Hírmorzsák 2014-10-14 (21:15)

Meeksnek a hátával vannak gondok, 8 hetet biztosan kihagy. Bowernek szabad keze van a tárgyalásoknál, de Van Gundyval így is mindent megbeszél. Melo továbbra is bízik a Traingle-ben, türelmes, és ki akar fejleszteni egy Dirk Nowitzki hátradőlős, egylábas tempójához hasonló dobást. Thibodeau azt akarja, hogy a Bulls játékosainak hozzáállása olyan legyen, mint a Spursé. A San Antonio hazai idénynyitóján minden néző kap egy másolatot a bajnoki gyűrűből. Hayward a Hornetset dicsérte. Ridnour évről-évre fogja innentől eldönteni, folytatja-e pályafutását. A Raptors lehívta Ross és Valanciunas 2015/16-os opcióját. Az október 19-ei Nets-Celtics meccsen csak 11 percesek lesznek a negyedek.

Újabb nap, újabb komoly sérülés: a Detroit Pistons dobóhátvédjének, Jodie Meeksnek a hátával vannak gondok, fáradásos törése van, így több hónapig egészen biztosan nem léphet pályára - a csapat tájékoztatása alapján 8 hetet fog kihagyni a játékos, tehát másfél hónapot biztosan kihagy a szezon elejéből.

A Pistons GM-je, Jeff Bower az MLive-nak adott interjút, amelyben többek között beszélt arról, mekkora beleszólása van a cserékbe - mint ismeretes, a végsőt szót az edző-elnök Stan Van Gundy mondja ki Detroitban. Bower azt mondta, hogy szabadon tárgyalhat bárkivel a ligában cserékről, nincs megkötve a keze, de szerinte teljesen mindegy egy szakvezetés felépítése, egyik GM sem cserél anélkül, hogy az edző ne tudna róla, hogy ne lenne szerves része a tárgyalási folyamatoknak, hogy ne adná áldását a dologra, mert ezek nélkül nincs is értelme. Ebben a konkrét helyzetben ő is viszi az ötleteit SVG-hez és fordítva is megtörténik mindez, folyamatos a kommunikáció kettejük között.

A Toronto Raptors elleni pocsék játék - 37.8% mezőnyből, 3/23-as triplamutató - ellenére a New York Knicks sztárja, Carmelo Anthony továbbra is bízik abban, hogy csapata jó lesz a Triangle Offense-ben. Melo a New York Daily Newsnak azt nyilatkozta, nem aggódhat állandóan amiatt, hogy más emberek mit gondolnak erről az egész rendszerről, feküdni fog-e neki vagy sem. Nincs más választása, mint játszani és elérni, hogy működjön. Ha hamarabb, ha később, de addig kell gyakorolniuk, amíg nem képesek jól és kiegyensúlyozottan játszani. Azt is hozzátette, hogy már a média napon is megmondta, hisz a Triangle-ben és türelemesen áll a dolgokhoz.

Melo azt is elárulta ugyanebben az interjúban, hogy Dirk Nowitzki híres dobásához hasonlót próbál ő is kifejleszteni magának - azt, amikor a német "rossz" lábról ugrik hátrafelé, és így dobja el a tempóját, ez Dirk egyik leghatékonyabb támadófegyvere. Anthony úgy gondolja, hogy nincs más választása, mivel évek óta ugyanazok ellen a játékosok ellen játszik, akik egészen biztosan ugyanolyan alaposan készülnek az ellenfélből, ahogy ő. Mivel mások azon dolgoznak, hogy minél hatékonyabban megállítsák őt, így kénytelen megtalálni a módját, hogy mégse tudják ezt megtenni.

Szóba került a Raptors, folytassuk velük: Nem túl nagy meglepetés, de lehívták Jonas Valanciunas és Terrence Ross 2015/16-ra szóló csapatopcióját is, mindkét játékos tehát biztosan érvényes szerződéssel rendelkezik 2016 nyaráig.

A Chicago Bulls vezetőedzője, Tom Thibodeau a Chicago Sun-Times munkatársának elárulta, azt szeretné, ha csapata olyan hozzáállással játszana, mint a San Antonio Spurs. Thibodeau azt mondta, hogy látta a Spurs első két előszezon meccsét, ahol Tim Duncan és Tony Parker mindkétszer 30 perc fölött játszott. Szerinte az üzenet egyértelmű: a San Antonio meg akarja védeni a bajnoki címét. Ahhoz, hogy meg tudja bárki is szerezni, rajtuk kell átverekedni magukat, nem fogják egyszerűen csak odaadni. Az ő legyőzésükhöz pedig a lehető legjobb hozzáállás és koncentráció kell.

Ha már Spurs: a csapat bejelentette, hogy minden néző, aki kilátogat a hazai idénynyitójukra, kap egy másolatot abból a bajnoki gyűrűből, amit majd a bajnokcsapat is akkor fog átvenni ünnepélyes keretek között. A gyűrűről ezen a linken láthattok egy képet.

A Utah Jazz swingmanje, Gordon Hayward megegyezett ugyan a Charlotte Hornets-cel a nyáron, ám a Jazz tartotta a maximális ajánlatukat. A játékos ettől függetlenül Sam Amicknek (USA Today) elmondta, hogy nem tudta, mire számítson, de lenyűgözte őt a Hornets bemutatója. Nagyon részletes elemzést vázoltak fel neki az analitikáról is, amit a csapatnál használnak, ez pedig nagyon betalált nála - matekból és számítógépes ismeretekből végzett a középsuliban is, ez hozzá közel áll. Szerinte egyértelmű, hogy a Charlotte megtette a lépéseket, hogy a következő szintre lépjenek, és mindent megpróbálnak a bajnoki cím megszerzése érdekében.

Az Orlando Magic új irányítója, Luke Ridnour már a visszavonulás gondolatával is kezd megbarátkozni. A 12. profi idényét kezdő játékmester azt nyilatkozta az Orlando Sentinelnek, hogy minden olyan gyorsan történt, de most már a családja a legfontosabb, így évről-évre fogja eldönteni, akarja-e még folytatni pályafutását. Ridnour a nyáron 2.75 millió dollárért írt alá a Magichez, a csapat pedig jövőre opcióval megtarthatja ugyanennyiért.

A liga egy újítást próbálgat majd az október 19-ei Brooklyn Nets - Boston Celtics találkozón, ugyanis az a meccs csak 4*11 perces lesz - ennek hatásaként a 10 kötelező időkérésből csak 8 lesz, 1-1 "elveszik" a második és a negyedik negyedben. Az ötlet állítólag a legutóbbi, edzőknek tartott megbeszélésen merült fel, ezután egyezett bele az NBA, hogy a Nets - Celticsen élesben is megnézzék, mennyit rövidít ez egy meccsen ténylegesen.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus