzésben, ahol szeretnék, hogy tartson, ebben is javult. Maga a játékos azt mondta, hogy az egész nyarat végigdolgozta, négy és fél kilót hízott, erősebb lett a felsőteste, úgyhogy az ő éve jön most. Ő csak arra koncentrál, amire befolyása van, a többit a szakmai stábra és a vezetőségre hagyja - mondta ezt a körülötte nyáron felmerülő cserepletykákkal kapcsolatban.

Bár ezt eddig is tudtuk, de most az érintett nyilatkozta le: annak ellenére, hogy Marc Lasry társtulajdonos a Milwaukee Bucksnál, Wesley Edens felelős elsősorban a csapatért, ő irányítja a franchise-t. Lasry a Milwaukee Journal Sentinelnek elmondta, Edens sokkal több időt foglalkozik a Bucksszal, mint ő.

Julyan Stone után elég komoly kereslet van: a RealGM információi szerint a Los Angeles Lakersszel már másodjára fog találkozni a hátvéd a héten, de van lebeszélt privát edzése a Cleveland Cavaliersszel, a Los Angeles Clippersszel és a Miami Heattel is, és a RealGM úgy tudja, hogy a Sacramento Kings is lehetséges célállomás számára.

Az Oklahoma City Thunder sztárja, Kevin Durant újabb szponzori szerződést írt alá, ezúttal az Orange Leaf nevű, ún. frozen yogurtot forgalmazó céggel - ez egy joghurt alapú fagyi. Durant nem pénzt, hanem részesedést kap a cégben azért, hogy a közösségben reklámozza az Orange Leafet - többek között egy olyan programot akarnak felfuttatni, amely alultáplált gyerekeknek segít ételhez jutni. Reese Travis, a cég vezérigazgatója azt nyilatkozta, hogy nagyon tetszett neki, ahogy Durant az oklahomai közösségben szerepet vállalt - főként a Moore hurrikán után a város helyreállításában -, ezért döntött úgy, hogy szeretne társulni a kiscsatárral.

A végére pedig egy újabb lehetséges újítás: az NBA azon gondolkodik, hogy hétvégén amerikai idő szerint reggel kezdődjön néhány meccs, hogy a többi kontinensen is emberi időpontban tudják nézni azokat a szurkolók. Adam Silver komisszár azt nyilatkozta, hogy ha elég nagy lesz a kínai bázis, mondjuk tegyük fel 100 millió ember, akkor keleti idő szerint délelőtt 10 órakor kezdődik majd néhány mérkőzés szombatonként. Azt is hozzátette a commish, hogy ennek a sűrűsége két havonta egy meccs lesz. Silver szerint még nem tartanak ott, hogy ez aktuális legyen, de folyamatosan figyeli a piacot.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus