Hírmorzsák 2014-09-30 (11:00)

Kobe szerint közel sem biztos, hogy két év múlva visszavonul. Harden tudja, min kell változtatnia védekezésben. Carmelo beszélt a nyári csapatválasztásáról, a Knicks jövőjéről, és szerinte ő a legalulértékeltebb szupersztár a ligában. Evan Turner a Pacersnél töltött időkről mesélt, és arról, hogy csak magának akar bizonyítani. Durant szeretne ott lenni a 2016-os olimpián. Richard Jefferson úgy érzi, a Mavsben van a legjobb esélye gyűrűt nyerni. Gray szívproblémák miatt határozatlan időre out, Splitter vádlijával vannak gondok (7-10 nap). A Jazz Kanterrel és Burksszel, a Magic pedig Vucevic-csel és Harrisszel tárgyal a hosszabbításról. Szerződések: Nuggets (Mensah-Bonsu), Sixers.

A Los Angeles Lakersnél is megvolt a média nap, Kobe Bryant pedig természetesen nyilatkozott. Elmondása szerint a legfontosabb dolog a visszavonulásban az, hogy azt valaki úgy tehesse meg, hogy az az ő döntése, nem kényszerül rá egy súlyos sérülés miatt. Szerinte elég nehéz volt feldolgozni Achilles-ín szakadását, de napról napra haladt, és végeredményben most elég jól érzi magát. Azt is elmondta, hogy két év múlva meglátja, milyen formában lesz, de fizikálisan van annyira jó állapotban, hogy utána is folytassa pályafutását.

A csapat vezetőedzője, Byron Scott azt mondta róla, azt várja, hogy 82 meccset végig fog tudni játszani, méghozzá magas szinten. A tréner szerint még mindig képes 23-24 pontos átlagra, a legfontosabb számukra, hogy minél kevesebbet játszassák, minél egészségesebb tudjon maradni az alapszakaszban. Beszélt már Kobe-val, látta edzeni és 5-5 ellen játszani, szerinte messze van még a visszavonulástól. Mark Madsen, a gárda egyik segédedzője is egyetért, aki szerint 2-4 év még minimum van Bryantben.

A Houston Rockets sztárját, James Hardent természetesen védekezéséről kérdezték. A dobóhátvéd azt mondta, tudja, hogy nagyon sokszor pocsékul teljesít hátul, és azt is, hogy a pálya mindkét oldalán fejlődnie kell. Azt is hozzátette, tudja, hogyan legyen hatékonyabb védő - sokkal több figyelmet kell szentelnie a játék ezen szegmensének.

A New York Knicksnél Carmelo Anthony is kamerák elé állt. Azért maradt a csapatnál, mert úgy érzi, befejezetlen küldetése van még, amit teljesíteni akar, és egyébként is, gyakorlatilag ő erőltette ki, hogy a Knickshez cseréljék anno. Csak kosárlabda szempontok alapján voltak jobb lehetőségei is. Szerinte PO-csapat lesznek idén, nem nagyon szeretné megegyszer átélni azt, amit az előző idényben - hogy lemaradnak a rájátszásról. Azt mondta, szeretné, ha Phil Jackson és Derek Fisher is tudná, bízik abban, amit most elkezdtek a klubnál, abban a szemléletben és játékban, amit most próbálnak meghonosítani náluk. Chris Broussard (ESPN) jelentette, hogy Melo azt mondta neki, szerinte ő a legalulértékeltebb szupersztár az egész ligában.

A Boston Celtics új játékosa, Evan Turner adott egy hosszabb interjút tegnap, amelyben elmondta, minden tőle telhetőt megtett az Indiana Pacersnél, bármit megcsinált, amit kértek tőle. Szerinte az volt a gond a megítélésénél, hogy nem dobott mindig 15 pontokat, emiatt pedig elsikkadt, ha éppen jól pattanózott vagy védekezett. Voltak jó meccsei támadásban is, de voltak olyan esték is, mikor csak 2-3 dobás jutott neki - szerinte ezzel semmi gond nincs, hagyta, hogy a játék "jöjjön hozzá", nem erőltetett semmit görcsösen. Szerinte jó tapasztalatokat szerzett a Pacersnél, és nagyon sok hamis pletyka keringett a csapat körül, amik negatívan befolyásolták az Indiana szezonját végül.

Nem akar semmit sem bizonyítani senkinek a Celticsben, csak próbál minél előbb formába lendülni és a lehető legtöbbet kihozni magából. Senkinek nem akar megfelelni, mert ha ezt tenné, valószínűleg nagyon rövid időn belül megőrülne - csak magának akar bizonyítani pár dolgot. Elmondása szerint túl nagyok az elvárások vele kapcsolatban amiatt, hogy 2. helyen húzták ki anno a drafton, de ilyen az élet. Arra próbál csak koncentrálni, hogy folyamatosan fejlődjön, minden évben jobb és jobb legyen, valamint arra, hogy a lehető legjobban beilleszkedjen aktuális csapatába.

Az Oklahoma City Thunder sztárja, Kevin Durant az ESPN egyik műsorában elmondta, játszani szeretne a 2016-os riói olimpián - mint ismeretes, Paul George sérülését követően nem sokkal visszamondta az idei vb-n való szereplést.

A Dallas Mavericks egyik új szerzeménye, Richard Jefferson a csapat média napján elmondta, voltak olyan csapatok, amelyek több játéklehetőséget vagy/és több pénzt ajánlottak neki, de úgy gondolja, Dallasban van a legjobb esélye gyűrűt nyerni. Jefferson azt nyilatkozta, őszintén hiszi, hogy van erre sanszuk. Persze kell hozzá szerencse is, ezt ő is tudja, egyszer-egyszer úgy kell pattannia a labdának, hogy az nekik kedvezzen, de a Mavs volt számára a legjobb esély a gyűrű megszerzésére.

Ahogy arról már nagyjából egy hete tudni, a Los Angeles Clippers segédedzői Sam Cassell, Mike Woodson és Lawrence Frank lesznek - ezt most a csapat hivatalosan is bejelentette.

Sajnos két játékos azonnal kidőlt megint, a Detroit Pistons centere, Aaron Gray ráadásul határozatlan időre, miután egy augusztusi edzésen szívproblémái voltak. A másik kosaras a San Antonio Spurs középjátékosa, Tiago Splitter, akinek a jobb vádlijával vannak gondok, és 7-10 napot biztosan pihen, de pontos visszatérési időpontot egyelőre nem tudni esetében (sem).

A Utah Jazz és az Orlando Magic is megtartaná jövő nyáron korlátozott szabadügynökké váló játékosait. Jody Genessy (Deseret News) jelentette, hogy a Jazz megkezdte a tárgyalásokat Enes Kanter és Alec Burks ügynökével is, míg a Magicnél a média napon beszélt erről Tobias Harris. A floridaiak GM-je, Rob Hennigan is elmondta, hogy mind Harris, mind Nik Vucevic ügynökével már felvették a kapcsolatot, a tárgyalások folytatódnak, és nagyon szeretnék, ha október 31-e előtt megegyezésre jutnának.

Aláírások is történtek este és hajnalban. A Denver Nuggets a több helyről is ismerős Pops Mensah-Bonsuval egyezett meg egy nem garantált szerződésben, tehát gyakorlatilag az edzőtáborral hívták meg. A Philadelphia Sixers két idei második körös draftoltjával, KJ McDanielsszel és Jerami Granttel szerződött le - az ő kontraktusaikról semmit nem tudni, de náluk elég nagy a valószínűsége, hogy nem csak az edzőtáborra kaptak papírt, hanem (jóval) hosszabb távon számolnak velük.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus