Hírmorzsák 2014-10-19 (21:00)

Gasol szerint nehéz volt otthagynia a Lakerst, kulturális szempontokat is figyelembe vett a nyáron, nem csak a csapatok erejét. Jimmy Butler magabiztos, jobb kondiban is van. LeBron szerint nem az új csapattársak miatt tért vissza Clevelandbe. A Pistons indokai Joel Anthony megszerzésére, Bynum búcsúja a drukkerektől. Carmelo kevesebb back-to-backet akar. Fisher JR Smith-t dicsérte. Billy King pozitívan tekint a jövőbe, Lopez sérülése ellenére is. Rondo szerint Stevens igazi példakép. A Portland is megy Budingerért? Howard szerint jobb játékos most, mint volt Orlandóban. Big Baby ágyéka meghúzódott. Nash szerint jobb állapotban van, mint tavaly. Scott keményen bánik Randle-lel. Kobe: "az ESPN idióták gyülekezete" (videó).

A Chicago Bulls spanyol magasembere, Pau Gasol a Washington Post munkatársának elárulta, nagyon nehéz volt elhagynia a Los Angeles Lakerst és Kobe Bryantet a nyáron, hogy aláírjon a chicagóiakhoz. Gasol szerint Bryant azt akarta, hogy együtt vonuljanak vissza, egy csapatból, ami egy vonzó lehetőség volt számára is. Az egyik része maradni akart a Lakersnél, és szerette volna megpróbálni a csapatot újra a ligaelitbe emelni. Mélyen legbelül azonban érezte, hogy azok után, amiken keresztül ment, itt az ideje, hogy olyan helyre kerüljön, ahol újra motivált. Most úgy érzi, megfiatalodott, sokkal több energiája van.

Gasol azt is elárulta Michael Lee-nek, hogy nemcsak a kosárlabda szempontokat vette figyelembe, mikor új csapatot választott magának, hanem a kulturális dolgokat is. A spanyol bevallotta, hogy bár az Oklahoma City Thunder is megkereste őt, nem tudta a csapat javára írni, hogy a város közössége elég homogén. Ez személy szerint neki nagyon fontos, mert nemcsak kosaras, hanem vannak más érdekeltségei is a sporton kívül, márpedig Chicago nagyon sokat tud neki nyújtani ilyen szempontból is.

Csapattársa, Jimmy Butler Nick Friedell-lel (ESPN Chicago) beszélgetett arról, hogy sokkal jobb kondiban van, mint az előző idény során, és hogy az is motiválja, hogy új szerződésért játszik. Butler azt mondta, nagyon rendben van az önbizalma, és így is kell játszani ezt a játékot. Egész nyáron a játékán dolgozott, de az önbizalom a leglényegesebb dolog, el kell vállalnia azokat a dobásokat, amikről tudja, hogy be tudja dobni. Nagyon örül annak, ahogyan most játszik, szerinte jó úton halad, de van még bőven min javítania, fejlődnie.

A Cleveland Cavaliershez nyáron visszatérő szupersztár, LeBron James a Plain Dealer egyik újságírójának elmondta, visszatérésének kevés köze van ahhoz, kik az új csapattársai. Elmondása szerint sokkal többet számított a város, a szurkolók, az emberek, mint maga a csapat. Azt persze sejtette, hogy ha visszamegy Clevelandbe, valószínűleg sikerül majd egy-két kiváló játékost szerezniük, de azt ő sem gondolta volna, hogy ez ilyen gyorsan meg fog történni.

A Cavshez tartozik az is, hogy Chris Crawfordot és Stephen Holtot kitették keretükből - a Eurobasket.com forrásai szerint utóbbival a D-Ligában számolnak majd, megpróbálják ott szerződtetni.

A Detroit Pistons pénteken cserélt Joel Anthonyért - az elnök-edző Stan Van Gundy azt mondta erről a médiának, hogy szeretné, ha sokkal inkább védekezés-körpontú lenne a csapat, és kiemelte Anthony szerepét a Heat két bajnoki címében. A gárda GM-je, Jeff Bower a Pistons.com-nak azt nyilatkozta, hogy Aaron Gray szívproblémái is közrejátszottak a cserében, mert úgy érezték, meg kell erősíteniük a palánk alatti sorukat. Ismerik Anthony játékát, és szerintük pont azokra a dolgokra van szükségük, amiket ő tud.

Bower elmondása szerint Spencer Dinwiddie jelenléte is segítette a csere kialakulását. Van Gundy szemében ugyanis az idei második körben draftolt újonc olyan irányító, aki a társak kiszolgálását helyezi előtérbe, de tud dobni is, így Will Bynumról könnyebben mondtak le. Bynum egyébként elbúcsúzott a detroiti szurkolóktól. Elmondása szerint nagyszerű éveket töltött a csapatnál, a drukkerek pedig mindig nagyon szerették, sokat segítettek neki. "A búcsú mindig fájdalmas, de nagyszerű emlékeket idéz fel az emberben." - zárta mondanivalóját az irányító.

A New York Knicksnél most már nem csak tervezik, de le is hívták a Shane Larkin szerződésében szereplő, 2015/16-os idényre szóló csapatopciót.

Míg más sztárok a szezon rövidítését szeretnék, Carmelo Anthonynak a back-to-backek (egymás utáni napokon lévő meccsek) számával van gondja. A New York-iak sztárja azt nyilatkozta Ian Begley-nek (ESPN New York), hogy nem tudja, ez bármikor bekövetkezik-e, de neki az az álma, hogy kevesebb back-to-back legyen. Anthony hozzátette, talán majd 10 év múlva, mikor ő már nem lesz a ligában, meg is történik mindez. Az All-Star szünet meghosszabbodása egyébként nem segítette vágyait, ugyanis ezzel nemhogy kevesebb, de még több b2b lett.

A csapat vezetőedzője, Derek Fisher Fred Kerberrel (New York Post) beszélgetett JR Smith-ről. Elmondása szerint nemcsak nála, hanem a keret minden tagjánál azt próbálta elérni, hogy a kettejük közötti kapcsolat alapján ítéljék meg a másikat, ne az alapján, hogy milyen viszonyt ápoltak a játékosok a korábbi edzővel, edzőkkel. Szerinte Smith eddig nagyszerűen teljesít, és nem látja, miért ne folytathatná ezt a későbbiekben is.

A Knicksnél egyébként Travis Wear és Travis Outlaw között megy a harc az utolsó rosterhelyért. Wear a hírek szerint sokkal gyorsabban tanulja a Triangle-t, Outlaw viszont 3 millió dolláros lejáró szerződéssel rendelkezik, amit érdemesebb megtartani, ha cserére fel akarják használni az idény közben.

A másik New York-i csapatnál, a Brooklyn Netsnél Brook Lopez újabb lábsérülése miatt félnek, de a csapat kész továbblépni a dolgon akár a centerrel, akár nélküle. A GM, Billy King Stefan Bondynak (New York Daily News) azt nyilatkozta, ő úgy nézi az esetet, hogy a pofár félig tele van, nem úgy, hogy félig üres, és Lopez korábbi sérüléseinél sem volt kétségbe esve, bízik a többiekben. Szerinte ez a csapatsport lényege. Ha mondjuk egy golfozó segédje lenne, és megsérülne a "főnöke", kicsit idegesebb lenne, hiszen nem tudna pénzt keresni, de a kosárlabdában más a helyzet.

A Boston Celtics irányítója, Rajon Rondo a csapat vezetőedzőjéről, Brad Stevensről nyilatkozott Mark Murphynek (Boston Herald). A játékmester szerint a tréner hozzáállása nagyon pozitív, a legpozitívabb edző, akivel valaha dolgozott, és nagyon nehéz lenne azt mondani, hogy nem akar egy ilyen edző kezei alatt játszani. Rondo szerint nemcsak az öltözőben viselkedik így Stevens, de a családjával, a pályán kívül is hasonlóan bánik, igazi példakép. Minden tulajdonsága megvan ahhoz, hogy kitűnő vezető legyen, nagyon jó abban, amit csinál, és csak a csapat érdekli.

Mint arról korábban beszámoltunk, a Minnesota Timberwolves "piacra dobta" Chase Budingert, bár az együttes cáfolta, hogy nyíltan árulnák a kiscsatárt. Felmerült már vele kapcsolatban a Houston Rockets, az Indiana Pacers és a Detroit Pistons neve is, Sean Deveney (Sporting News) forrásai szerint pedig a Portland TrailBlazers is ott van az érdeklődők között, akik Thomas Robinsonnal próbálkozhatnak. Deveney szerint a Blazers nem árulja Robinsont, úgyhogy meg kellene őket győzni arról, hogy feladják Budingerért, Darren Wolfson (1500 ESPN Twin Cities) pedig úgy tudja, a két gárda még nem is tárgyalt egymással Budingerről.

A Houston Rockets centere, Dwight Howard a Washington Postnak elmondta, nem hiszi, hogy a játékosok, akik ellen játszik, elfelejtették volna, milyen játékos is ő, de nagyon úgy tűnik számára, hogy mindenki más igen. Nagyon sokszor hallja, hogy Orlandóban még milyen jó kosaras volt. Nyolc évet töltött ott, nem felejtheti el, hogy mit tett le ott az asztalra, és valószínűleg mindig is sokszor fog még hallani azokról az időkről. Azt is hozzátette azonban, hogy a jelenlegi Dwight Howard okosabb, jobb játékos, mint az, amelyik a Magicnél volt.

A Sacramento Kingsnél kezdenek felkészülni az alapszakaszra: kitették keretükből Sim Bhullart, Deonte Burtont és David Weart is - ezzel 15 főt számlál játékosállományuk.

A Los Angeles Clippers magasembere, Glen Davis meghúzta az ágyékát, így egy ideig nem léphet pályára. Doc Rivers azt mondta, hogy visszatérési időt egyelőre nem akarnak mondani, de óvatosak a sérüléssel kapcsolatban, nem akarnak semmit sem elkapkodni. Rivers azt is elmondta, hogy az alapszakasz kezdetén valószínűleg már edzeni fog Davis, de hogy elég jó formában lesz-e fizikailag ahhoz, hogy pályára lépjen, azt egyelőre nem tudják.

A Los Angeles Lakers irányítója, Steve Nash Baxter Holmesszal (ESPN) beszélgetett, és elmondása szerint sokkal jobb fizikai állapotban van, mint tavaly, jelenlegi sérülése ellenére is. Nash azt mondta, számított bizonyos dolgokra, amik elkerülhetetlenek azok után, amiken ő keresztül ment az előző idényben, egyszerűen vissza kell újra szoknia a játékba. 7-8 kemény napot, edzést azonban végig tudott dolgozni, erre pedig tavaly nem volt képes, úgyhogy látja a fejlődést.

A gárda vezetőedzője, Byron Scott is beszélt Holmesszal. Elmondása szerint fogalma sincs arról, mi lesz Nash-sel, csak azt tudja, hogy a játékmester nagyon szeretne játszani. Mindannyian féltek a sérüléstől, nem igazán tudták, mikor fog bekövetkezni, novemberben vagy márciusban. Kobe Bryant is elmondta véleményét: nagyon aggódik Nash-ért, mert úgy tűnik, nem tud folyamatosan a pályán maradni, ő pedig tudja, hogy milyen idegesítő ez.

Scott az nba.com-nak beszélt a csapat első körben draftolt erőcsatáráról, Julius Randle-ről is. A tréner úgy érzi, hogy mivel Randle még gyerek, nagyon sokszor bánik vele keményen, de ez itt az NBA. Még csak 19 éves a játékos, és még nagyon sokat kell tanulnia. Nem arról van szó, hogy nem akarja ezt megtenni, csak elég energiát kell fektetnie a gyakorlásba. Minden sokkal nehezebb, mint volt a Kentuckyn, ez már a nagyfiúk ligája, és ez a lényeg. Randle azt mondta erre, hogy semmi baja nincs azzal, ha őt kicsit keményebben fogják, mint a többi játékost.

A végére pedig még egy Lakers: Kobe Bryantnek mondták a minap az újságírók, hogy az ESPN a 40. helyre rakta saját ranglistáján. Az aranysárga-lilák ikonjának válasza egyértelmű volt: "semmi gond, mindig is tudtam, hogy idióták gyülekezete".

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus