Hírmorzsák 2014-11-25 (21:30)

Rose egyelőre még rozsdás, de pár meccs után jobb lesz Thibodeau szerint is. Foye combizomszakadást szenvedett (3 hét), Gay Achillese húzódott meg - utóbbi ma nem is játszik így. Szinte semmi esély nincs rá, hogy Ferry visszatér a Hawkshoz. Goran Dragic nem használta befolyását, hogy testvérét leigazolja a Suns. A Lakers kikéri a DPE kivételt Henry sérülése után, Price-tól megválhatnak. Harrington iránt érdeklődik a Rockets. Kevin Martin csuklóját megműtötték. Silver szigorúbb fizetési sapkát vezetne be. Jordan Hamilton és Dahntay Jones a D-Ligában. Ennis szerint megmutatta, neki az NBA-ben a helye. Gray továbbra is a Pistonsnál edz.

Ma hajnalban Derrick Rose (újra) visszatért, a Utah Jazz ellen 18 ponttal és 5 gólpasszal zárt. A Chicago Bulls vezetőedzője, Tom Thibodeau a meccs után azt mondta, az irányítónak egyszerűen játszania kell, és akkor folyamatosan egyre jobb erőállapotban lesz. Szerinte az látszik egyelőre, hogy Rose még nem mozog teljesen komfortosan a labdával, de amint egyre több mérkőzést játszik majd zsinórban, annál jobb lesz, és ez a lényeg. Maga az érintett annyit mondott, hogy minden kisebb sérülést visszaesésnek fog fel, de nagyon pozitívan áll a dolgokhoz, mert tudja, milyen keményen dolgozott.

Chris Dempsey (Denver Post) forrásai szerint Randy Foye jobb combizomszakadást szenvedett, emiatt legalább három hetet ki fog hagyni. A hátvédet nem fogják megműteni, egyéb kezelést kap majd ez idő alatt.

A Sacramento Kingsnél Rudy Gay jobb Achillese húzódott meg, ezért nem lesz hajnalban, a New Orleans Pelicans elleni összecsapáson.

Az Atlanta Hawks GM-je, Danny Ferry azt mondta David Aldridge-nek (nba.com), hogy nem lát túl sok esélyt arra, hogy visszatérjen posztjára, ha új tulajdonosa lesz az együttesnek. Aldridge és Adrian Wojnarowski (Yahoo Sports) is úgy érzik, bárki is irányítja a Hawkst, mikroszkópikusan kicsi az esély arra, hogy a szakember újra GM lesz, visszatér "száműzetéséből". Legutóbb egyébként Al Horford és Kyle Korver álltak ki mellette, de túl nagy a nyomás a közvélemény részéről - szinte biztos, hogy Ferry atlantai karrierjének vége.

A Phoenix Suns szlovén hátvédje, Goran Dragic Joel Brighamnek (Basketball Insiders) elmondta, nem használta befolyását a csapatnál, hogy leigazolják testvérét, Zoran Dragicot. Goran azt mondta, nem is beszélt a tesójáról Ryan McDonough GM-mel. A vb-n Barcelonában járt a szakvezető is, elhívta vacsorázni, akkor kérte meg, hogy vigye el Zorant is. Nem tudott semmiről, azt hitte, McDonough csak kedves akar lenni. Az étteremben elkezdett a GM kérdéseket feltenni Zorannak, ő meg csak ült ott, hogy most mégis mi történik. Aztán hallotta a pletykákat, olvasta a neten a híreket, és akkor kezdett el azon gondolkodni, hogy ez meg is történhet.

Mike Bresnahan (Los Angeles Times) úgy tudja, a Los Angeles Lakers felvette a ligával a kapcsolatot, hogy milyen lehetőségeik vannak Xavier Henry egész idényre szóló sérülése után. Eric Pincus (Los Angeles Times) szerint az aranysárga-lilák ki fogják kérni az ilyenkor szokásos DPE-t, igaz, ez jelen esetben csak 541 ezer dollár lesz majd, ami csak a szezon későbbi szakaszában lesz elég egy minimum szerződésű játékos leigazolásához. David Pick (eurobasket.com) információi szerint a csapat valószínűleg kiteszi keretéből Ronnie Price-t, hogy ezek után alakíthassanak az állományon.

Yannis Koutroupis (Basketball Insiders) értesülései szerint Al Harrington iránt érdeklődik a Houston Rockets. A csatárt nemrég tette ki keretéből kínai csapata, a Fujian Sturgeons, miután Harrington közölte velük, hogy szeretne visszatérni az NBA-be - állítólag azt mondta a csapatnak, hogy van iránta kereslet, így nem lenne meglepő, ha hamarosan csapatot is találna magának. A Rockets jelenleg 15 fős kerettel rendelkezik, tehát ha le akarják igazolni Harringtont, valakit ki kell tenniük.

Ahogy azt reggel megírtuk, Kevin Martin ma átesett csuklóműtétjén, a csapat bejelentése szerint pedig a korábban már beharangozott 6-8 hetes felépülési idővel lehet esetében számolni.

A liga komisszárja, Adam Silver a GQ.com újságírójának elmondta, ha lehetősége lesz rá, egy szigorúbb fizetési sapkát vezetne be. Úgy gondolja, az továbbra sem egészséges az egész liga szempontjából, ha például a Brooklyn Nets jön, és csak úgy kifizeti a horribilis mértékű luxusadót annak érdekében, hogy jobb esélyeik legyenek. Egy még kiegyenlítettebb rendszer a legelső a listáján, amit szeretne elérni - olyan, ahol a játékosok és a vezetőség erényei alapján versengenek a csapatok, és senki nem fizet jóval többet a többi együttesnél csak azért, hogy jobb játékosai legyenek.

Két korábbi NBA-játékos is a D-Ligába tart Gino Pilato (D-League Digest) információi szerint. Az egyik a 2011-es draft 1/26-os választása, Jordan Hamilton, a másik pedig a sokéves tapasztalattal bíró veterán, védekezőspecialista dobóhátvéd, Dahntay Jones. Mindketten a waiver-rendszeren fognak átmenni, tehát az nem eldöntött előre, melyik együttesnél játszanak majd.

Szintén a D-Ligához tartozik, hogy a Phoenix Suns hátvédje, Tyler Ennis nyilatkozott erről Ryan Wolstatnek (Toronto Sun). Szerinte nagyon sokan tekintenek erre negatívumnként, pedig nem egész évre küldik le oda őket. Szerinte a csapat ezzel közölte, hogy látni akarják őt játszani, szeretnék, ha formában maradna, és neki is jó volt játszani, ráadásul elég jól is teljesített - úgy érzi, megmutatta, hogy az NBA-ben van a helye.

A végére pedig Aaron Gray, aki annak ellenére is a Detroit Pistonsszal edz - és a magasemberek tréningjeinél segít -, hogy az autóvárosiak kitették őt keretükből, miután kiderült, szívritmuszavara van, emiatt (legalább) hónapokig nem játszhat. Gray elmondása szerint több vizsgálat is vár még rá, aztán egyszer úgyis elérkeznek egy időponthoz, amikor ki kell jelenteni, képes lesz-e még valaha a profi játékra vagy abba kell hagynia. Azért maradt a Detroitnál, mert szerződése garantált volt, így továbbra is fizetik, hiába tették szabadlistára, ő pedig nem az az ember, aki ilyen helyzetben nem teszi meg a tőle telhető legtöbbet a csapatért.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus