Hírmorzsák 2014-09-08 (10:30)

Ray Allent a Bulls is le akarja igazolni. A Hawksnál a GM, Danny Ferry is bajba kerülhet rasszista kijelentések miatt. Igor Kokoskov lehet Byron Scott egyik segédedzője a Lakersnél. Monroe nem akart offer sheeteket kapni más csapatoktól, maximumért sem írt volna alá a Pistonshoz? Egy ember detroiti pályafutásának vége, Datome, Mitchell és Bynum vannak a legnagyobb veszélyben. Exum egyelőre nincs kész az NBA-re. Lawson pedig Hardennel trollkodott a tegnapi NFL nyitóforduló alatt.

Sam Smith (Bulls.com) értesülései szerint a Chicago Bulls is megkereste Ray Allent, ők is szeretnék, ha a veterán dobóhátvéd náluk folytatná pályafutását - a hír élességét elveszi, hogy nagyjából egy tucat csapat van ugyanígy a ligában még rajtuk kívül. Jelen állás szerint Jimmy Butler kezdene kettesen az Illinois-i együttesnél, de ő tud hármast is játszani, így Allen akár kezdhetne is a Bullsnál. A triplakirálynak egy személyes kötődése is van a csapathoz: Tom Thibodeau-val 2007 és 2010 között együtt dolgozott a Boston Celticsnél.

Tegnap kipattant a botrány az Atlanta Hawksszal kapcsolatban - Bruce Levenson egy 2012-es, rasszista megjegyzéseket tartalmazó e-mail miatt kénytelen lesz eladni a csapatot -, és folytatódott ez hajnalban is. A vezérigazgató és ideiglenesen a franchise első emberének kinevezett Steve Koonin az Atlanta Journal-Constitutionnek elmondta, hogy további szankciók várhatóak a csapaton belül, többek között Danny Ferry GM ellen is - ő júniusban, a szabadügynökpiac kezdetén használt nem megfelelő kifejezéseket egy játékossal kapcsolatban.

A Los Angeles Lakers szakmai stábja egy európai névvel bővülhet, ugyanis Marc Stein (ESPN) forrásai szerint közel állnak a megegyezéshez Igor Kokoskovval. A szerb szakember legutóbb a Cleveland Cavaliersnél volt segédedző, ezt megelőzően a Phoenix Sunsnál és a Detroit Pistonsnál is 5-5 évet húzott le - utóbbiakkal bajnok is lett 2004-ben -, 2000 és 2003 között pedig a Los Angeles Clippers szakmai stábjának tagja volt. A 2008 óta grúz szövetségi kapitány a nyáron kijuttatta az országot a jövő évi Európa-bajnokságra.

A Detroit Pistons magasembere, Greg Monroe nagyon nem akar az autóvárosiaknál maradni - ezt támasztja alá Jeff Zilgitt (USA Today) cikke, amelyben azt írja, hogy információi szerint Monroe képviselői közölték a csapatokkal, hogy nem szeretnének offer sheeteket kapni, nem fogják aláírni azokat, mert attól tartanak, hogy a Pistons állja majd az ajánlatot, így még négy évig magához köti a magasembert. Zilgitt úgy tudja, hogy ha a Detroit maximum szerződést ajánlott volna be, akkor is elég komoly esély lett volna arra, hogy Monroe azt nem fogadja el.

A Pistons egyébként 16 garantált szerződésű játékossal áll jelenleg, úgyhogy a szezon kezdetéig valakitől meg kell szabadulniuk vagy cserével, vagy úgy, hogy kiteszik a keretből. A Detroit Free Press információi szerint ha szabadlistára kell tenni valakit, akkor az a Will Bynum, Luigi Datome, Tony Mitchell trióból fog kikerülni valószínűleg.

A Utah Jazz idei draftoltjáról, Dante Exumról nagyon keveset tudni, hiszen alig lehetett látni nemzetközi vagy NCAA szintű ellenfelek ellen. A hátvéd a tegnapi napig az ausztrál válogatottal szerepelt a világbajnokságon, és túl mély nyomokat nem hagyott az emberekben. Egy keleti konferenciában dolgozó GM Sean Deveney-nek (Sporting News) azt nyilatkozta, hogy még mindig nem sokat tudni Exumról, de annyi biztos, hogy nincs még kész az NBA-re. Ezzel a szakember szerint nincs is gond, nagyon sokan vannak így ezzel, és a ligában kell fejlődniük, megtanulniuk, hogyan kell játszani a világ legjobb bajnokságában. Annyi azonban biztos, hogy nem fog rögtön 20 pontot átlagolni.

A végére pedig Ty Lawson a nap képével, illetve az ahhoz kapcsolódó felirattal: "A Cowboys védekezésért felelős edzője" (a Dallas Cowboys tegnap 28-17-re kapott ki a San Francisco 49erstől hazai pályán, az NFL alapszakasz első fordulójában, de már félidőben 28-3 volt a vendég csapatnak).

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus