Hírmorzsák 2014-11-17 (11:30)

A Timberwolves a Rockets-cel és a Cavsszel tárgyal Corey Brewer elcseréléséről. Harden átérzi Reggie Jackson helyzetét. Napi statisztika: 28 éve volt utoljára a mai Thunder-Rocketshez hasonlóan gyenge meccs, Gasol kiváló társaságba került, a Kings pedig történelmet írt. Meyers Leonardöt elkezdték távolról is jól dobó négyesként használni.

Marc Stein (ESPN) forrásai szerint a Minnesota Timberwolves több együttessel is tárgyal Corey Brewer elcseréléséről, köztük a Houston Rockets-cel és a Cleveland Cavaliersszel. A hírek szerint olyan értéket várnak cserébe, amely hosszútávon lesz segítség számukra, tehát valószínűleg draftjogot. A Cavsnél Brewer újra együttjátszhatna Kevin Love-val, akivel jó kapcsolatot ápolt a Timberwolvesnál, míg a Houston már az előző idényben is érdeklődött iránta. Jeff Zilgitt (USA Today) úgy tudja, hogy kulcsmomentum lesz, rá tudja-e venni bármelyik csapat Brewert, hogy lemondjon következő szezonra szóló játékosopciójáról.

A Rockets dobóhátvédje, James Harden ma hajnalban volt csapata ellen játszott, és Reggie Jacksonról adott nyilatkozatot a The Oklahomannek. Harden elmondása szerint ugyanazon ment keresztül, amin most Jackson - hosszabbítás előtt áll, és nem akart neki annyi pénzt adni a csapat, amennyit ő gondolt. Elismerése az irányítónak, mert szerinte nagyon jól kezeli a dolgokat, nagyon jó vezető, és mióta pályára tud lépni, nagyon jól játszik. Biztos abban, hogy jó dolgok fognak történni Jacksonnal.

Azt is hozzátette Harden, hogy azt is át tudja érezni, hogy Jacksonnak a pénz mellett nagyobb szerep, kezdő státusz kell. Nála ugyanez volt a helyzet, és maximalizálni akarta a pénzügyi részt is, mert úgy volt vele, hogy lehet, ez lesz az utolsó szerződése. Meg kell kapnia a pénzt, amiért egész életében dolgozott, erről szól ez az üzlet. Azt tanácsolta egyébként Jacksonnak, hogy csak játsszon, támadja agresszíven a gyűrűt, legyen vezér, és majd minden a lehető legjobban fog alakulni.

Az egyik napi statisztika is a Thunder-Rockets mérkőzésről való. Utoljára majdnem 30 éve, 1986. december 5-én, egy Milwaukee Bucks - Washington Bullets összecsapáson fordult elő, hogy egyik pályára lépő játékos mezőnymutatója sem érte el az 50%-ot. A másik napi stat még a tegnapi meccsekhez vonatkozik: a Sacramento Kings lett a liga első csapata, amely 0/10-es, vagy ennél rosszabb triplamutatóval meg tudta verni a San Antonio Spurst. A harmadik pedig Pau Gasolé: a spanyol magasember Shaquille O'Neal, Hakeem Olajuwon, Tim Duncan, Kevin Garnett és Kareem Abdul-Jabbar után a 6. játékos, aki elérte a 16.000 pontot, 8.000 pattanót, 3.000 gólpasszt és 1.500 blokkot.

A Portland TrailBlazers magasemberétől, Meyers Leonardtől az első két évében azt kérték, legyen tradícionális, palánknak háttal játszó center, idén azonban már inkább egy középtávolról is jól dobó négyesként funkcionál. A játékos a The Oregoniannek elmondta, szerinte nagyon sok minden nem alakult jól eddig számára. Sokan mondták, hogy hamar húzták ki a drafton, úgyhogy sokat várnak tőle, de időre volt szüksége. Sokan csak azt látták, hogy egy 7 láb magas, erős, jó felépítésű, széles vállú játékos, úgyhogy biztosan center.

A Brooklyn Nets elleni 97-87-es diadalból 8 ponttal és 12 pattanóval vette ki a részét Leonard, és elmondta, ezen a meccsen már hasonlított arra a játékosra, ami lehet belőle - jól dobott, ezzel kinyitotta kicsit a festéket a többiek számára. Szerinte semmi értelme nincs annak, hogy valami olyan dologban próbáljon bizonyítani az embereknek, amiben nem jó. A védekezésen és a pattanózáson javítani akart és akar is, de azt akarja csinálni, amiért kiválasztotta anno a Blazers: futni, dobni, ha üresen van és atletikus kosárlabdát játszani. Akkor kezdett egyébként Terry Stotts bízni a dobásában, mikor látta, hogyan dobja azokat az edzésen, a nyári ligában és az edzőtáborban.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus