Hírmorzsák 2014-10-08 (10:30)

Durant szerint a sztárok sokkal több pénzt hoznak az adott városnak, mint amennyit keresnek, örült az új TV-szerződésnek. Cuban szerint nem elképzelhetetlen, hogy eltöröljék a maximum szerződést. Michele Roberts szerint szinte biztosan kilép a szakszervezet a kollektív szerződésből 2017 nyarán. Ariza (többek között) a texasi adószabályok miatt választotta a Houstont. Allen ügynöke cáfolta, hogy a játékos döntött volna a hogyan továbbról. Faried 4 évre 50 millióért a Nuggetsé. A Mavs leigazolta Togashit, a Sixers két embert szerződtetett (Drew Gordon, Malcolm Lee), kettőt elküldött (Varnado, Bogans). Jamison szakértőként dolgozik majd a TNT-nél.

Az Oklahoma City Thunder sztárját, Kevin Durantet a The Oklahoman újságírója kérdezte a maximum szerződések eltörléséről. Durant úgy gondolja, hogy például Kobe Bryant nagyon sok pénzt hoz Los Angeles belvárosának, ahogy a Clippers játékosai, Chris Paul, Blake Griffin és a többiek is egyre többet. Ugyanez a helyzet LeBron Jamesszel Clevelandben, vagy éppen Miamiben, mikor ott játszott. Szerinte ezek a játékosok többet érnek, mint amennyit keresnek, mert egyszerűen sokkal több pénzt hoznak a környék számára. Erről a témáról nagyon sokat lehetne szerinte beszélni, de amíg nem változtatnak a szabályokon, le nem fektetik az új kollektív szerződés részleteit, úgysem tudják, mi fog történni.

A Dallas Mavericks tulajdonosa, Mark Cuban azt nyilatkozta, egyáltalán nem tartja elrugaszkodott ötletnek, hogy eltöröljék a maximum szerződés határát a következő CBA-ben, amennyiben a játékosok lemondanak a garantált pénzek egy részéről, illetve olyan kontraktusokat hajlandóak kötni, amelyeket az NFL-ben írnak alá a focisták.

Durant azt is elmondta, hogy az új TV-szerződés rettenetesen sok pénzről szól, és nem nagyon tudja elképzelni, hogy ezek után a tulajdonosok azt mondják, még mindig veszteségesek. Pozitívan értékelte az új megállapodást a liga és a TV-csatornák között, mert szerinte ez mutatja, milyen szinten kinőtte magát az NBA. Nagyon jó helyzetben van a liga, és azt szeretnék, ha ez ezen az úton is haladna tovább.

A Játékosok Szakszervezetének új vezetője, Michele Roberts még az új TV-szerződés megkötése előtt nyilatkozott Howard Becknek (Bleacher Report), de már akkor is azt mondta, azzal kell számolni, hogy a szakszervezet valószínűleg kilép a kollektív szerződésből a lehető legkorábbi időpontban, azaz 2017 nyarán.

A Houston Rockets régi-új kiscsatára, Trevor Ariza a Washington Post munkatársának elárulta, hogy a texasi adókedvezmények nagy szerepet játszottak abban, hogy a Rocketset választotta, hiszen a Houston is ugyanazt a 4 éves, 32 millió dolláros szerződést ajánlotta neki, mint volt csapata, a Washington Wizards. Elmondása szerint előtte meg volt győződve, hogy hosszabbítani fog a fővárosiakkal, azt gondolta, hogy hosszú időre marad a Wizards kosarasa, azt is tudja azonban, hogy minden okkal történik. Ez egy üzlet, a csapatok pedig sokszor hoznak döntéseket üzleti szempontok alapján, ezzel együtt kell tudni élni. A ligában nőtt fel, hiszen 19 évesen draftolták, és sokat ért emberileg azóta, jobban megérti a dolgok üzleti menetét. Amikor kiderült számára, hogy nem marad Washingtonban, a Houston volt az a csapat, amelyik leginkább szerette volna megszerezni.

A tegnapi, Ray Allennel kapcsolatban napvilágot látott híreket most a játékos ügynöke, Jim Tanner cáfolta. Tanner elmondása szerint beszélt a kosarassal, és egészen világos akar lenni: Allen álláspontja továbbra sem változott. Nem döntött még arról, hogy egyáltalán folytatja-e pályafutását, arról pedig pláne nem, hogy ha igen, akkor hol, ennek megfelelően természetesen alá sem írt a Cleveland Cavaliersszel. Allent a Cavs mellett egyébként a Chicago Bulls, a Washington Wizards és a San Antonio Spurs is kereste több más gárdával egyetemben.

Szintén nemrégi hír, hogy a Denver Nuggets megállapodott Kenneth Farieddel a hosszabbításról. Az először lehozott 5 éves, 60 millió dolláros konktraktus nem felelt meg a liga szabályzatának - újonccal 5 éves hosszabbítást csak akkor lehet kötni, ha maximum pénzről szól a szerződés -, így 4 éves megegyezésre jutottak a felek, Adrian Wojnarowski (Yahoo Sports) forrásai szerint 50 millió dollárt fog keresni ez idő alatt az erőcsatár - tehát az eredeti évi 12 helyett 12.5 milliót.

A Philadelphia Sixers lépett, változtattak dobóhátvéd és magasember posztokon: leigazolták Drew Gordont és Malcolm Lee-t, ezzel egyidőben pedig kitették keretükből Jarvis Varnadót és Keith Boganst. A Dallas Mavericks is igazolt, ők a 21 éves japán irányítót, Yuki Togashit szerződtették le, aki a nyári ligában is náluk játszott. A Mavsnek már van 15 garantált szerződése, de három alapszakasz előtt kitett játékos D-Ligás játékjogát megtarthatják, és valószínűleg ez lesz a helyzet Togashi esetében is.

Egy kis érdekesség a végére: Antawn Jamison sokáig nem volt távol az NBA-től, ugyanis a Time Warner Cable SportsNet szakértője lesz, jelentette be két nappal ezelőtt a csatorna.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus