Hírmorzsák 2014-10-16 (11:00)

Webber a Hawkst megvásárolni kívánó befektető csoport tagja, ő lehet a csapat arca. Shaq szerint két szupersztár kell ahhoz, hogy a Triangle működjön és bajnoki címet lehessen vele nyerni. Rodman szerint JR Smith az új Rodman. James szerint a két bajnoki cím sokat segít neki a szabadügynökök meggyőzésében. Marion nem LeBron, hanem a LeBron-Love kombó miatt igazolt Clevelandbe. James és Nowitzki is kevesebb meccset akarnak, Jordan nem ért velük egyet és a 44 perces meccsekkel sem. Nash háta táskacipelés közben sérült meg, Lin lehet a kezdő a szezonban (is). Brooks szerint nem szabad kifogásokat keresniük Durant sérülése miatt. Rivers a cserejátékosairól beszélt.

Adrian Wojnarowski (Yahoo Sports) forrásai szerint Chris Webber tagja annak a potenciális befektető csoportnak, amely érdeklődik az Atlanta Hawks megvásárlása iránt. Webber nem adna bele túl sok pénzt a tranzakcióba, viszont ő lenne az arca az egész ajánlatnak, és az a cél, hogy a kosárlabdával kapcsolatos dolgok egyik vezetője legyen, tehát a szakvezetésben is szerepet kapna, amennyiben sikerül megvenniük a csapatot. Mint ismeretes, a Hawks iránt nem túl nagy az érdeklődés még a városban sem, Webber pedig már fel is vette a kapcsolatot a közösségek vezetőivel, illetve különböző cégekkel, hogy megpróbáljon ezen változtatni.

Shaquille O'Neal Mitch Lawrence-nek (NBC New York) a Triangle-ről mesélt - az egykori kiváló centernek volt hozzá szerencséje a Los Angeles Lakersnél. Shaq szerint bizonyított tény, hogy ahhoz, hogy a Traingle működjön, két szupersztár kell. Meg kell nézni, mi állt Phil Jackson rendelkezésére Chicagóban, a Lakersnél pedig ott volt ő és Kobe - csak így lehet ezzel a rendszerrel bajnoki címet szerezni szerezni szerinte. Jacksonnak lesz lehetősége megszerezni Carmelo Anthony mellé a másik alappillért, hiszen Andrea Bargnani és Amare Stoudemire is lejáró, legalább 20 millió dollárnyi sapka alatti helyük lesz.

Ha már a Knicks: Dennis Rodman jókívánságait küldte a csapatnak és Phil Jacksonnak twitteren, és szerinte JR Smith az új Rodman. Azt mondjuk nem tudni, hogy ez jót vagy rosszat jelent-e a dobóhátvéd számára.

A Cleveland Cavaliers visszatérő sztárja, LeBron James az ESPN-nek mesélt arról, hogyan tudta elfelejteni Dan Gilbert 2010-es levelét, és újra az ő csapatában játszani. James azt mondta, hogy ha valakivel valami problémája van, akkor leül vele személyesen, szemtől szemben, megbeszélik, aztán túllépnek a dolgon. Szerinte nagyon sokszor azért maradnak meg tüskék az emberekben, mert félnek továbblépni. Nagyon vékony a határ szerinte a büszkeség és a fejlődés, továbblépés között, ő viszont már az "utóbbi oldalán" van.

Arról is mesélt LeBron, mennyivel egyszerűbb most meggyőznie a szabadügynököket, hogy igazoljanak hozzájuk, mint volt ez a múltban. Elmondása szerint távozása előtt is próbálkozott nagyon sok embernél, de mivel nem nyert még semmit akkor, ezért senki nem akart vele egy csapatban játszani. Próbálta meggyőzni Michael Reddet, Joe Johnsont, Chris Bosh-t és még nagyon sok mindenki mást is, viszont mivel nem nyert gyűrűt, senki nem akart Clevelandbe menni. A két, Miami Heattel nyert bajnoki cím sokat változtatott ezen, nagyon sokat segített neki a mostani nyáron.

Egyik új csapattársa, Shawn Marion azért gyorsan megcáfolta ezt némileg. A veterán játékos Michael Lee-nek (Washington Post) elmondta, James hazatérése önmagában kevés lett volna ahhoz, hogy meggyőzze őt, írjon alá a Cavshez. Mikor azonban megtudta, hogy Kevin Love is a csapathoz kerül, akkor döntötte el, hogy ő is Clevelandet választja, mert sokkal reálisabb lett az, hogy bajnoki címet tudnak nyerni rögtön az első évben.

LeBron egy másik témában is előkerült, ugyanis a rövidített meccsekről azt mondta, nem a percek okozzák a gondot, hanem a mérkőzések száma, az semmit nem számít, milyen hosszú egy meccs. Szerinte 50 perces összecsapásokat is nyugodtan játszanának a játékosok, ha erre lenne szükség, de szerinte az összes játékos úgy gondolja, túl sok a 82 meccs. Dirk Nowitzki korábban annyit mondott, hogy szerinte is a mérkőzések számát kellene csökkenteni, valahol 65 meccs környékére.

A liga valaha volt legjobb játékosa, a Charlotte Hornets jelenlegi tulajdonosa, Michael Jordan eléggé meghökkent James és Nowitzki kijelentésén. Jordan elmondása szerint mindkét játékost imádja, de ő nagyon szeretett játszani. Ha nem lett volna 82 meccs, akkor valahol máshol kosarazott volna, ennyire szerette. Játékosként soha nem gondolta, hogy gond a 82 meccs. Ha ezt szeretnék a játékosok, szerinte az is megoldható, egyezségre juthatnak a tulajdonosokkal, de kevesebb pénzt fognak termelni. A kérdés az, hogy hajlandóak-e lemondani a fizetésük egy részéről, Jordan szerint ugyanis olyan nincs, hogy kevesebb meccsért is ugyanannyi pénzt kapjanak.

Jordan a 44 perces meccsekkel sem ért egyet - igaz, a liga állítólag ezt nem is tervezi komolyan bevezetni, hiába próbálják ki az október 19-ei Nets-Celticsen. "His airness" a Chris Broussardnak (ESPN) adott interjúban elmondta, nem csökkentené a perceket, csak ha a játékosok egészségi állapota miatt elkerülhetetlen ez. Szerinte ez nem amerikai foci. Nincsenek állandó agyrázkódások, és olyan súlyos egészségügyi problémákkal sem kell megküzdeniük a kosarasoknak, amilyenekkel a focistáknak meg kell pályafutásuk befejezése után. A fizikai terhelés miatt megértené, ha az NFL játékosok kevesebb meccset akarnának játszani, de a kosárlabda nem ilyen sportág. Azt nem akarja vitatni, hogy fárasztó, kimerítő az idény, de nem rövidítené meg a meccseket, vagy játszana 15-20 mérkőzéssel kevesebbet.

A Los Angeles Lakers vezetőedzője, Byron Scott azt nyilatkozta, hogy a csapat veterán irányítója, Steve Nash háta táskák cipelése közben sérült meg újra, így már zsinórban a harmadik napon nem tudott edzeni, ma valószínűleg nem játszik a Utah Jazz elleni találkozón. Scott azt is elmondta, hogy Jeremy Lin lehet a kezdő irányító Nash helyett a szezonban - bár a kanadai csillag egészségi állapota miatt ez jelenleg nem is kérdés.

Az Oklahoma City Thunder vezetőedzője, Scott Brooks a The Oklahomannek Kevin Durant sérüléséről, illetve arról beszélt, mi lesz addig a csapattal, míg vissza nem térhet legnagyobb sztárjuk, ami jelen állás szerint 6-8 hétig még nem fog megtörténni. Brooks szerint folyamatosan próbálkoznak, próbálják megtalálni azt a játékot, amivel sikerül csapatként pótolni a kiscsatárt. Az egész ott kezdődik, hogy nem keresnek kifogásokat - a tréner szerint ha sikerül megbírkózniuk ezzel a problémával, sokkal jobb esélyeik vannak a végső sikerre is. Úgy érzi, a Thunderre mindig is ez volt a jellemző: bármilyen akadályt állítottak eléjük, mindig arra koncentráltak, amit befolyásolni tudtak, a többi miatt pedig nem aggódtak.

A Los Angeles Clippers vezetőedzője, Doc Rivers a Los Angeles Times munkatársával beszélgetett a cserejátékosokról. Szerinte két csoportra lehet osztani náluk a cseréket. Az egyikbe tartozik például Matt Barnes, ők az idősebbek, a veteránok, akik a padról akarnak érkezni. Rájöttek, hogy ez megkíméli őket, frissebbek tudnak lenni, látják, mi történik adott meccsen, és ennek megfelelően tudják alakítani adott napi játékukat. Rivers szerint vannak azonban olyanok is, akik kezdhetnének, mégis cserék akarnak lenni, mint például Jamal Crawford, aki bárhol lehetne kezdő, náluk is, mégis jobban szereti jelenlegi, "hatodik ember" szerepkörét.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus