Hírmorzsák 2014-11-04 (11:15)

Klay Thompson és Bosh a hét játékosai. Prohorov nem adja el teljes tulajdonrészét, a 144 milliós veszteség neki nem számít - zsebből pótolta úgyis -, a Kidd-témán pedig túl akar lépni. A Thunder újra lekérte a ligától a "hardship exception"-t. Melo szerint Kobe nehéz helyzetben van, de a Lakers sztárjának nincs lehetetlen, a Knicks pedig szerinte jó irányba halad. Shumpert nem foglalkozik a nyárral, csak a győzelmek és a PO érdekli. Thad Young átment az agyrázkódást vizsgáló teszteken, szerdán már játszhat. Aminu bal térde sérült meg hajnalban.

A Golden State Warriors dobóhátvédje, Klay Thompson és a Miami Heat magasembere, Chris Bosh lettek a hét játékosai nyugaton és keleten. Mindkét csapat 3-0-val rajtolt - Thompson 29.7 pontot és 3 gólpasszt, míg Bosh 25.7 pontot és 11.3 pattanót átlagolt.

A Brooklyn Nets - Oklahoma City Thunder találkozón visszatért Brook Lopez és Reggie Jackson is, ráadásul egyikőjüknek sem volt kifejezetten  gyenge meccse - bár utóbbi 8/20-as mezőnymutató mellett 7 eladott labdát is jegyzett -, de az összecsapás előtt Mihail Prohorov hosszú idő után először állt a média rendelkezésére. A Nets orosz tulaja Jason Kidd-del kapcsolatban elmondta, jobban szeretné, ha egyszerűen túllépnének már ezen, majd a pályán kiderül, milyen döntést hoztak. Szerinte mindkét oldal azt csinálta, ami saját szemszögéből a legjobb megoldásnak tűnt. A csapat szerkezete nagyon tetszik neki, jó és tapasztalt trénerük van, és a GM-et, Billy Kinget is dicsérte.

Prohorov azt is elmondta, hogy ő marad a többségi tulajdonos, ezt kijelentheti, továbbra is szeretne bajnokcsapatot építeni a Netsnél, de ha jó ajánlatot kap tulajdonrésze bizonyos százalékára, akkor azt meg fogja fontolni. Egyelőre semmilyen megállapodás nincs a láthatáron, de szerinte semmi gond nincs azzal, ha meghallgatja az ajánlatokat. Prohorov azt is elismerte, hogy Kevin Garnett és Paul Pierce megszerzése részben marketingérdekek miatt történt, a Brooklyn Nets nevének felfuttatásában nagy szerepük volt, ezért cserélt értük. Amikor beköltöztek New Yorkba, szükségük volt erre, és szerinte 5-6-szorosa jött vissza a befektetésnek. A tavalyi 144 millió dolláros veszteségről azt mondta, nem sokat számít, mert a saját zsebéből tudja pótolni a kiesett összeget.

Ha már szóba került a Thunder: megint folyamodtak a ligához az ún. hardship exception miatt, amivel ideiglenesen igazolhatnának egy 16. játékost is. Most már van öt játékosuk, akik zsinórban 3 meccset hagytak ki (Kevin Durant, Anthony Morrow, Russell Westbrook, Mitch McGary, Grant Jerrett), azonban amennyiben kétség merül fel azzal kapcsolatban, hogy mindenki kihagy-e még legalább két hetet, akkor még mindig visszautasíthatja a kérelmet a liga.

A New York Knicks sztárja, Carmelo Anthony Fred Kerberrel (New York Post) beszélgetett. Szerinte Kobe Bryant nagyon nehéz szituációban van azzal, hogy nincs körülötte minőségi keret, senki nem akar ilyen helyzetbe kerülni. Ismeri Bryantet, tudja, hogy minden tőle telhetőt meg fog tenni annak érdekében, hogy versenyképesek legyenek és meccseket nyerjenek. Az egyértelmű Melo szerint, hogy nehéz dolga lesz a Los Angeles Lakers ikonjának, de szerinte Kobe felfogásában nincs olyan, hogy lehetetlen. Melo azt is elmondta, hogy tavaly az első naptól kezdve nem volt rendben valami. Ezt mindenki tudta, a vezetőség is, és nagyszerű változtatásokat hajtottak végre. Nem akar senkit sem külön kiemelni, az egész csapattal kapcsolatban azonban úgy érzi, előreléptek, jó irányba haladnak.

Csapattársa, Iman Shumpert Ian Begley-nek (ESPN New York) adott interjújában elmondta, egyáltalán nem gondol arra, hogy a nyáron szabadügynök lesz. Csak az érdekli, hogy nyerjenek, hogy PO-ba jussanak, hogy azt csinálja, amit kell, aztán majd nyáron eldől, mi lesz a sorsa. Tavaly élete legrosszabb éve volt, nem akarja magát megint így érezni.

A sérülések rovathoz tartozik, hogy Thaddeus Young még a Chicago Bulls elleni meccsen kapott egy vétlen könyököst Jimmy Butlertől, ami olyan rosszul találta el, hogy ájultan terült el a földre. Több mint 10 percig ápolták a parketten, mielőtt be tudták vinni az öltözőbe, azonban átment az agyrázkódást ellenőrző teszteken, tegnap pedig edzett is már. Young azt nyilatkozta, hogy szerencsésnek érzi magát, hogy nem lett nagyobb baja, és a szerdai, Nets elleni meccsen ott lesz a pályán. Al-Farouq Aminunak a bal térde sérült meg ma hajnalban, a Boston Celtics elleni találkozón, de egyelőre nem tudni, milyen súlyos problémáról van szó.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus