Hírmorzsák 2014-10-10 (10:45)

LeBronnal, Duranttel és Anthony Davisszel kezdenének leginkább új csapatot építeni a vezetők. McGary bal lábában eltört egy csont, 6 hétre out. Ainge szerint Allen nem a közeljövőben dönt, akár az All-Star gáláig is elhúzhatja a dolgot. Jimmy Butler a játékra és nem új szerződésére koncentrál. Stuckey szerint a Billups-Iverson cserével indult meg a lejtőn a Pistons, nem viseli el a vereséget. Caldwell-Pope ügynöke is Rich Paul lett. Richard Jefferson szeretne magának helyet a Dallas rotációjában. Macklint kitette keretéből a Pelicans. Gee és Marcus Williams Quincy Miller helyére pályáznak a Denvernél. Brand még nem kész a visszavonulásra.

Nem meglepő, de a USA Today 27, ligában dolgozó, meg nem nevezett vezetővel készített felmérése szerint LeBron James, Kevin Durant és Anthony Davis az a három játékos, akikkel leginkább nekikezdenének egy új franchise-nak, amennyiben a semmiből kellene felépíteni egy csapatot. LeBron 16 szavazattal nyert, Durant 7-tel lett a második, Davis pedig 3-mal a harmadik - az egyetlen fennmaradó voksot Tim Duncan kapta.

Az Oklahoma City Thunder magasemberének, Mitch McGarynek nem kezdődik jól az idény, ugyanis eltört a lábközépcsontja a bal lábában, ami miatt hat hetes kényszerpihenő vár rá - ezzel az is biztossá vált, hogy legalább 3-4 hetet kihagy az alapszakasz legelejéből.

A Boston Celtics GM-je, Danny Ainge nem hiszi, hogy volt játékosa, Ray Allen a Cleveland Cavaliershez szerződik, legalábbis nem mostanában. Ainge a 98.5 the Sports Hub műsorában elmondta, hogy szerinte Allen sokat segíthet a Cavsnek, de úgy gondolja, a játékos megvárja, hogyan alakulnak az erőviszonyok, mely csapatokban milyen lesz az egység, mert több olyan gárda is van, amelyik most Allenre utazik, és bajnoki cím a célja - ilyen egyébként a Cavs mellett Chicago Bulls, az Oklahoma City Thunder, a San Antonio Spurs és némi jó indulattal a Washington Wizards is.

A GM úgy érzi, akár januárig vagy az All-Star szünetig is várhat Allen, hogy kiderüljön számára, mely csapatok játszanak jól, kik tudnak egészségesek maradni, kikhez illene legjobban a játékstílusa. Néhány helyen új edző is van, és szerinte ex-játékosa szeretné kideríteni, hogyan alakulnak a dolgok, mielőtt döntene.

Ha már szóba került közvetve a Bulls, akkor folytassuk velük: Jimmy Butler az ESPN Chicago munkatársának elmondta, sokkal inkább koncentrál a kosárlabdára, mint arra, hogy az idény végén korlátozott szabadügynök lesz. Butler az új TV-szerződésről annyit mondott, hogy ő nem tud erről semmit, csak azt tudja, hogy jelenlegi kontraktusának utolsó évébe lép, jól kell játszania, a csapatot pedig minél több győzelemhez segítenie, ez az, ami fontos számára most.

Az Indiana Pacers egyik új játékosa, Rodney Stuckey a Pacers.com-nak adott nyilatkozatot, amelyben a Detroit Pistons lejtőjéről beszélt - szerinte akkor indult meg a franchise lefelé, mikor 2008-ban elcserélték Chauncey Billupsot Allen Iversonra. Stuckey szerint onnantól minden rosszabb lett, mert Billups volt az az ember, aki gyakorlatilag összetartott mindent. Amikor elcserélték, dominó-effektus indult be, előbb az egyik dolog dőlt be, aztán a másik, és így tovább. Egy All-Start és egy Finals MVP-t cseréltek le egy olyan fickóra, mint Allen Iverson, aki teljesen más típusú játékos volt. Billups egy igazi példakép volt, egy vezér, míg Iverson kitűnő scorer volt, de a pontszerzésen kívül sok mindenhez nem értett.

Ott volt mellette Rip Hamilton, akinek szintén kellett volna labda ahhoz, hogy hatékony tudjon lenni, és Tayshaun Prince-ről sem szabad elfeledkezni. Nehéz szituáció volt nagyon, de mindenből megpróbál tanulni, így ebből is sok tapasztalatot gyűjtött. Azt is elmondta a Pacers dobóhátvédje, hogy nem szeret veszíteni. Detroitban sokszor volt olyan, hogy szoros meccset buktak, és az emberek elégedettek voltak csak azért, mert nem kaptak ki sokkal, és mert keményen küzdöttek. Ő viszont úgy áll hozzá, hogy ettől függetlenül vereséget szenvedtek, ezt pedig nem tudja elfogadni, ő nyerni akar, ebből pedig nagyon sok összetűzés volt öltözőn belül. Verenyző típusnak tartja magát, aki a sikerért játszik, és nem elégszik meg azzal, ha keményen küzdött, de vesztett.

Maradjunk kicsit Stuckey volt csapatánál, a Detroit Pistonsnál: a ligában nagyon sokan elismerően szóltak Rich Paulról, aki többek között LeBron James és Eric Bledsoe ügynöke is, és a jelek szerint Kentavious Calwell-Pope is így érezte, ugyanis ügynököt váltott, ezentúl Paul képviseli az érdekeit.

A Dallas Mavericks egyik új játékosa, Richard Jefferson az ESPN Dallasnak elmondta, hogy bár a veterán minimumért írt alá, nem törődik bele, hogy a szerepe is minimális legyen. Jefferson azt mondta, hogy minden nap a lehető legkeményebben fog küzdeni, aztán hogy sikerül-e helyet követelnie magának az aktív rotációban, az majd kiderül, de az ő dolga az, hogy folyamatosan készen álljon arra, ha szükség van rá.

A New Orleans Pelicans kirakta keretéből Vernon Macklint - 18-an vannak már csak a keretben, 12 játékos teljesen garantált, hárman pedig részlegesen garantált kontraktussal.

A Denver Nuggetsnél is lehet harc az utolsó helyért a keretben, ugyanis Brian Shaw vezetőedző a Denver Postnak elárulta, Alonzo Gee és Marcus Williams is nagyon jól teljesítenek az edzőtáborban, nehéz döntést kell majd hozniuk, hogy ki maradjon az alapszakaszra is. Mindkét játékosnak nem garantált szerződése van egyébként, 15-en pedig részlegesen vagy teljesen garantált kontraktussal bírnak a Denvernél, de Quincy Miller helye veszélyben van Gee és William miatt a hírek szerint.

A 16. profi szezonjára készül Elton Brand, de a veterán magasember Chris Vivlamore-nak (The Atlanta Journal Constitution) elmondta, egyelőre nem döntötte el, hogy idény végén visszavonul-e vagy ráhúz még egy évet. A nyáron egy évre 2 millió dollárért hosszabbító Brand azt is elárulta, 5-6 csapattal is tárgyalt, mielőtt úgy döntött, hogy a következő idényre is visszatér az Atlanta Hawkshoz.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus