Hírmorzsák 2014-11-10 (11:30)

Oladipo maszkot kapott, elkezdhette az edzéseket. Fournier nem próbálja meg Afflalót helyettesíteni. Wall szerint hiányzik belőlük a gyilkos ösztön. Hibbert (bal térd), Batum (jobb térd) a legújabb sérültek. Malcolm Thomas bal térdét meg is műtötték, legalább 4 hetet kihagy. Kalin Lucast kitette a Grizzlies, ők is érdeklődnek Buycks iránt. Popovich szerint el kellene kezdeniük több energiával játszani. Brook Lopez szerint testvére egy idióta. Aaron Brooks Thibodeau-nak köszönhetően nyerte vissza önbizalmát. Kobe nem lepődne meg, ha a Lakers a következő két meccsét is megnyerné, Ed Davis pedig Barkley-nak üzent (videó).

Brian Schmitz (Orlando Sentinel) értesülései szerint az Orlando Magic hátvédje, Victor Oladipo kapott egy maszkot, és elkezdhette a könnyebb edzéseket is - mint ismeretes, a játékos még október végén egy edzésen sérült meg, meg kellett műteni, mert eltört az arccsontja egy könyökös után. Oladipo annyit mondott, a leglényegesebb most az, hogy megszokja a maszkot, hogy valami van az arcán. A játékos már repülhet, úgyhogy csatlakozott is az együtteshez az idegenbeli túrán, de egyelőre nem tudni, mikor térhet vissza pontosan.

Egyik új csapattársa, a Denver Nuggetstől az Arron Afflalo-cserében szerzett Evan Fournier is Schmitz-cel beszélgetett. A francia swingman azt mondta, egyáltalán nem próbálja meg Afflalót vagy az ő teljesítményét pótolni, azért van a Magicnél, hogy a saját játékát játssza. Ez az egy dolog számít neki, nem akar úgy kosarazni, ahogyan Afflalo.

A Washington Wizards irányítója, John Wall az Indiana Pacers elleni diadalt követően azt mondta, hiányzik az együttesből a gyilkos ösztön, hogy a szakadékba lökjék aktuális ellenfelüket, amikor esélyük van erre - a fővárosiak egy 22 pontos előnyt hagytak majdnem elúszni, de végül nagy nehezen nyertek. Wall szerint sokkal nehezebb lett a meccs, mint kellett volna lennie, és mint amennyire akarták. A meccs lezárásával akadtak gondjaik, de amíg 5 nap alatt 4 meccset 3-1-es mérleggel hoznak le, nincs vele gondja.

Az Indiana Pacersnél most már a legjobb hét játékos nem egészséges. A legutóbbi áldozat Roy Hibbert volt, akinek pont a Wizards elleni meccsen sérült meg a bal térde, állapota day-to-day, úgyhogy a következő meccseken ő sem biztos, hogy ott lesz. A gárda jelenleg első számú irányítója, Donald Sloan azt nyilatkozta az Indianapolis Starnak, hogy ez már-már komikus, ami velük történik, és főleg ahogyan. Minden egyes meccsen ugyanaz a történet, valaki újabb ember dől ki náluk.

Keith Pompey (Philadelphia Inquirer) jelentette, hogy a Philadelphia Sixers erőcsatára, Malcolm Thomas kés alá fekszik, meg kell műteni a bal térdét. A beavatkozás azóta meg is történt, a játékosnak 4 hetet kell legalább kihagynia.

A Portland TrailBlazersnél Nic Batummal vannak gondok, megzúzódott a francia kiscsatár jobb térde a Denver Nuggets elleni győzelem alkalmával, és játéka kérdéses a szerda hajnalban rendezendő, Charlotte Hornets elleni mérkőzésen.

Azt tegnap este már megírtuk, hogy Kawhi Leonard látásával még mindig vannak gondok, Gregg Popovich vezetőedző azonban nem a sérülésekkel, hanem a befektetett energiával magyarázza a San Antonio Spurs eddigi gyenge szereplését. A New Orleans Pelicans elleni, vasárnap hajnali vereséget követően az edzőlegenda azt nyilatkozta, ugyanolyan intenzitással kellene kosárlabdázniuk, mint azoknak, akik éppen az ő s*ggüket akarják szétrúgni.

A Memphis Grizzlies kitette keretéből Kalin Lucast - az irányítótt nemrég szerződtették, de máris "fölöslegesnek" nyilvánította az együttes. A váltás azért nem meglepő annyira, mert David Pick (eurobasket.com) forrásai szerint a Grizzlies is érdeklődik a Valenciától közös megegyezéssel távozó Dwight Buycks iránt - arról már korábban beszámoltunk, hogy a Lakers és a Thunder is tárgyalásban áll az irányítóval.

A Brooklyn Nets centere, Brook Lopez a New York Post munkatársával beszélgetett. Az interjú közben szóba került testvére, Robin Lopez is, akivel elmondása szerint minden nap beszélnek legalább facebook-chaten. Brooktól azt kérték, maximum 25 szóba írja le, mi a különbség köztük, amire csak annyit mondott: "Robin egy idióta, teljesen hülye".

A Chicago Bulls irányítója, Aaron Brooks az ESPN Chicagónak elárulta, Tom Thibodeau vezetőedzőnek köszönheti, hogy visszanyerte önbizalmát. A 2009/10-es idény legtöbbet fejlődött játékosának választott kosaras bevallotta, hogy nem bízott magában eléggé, mikor a Chicago szerződtette, de amikor még saját maga is kételkedett képességeiben, Thibodeau ott volt, és megmondta neki, hogy látta játszani, nagyon jó kosaras, és csak annyi a feladata, hogy keményen dolgozzon tovább.

A végére pedig Kobe Bryant, aki a mai, Charlotte Hornets felett aratott győzelem után azt nyilatkozta, hogy labda nélkül sokkal jobban mozgott az egész csapat, jobb elzárásokat adtak a magasemberek, így tudtak nyerni. Bryant azt is hozzátette, nem lepődne meg, ha a következő két mérkőzést is nyernék - mindkettőt idegenben játsszák majd a Memphis Grizzlies és a New Orleans Pelicans ellen.

Ed Davisnek is volt üzennivalója a mérkőzést követően. Charles Barkley ugyanis azt mondta, addig nem eszik, amíg nem nyer idén a Lakers. Davis twitteren reagált a siker után:

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus