Hírmorzsák 2014-10-01 (11:00)

Rockets média nap: Beverley, Howard, Harden, Garcia, Terry és Ariza nyilatkozatai. Morey szerint jók az esélyeik Howard megtartására hosszútávon is. Motiejunas és Jones opcióját is lehívja a Rockets, TR Dunn személyében pedig védekezés-specialista segédedzőt igazoltak. Butler és a Bulls elkezdték a tárgyalásokat a hosszabbításról. Marc Gasol a jövő nyárról beszélt, Joerger pedig arról, mi kell Beasley-nek ahhoz, hogy csapatba kerüljön. Kobe mind a nyolc előszezonmeccsen játszik majd. Rondo hisz a Celticsben és Ainge-ben. Pierre Jacksont kitette a Sixers. Shvedet irányítóban játszatja majd Brett Brown.

A Houston Rocketsnél is megvolt a média nap, amelyen természetesen megszólalt a legtöbb játékos. Patrick Beverley azt mondta, Jeremy Lin és Chandler Parsons távozásával többet kell vállalnia támadásban, ezért ezen dolgozott egész nyáron. Elmondása szerint térdei nagyon jó állapotban vannak, 110%-osnak érzi magát. Beverley azt is elmondta, hogy nagyon sokat hallotta a nyáron, hogy kiket veszítettek el, és még azt is megkérdőjelezik, hogy PO-ba fognak-e jutni. Be fogják bizonyítani, hogy nincs igaza ezeknek az embereknek.

Dwight Howard azt mondta, bízik James Hardenben, szerinte élete egyik legjobb szezonja lesz a most következő. Örül, hogy újra együtt dolgozhat csapattársaival, szerinte mind ugyanazért a célért küzdenek, és készen állnak arra, hogy keményen meg is harcoljanak a sikerért. Harden a játék mellett vezetőként is szeretne nagyot alkotni, és elmondása szerint sokkal jobban értik egymást Howarddal, mint egy évvel ezelőtt.

Jason Terry próbált bevágódni, nyilatkozatában ugyanis azt emelte ki, hogy fantasztikusak a szurkolók, egykori ellenfélként ennyire emlékszik a Rocketsből. Francisco Garcia szerint az idei keret jobban együtt van, mint a tavalyi volt egy évvel ezelőtt. A visszatérő Trevor Ariza annyit mondott, hogy örül, hogy megint Houstonban lehet. Harden nagyon dicsérte őt, szerinte megtalálták Chandler Parsons távozása után azt a játékost, aki maximálisan pótolhatja, hiszen nagyszerű kosaras ő is.

A GM, Daryl Morey is nyilatkozott a Grantlandnek: bár 2016 nyarán szabadügynök lehet Howard, úgy érzi, jó esélyeik vannak megtartására. Morey szerint sokatmondó, hogy ők Howard első olyan csapata, amelyet ténylegesen a játékos választott. A szakvezető úgy gondolja, Harden és a center olyan kettőst alkotnak, amellyel bajnoki címet lehet nyerni, és szeretnék mindkettőt megtartani karrierjük hátralévő részére.

A Houstonnál történt egy új igazolás is, ezúttal a szakmai stáb bővült, ugyanis segédedzőnek legigazolták a védekezés-specialista TR Dunn-t. A szakember korábban megfordult már Houstonban, 2007 és 2011 között Rick Adelman segédje volt, és elég elismerően nyilatkoztak róla akkor a houstoniak. Dunn korábban volt a Charlotte Hornets (1991-97), a Denver Nuggets (1997-98, 2002-04), a Sacramento Kings (2004-07) és legutóbb a Minnesota Timberwolves (2011-14) segédje is.

És még mindig Rockets: Jonathan Feigen (Houston Chronicle) értesülései szerint a csapat terve az, hogy hamarosan lehívják Donatas Motiejunas és Terrence Jones negyedik évre szóló, 2015/16-os csapatopcióját.

A Chicago Bulls és Jimmy Butler ügynöke elkezdték a tárgyalásokat a játékos hosszabbításáról. Butler azt nyilatkozta az ESPN-nek ezzel kapcsolatban, hogy ő maradni akar a csapatnál, és úgy érzi, a Bulls meg akarja tartani, úgyhogy bármennyi időbe is telik a megegyezés, ő nem aggódik emiatt, csak a kosárlabdára koncentrál. Szerinte jó irányba haladnak a beszélgetések, de ez a vezetőség és az ügynöke dolga, neki a kosárlabdával kell foglalkoznia, és szerinte minél jobb teljesítményt nyújt a pályán, annál könnyebb a szerződés körüli kérdésekre választ adni.

A Memphis Grizzliesnél Marc Gasol adott interjút a The Commercial Appealnek, amelyben a jövő nyárról beszélt - szerződése lejár, tehát szabadügynök lesz. Gasol hangsúlyozta, mennyire jól érzi magát Memphisben és azt, mennyire jól kijön csapattársaival. Azt is elmondta, hogy nehéz lenne a jövő nyár előtt szerződést aláírnia, tudva, hogy milyen gyorsan változnak a dolgok az NBA-ben.

Ugyanebben a cikkben a vezetőedzőt, Dave Joergert arról kérdezték, mi kell ahhoz, hogy Michael Beasley a csapatba kerüljön. A tréner annyit mondott, hogy olyan jónak kell lennie az egykori 1/2-esnek a pályán kívül és azon belül is, amennyire csak tud. Joerger szerint Beasley-nek el kell venni valakinek a helyét, és azt a játékos is tudja.

A Los Angeles Lakers drukkerei örülhetnek, ugyanis Kobe Bryantet hamarosan láthatják majd: Byron Scott vezetőedző azt nyilatkozta Marc J. Spearsnek (Yahoo Sports), Kobe terve az, hogy mind a nyolc előszezon találkozón pályára lép majd. A sztár szeretné magáról lerázni a rozsdát, valamint az alapszakasz legelejére a lehető legjobb állapotba hozni lábait és ütemérzékét is.

A Boston Celtics irányítója, Rajon Rondo nemcsak sérüléséről beszélt a média napon. Elmondása elég esze van ahhoz, hogy tudja, ez nem egy bajnokesélyes csapat, de minden este nagyot fognak harcolni, mindent kiadnak magukból. Úgy gondolja, hogy ha továbbra is megcsinálják a kis dolgokat is, hisznek egymásban és az edzőjükben is, nagyon sok mindenkinek meglepetést fognak okozni. Teljesen megbízik a GM-ben, Danny Ainge-ben. A legrosszabb évében is megfordították a dolgokat két hónap alatt, úgyhogy nem aggódik amiatt, mire képes a szakvezető, mert már bizonyította.

A Philadelphia Sixers szabadlistára tette Pierre Jacksont - állítólag mindig is ez volt a terv, de a nyári ligában épp a Sixers csapatánál Achilles-ín szakadást szenvedő hátvéd így is kap 400.000 dollárt, annyit ugyanis garantáltak neki szerződésében, mintegy fájdalomdíjként a felépülés idejére.

Szintén a Phillyhez tartozik, hogy a csapat vezetőedzője, Brett Brown tegnap este elmondta, Alexey Shvedet irányítóban fogja kipróbálni egy ideig - az orosz játékost a nyáron, a Thaddeus Young-féle cserében szerezte a Minnesota Timberwolves, ahol tavaly leginkább dobóhátvédként szerepeltették. Brown azt mondta, látta Shvedet a 2012-es olimpián, az orosz válogatottban irányítani, és ez keltette fel a kíváncsiságát, vajon az NBA-ben is képes-e erre.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus