Hírmorzsák 2014-10-09 (21:30)

Évi 2-3 millió dollár a különbség a Warriors és Thompson között. McGee bal sípcsontja még mindig fáj, lehet, hogy az idény kezdetére nem lesz bevethető. LeBron kényelmetlenül érezte magát Riley-val egy légtérben Wade esküvőjén, de a profi sportolók közül az ő brandje ér a legtöbbet. Nagyon sokan támogatják az új lottery-rendszert. Derek Fisher szerint nem az eredmény volt a bosszantó, hanem ahogyan játszottak. A Guggenheim Partners szinte biztosan nem vesz részesedést a Netsből. Beasley Kínában folytatja. Cuban méltóképpen búcsúztatná Duncant, Nash-t és Terryt. Parsons szerint Dallas tisztább, szebb város, mint Houston. Solomon Hill csapatopcióját lehívta a Pacers.

A CSN Bay Area forrásai szerint az utóbbi hetekben nem nagyon mozdultak előre az álláspontok Klay Thompsont hosszabbításának ügyében - a Golden State Warriors dobóhátvédje maximum, vagy ehhez nagyon közeli szerződést szeretne (évi 15 millió dollár környékén), míg a csapat évi 13 millió dollár környékén megállna, tehát évi 2-3 millió dollár különbség van a két fél között. Mint ismeretes, október 31-ig kell megegyezniük a hosszútávú közös folytatásról, különben jövő nyáron RFA lesz Thompson.

A Denver Nuggets centere, JaVale McGee még mindig bajlódik bal sípcsontjával, megint fáj neki ugyanott, ahol tavaly megsérült, és ami miatt a szezon nagyrészét kihagyta. Brian Shaw vezetőedző azt nyilatkozta a Denver Postnak, hogy ha McGee edz, akkor fáj a lába, de az orvosi személyzet azt mondta neki, hogy ez teljesen normális. Ilyenkor másnap pihen majd a center, aztán a következő nap még több munkát tud majd végezni. Shaw szerint lehet, hogy a szezon kezdetére készen fog állni McGee, de az is elképzelhető, hogy nem, ugyanis ő az egyetlen, akinek eddig bármi baja van a Nuggetsnél, ezért kicsit óvatosak vele.

Brian Windhorst (ESPN) értesülései szerint LeBron James azt mondta a barátainak, hogy elég kényelmetlenül érezte magát, hogy Pat Riley-val egy szobában kellett lennie Dwyane Wade esküvőjén - és valószínűleg ugyanez volt a helyzet Micky Arisonnal és Erik Spoelstrával kapcsolatban is. A ceremóniára augusztusban került sor, amikor James már visszament a Cleveland Cavaliershez.

Szintén LeBronhoz tartozik, hogy a Forbes listája szerint az ő "brandje" ér a legtöbbet a profi sportolók között, 37 millió dollárt. A második helyen minden idők talán leghíresebb golfozója, Tiger Woods (36 millió dollár), míg a harmadikon a teniszcsillag Roger Federer (32 millió dollár) áll.

John Gonzalez (CSNPhilly.com) egy ligában dolgozó vezetőségi tagtól úgy tudja, hogy a többség támogatja az új lottery-rendszer bevezetését, sőt, az újságíró forrásai szerint jócskán vannak olyan együttesek is, akik már a 2015-ös lottery-húzásra érvényesítenék az új szabályokat, melyek jóval kiegyenlítettebb lehetőséget nyújtanak a PO-ba nem jutott csapatoknak az 1/1-re. E hónapban lesz Board of Governors ülés, ahol a tulajdonosok szavaznak majd erről, sokáig tehát már nem kell várni a végső szóra.

A New York Knicks vezetőedzője, Derek Fisher nyilatkozott csapata első olyan mérkőzése után, amin ő irányította az együttest - 20 pontos vereséget szenvedtek a Boston Celticstől úgy, hogy ugyanannyi eladott labdájuk volt, mint mezőnykosaruk (28). Fisher szerint nem az eredmény a bosszantó, hanem az, hogy mire lennének képesek, mit kellene játszaniuk, és ehhez képest mit tettek a parkettára. Nem sok dolgot csináltak megfelelően ma hajnalban. Több energiával is játszhattak volna, de támadásban annyira szenvedtek, hogy nagyon nehéz dolguk volt.

A New York Post információi szerint a Brooklyn Netsből szinte biztosan nem vesz részesedést a Los Angeles Dodgerst birtokló Guggenheim Partners, az utóbbi időben teljesen megálltak a tárgyalások a két fél között, és szinte biztosan nem is folytatódnak a beszélgetések. A forrás szerint a Guggenheimnek nincs pénze, nem valószínű, hogy valaha megegyeznek Mihail Prohorovval, aki 80%-os tulajdonrésze egy bizonyos hányadától válna meg, míg Bruce Ratner a Barclays Centerben birtokolt 55%-ától szabadulna.

Az Indiana Pacers lehívta a tavalyi draft 23. helyén kihúzott Solomon Hill harmadik évi, tehát 2015/16-os csapatopcióját. Semmi meglepő nincs ebben, tekintve hogy a kiscsatár posztján rendesen meggyengült a Pacers, Paul George pedig ki tudja, milyen állapotban térhet majd vissza.

Michael Beasley ügynöke azt nyilatkozta a Yahoo Sportsnak, hogy az egykori 1/2-es elhagyja a Memphis Grizzliest, és a kínai ligába, a Shanghai Sharkshoz, Yao Ming klubjához igazol.

Mark Cuban érdekes nyilatkozatot tett: Tim MacMahonnak (ESPN Dallas) azt mondta a Dallas Mavericks tulajdonosa, hogy szívesen búcsúztatná méltóképpen Tim Duncant március 24-én - ekkor játszik az alapszakaszban utoljára Dallasban a San Antonio Spurs -, amennyiben a magasember addig bejelenti, hogy az idény végén visszavonul - ugyanez lenne a helyzet Jason Terrynél és Steve Nash-nél is. Cuban azt mondta, hogy ha addigra biztos lesz a visszavonulás, valami különlegessel készülnek, megtették ezt David Robinson esetében is, és reméli, hogy Duncan addigra dönt hivatalosan is.

A végére pedig a Mavs egyik új játékosa, Chandler Parsons, aki egy interjúban arról kérdeztek, mi a különbség Houston és Dallas között. Parsons szerint tisztább, szebb város Dallas, Houston belvárosában csak üzletek és irodák vannak, és nagyon piszkos is, nem nagyon lehet mit csinálni. Szerk.: Nem nagyon akar bevágódni volt csapatánál.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus