Hírmorzsák 2014-11-28 (20:30)

Carmelo beszélt arról, mennyire vonzotta a Bullsba igazolás, és hogy melyik csapathoz miért nem igazolt a nyáron. Westbrook ma visszatér. Doc Rivers és Brad Stevens szerint is All-Star játékos Jimmy Butler. Isiah Thomas szerint Steph Curry jelenleg a liga legjobb irányítója. Cuban elég rendesen beszólt Derek Fishernek. A Pacers kitette keretéből AJ Price-t. A liga nem adott helyt a Kings óvásának, marad a Sacramento - Memphis meccs eredeti végeredménye. D-Liga mozgások (Mitchell, Payne, Jenkins). Craig Sager elvileg legyőzte a leukémiát, februárban már újra az oldalvonal mellett dolgozhat.

Jövő héten mutatnak be egy "Carmelo Anthony: Made in NY" című dokumentumfilmet a New York Knicks sztárjáról. Több minden más mellett szóba kerül majd ebben az idei nyár is, Marc Berman (New York Post) pedig ezzel kapcsolatban hozott napvilágra pár érdekességet. Melo a filmben elmondja, hogy a Chicago Bulls volt az a csapat első naptól kezdve, amely nagyon mély benyomást tett rá, mert ők pontosan olyan embert kerestek, mint ő, egy olyan játékost, aki a következő szintre tudja őket juttatni. Tökéletes volt a helyzet szerinte a Bullsnál, nagyon jól illett a csapatba. Azon is gondolkodnia kellett azonban, hogy akar-e Chicagóban élni, semmissé akarja-e tenni mindazt, amit New Yorkban összehozott. A végén ez döntött, de volt egy olyan pillanat, amikor magában már eldöntötte, menni fog a Bullshoz.

Berman azt is megírta, hogy Melo emberei kiszámolták, a Bullsnak meg kellett volna egyeznie egy sign-and-trade-ben a Knicksszel ahhoz, hogy a kiscsatár maximumot vagy annak közelében kaphasson a Chicagótól. A reális forgatókönyv 4 évre 74 millió dollár volt Carmelónak, ha a Bullshoz ír alá - voltak extrém esetek, amelyeknél ennél többet is zsebre rakhatott volna, de a legvalószínűbb az volt, hogy ennyivel kell beérnie, ha Chicagóba igazol. Derrick Rose még a tárgyalás előtt megkereste őt, Joakim Noah mellett ő is próbálta meggyőzni arról, hogy igazoljon a Bullshoz. Anthony elmondása szerint nem nagyon akarta azt a kulturális változást, amit a New Yorkból Texasba költözés hozott volna magával, itt esett ki a Houston Rockets és a Dallas Mavericks, a Los Angeles Lakershez pedig azért nem akart igazolni, mert egy másik újjáépülő csapatban játszott volna, semmi értelme nem volt otthagynia New Yorkot.

Ha már elég jelentősen szóba került a Bulls, folytassuk velük. A Boston Celtics vezetőedzője, Brad Stevens csatlakozott a Celtics korábbi tréneréhez, Doc Rivershez egy dologban: szerintük Jimmy Butler All-Star játékos, a Bulls dobóhátvédje számíthat az ő szavazatukra, ha eljön az idő. Az szintén Butlerhez tartozik, hogy Joe Cowley (Chicago Sun-Times) forrásai szerint 4 évre 40 millió dollár környékén ajánlott a csapat neki, ezt utasította vissza. Ez nagyjából megfelel annak az évi 11 millió dollárnak, amely KC Johnson (Chicago Tribune) jóvoltából került napvilágra november elején.

A Detroit Pistons korábbi sztárirányítója, Isiah Thomas a Sirius XM rádióműsorában azt nyilatkozta, szerinte Stephen Curry a legjobb irányító jelenleg a ligában. Thomas szerint a Golden State Warriors egyese most már védőoldalon is sokkal több energiát fektet a játékba, itt is próbál ellenfelei fölé kerekedni, emiatt tartja őt a legjobbnak.

A Dallas Mavericks tulajdonosa, Mark Cuban nem felejt. A New York Knicks ellen játszottak tegnap hajnalban, és a mérkőzést követően megkérdezték tőle, mit gondol Derek Fisher elkötelezettségéről a legutóbbi 12 meccséből 10-et elveszítő csapata irányába. Cuban szarkasztikus válaszában annyit mondott, sokkal jobban aggódik Fisher jólétéért és egészségéért, mert nagyon jól tudja, milyen nehéz számára az állandó utazás, és hogy távol kell lennie családjától. Cuban ezzel a 2012/13-as szezonra utalt, amikor Fisher aláírt hozzájuk, majd 9 meccs után lesérült, de meg is kérte a csapatot, hogy engedjék el, mert a családjával akar lenni, ezért szabadlistára tették - később viszont aláírt az Oklahoma Cityhez, még ennek az idénynek a végén.

Az OKC-hez, de már a jelenükhöz tartozik, hogy Scott Brooks vezetőedző bejelentette, Russell Westbrook ma visszatér, ráadásul kezdeni is fog a New York Knicks elleni összecsapáson. Westbrook egy kötést fog hordani a jobb, tehát a dobókezén, de azt nyilatkozta erről, hogy az elmúlt pár napban már megszokta a viselését.

Az Indiana Pacers kirakta keretéből AJ Price-t. Nem meglepő a döntés, miután a Pacers Hardship Exception kivétele lejárt, és több játékos, köztük David West is visszatérőben van, Westbrookhoz hasonlóan valószínűleg ő is játszik ma.

Hivatalos bejelentés az is, hogy a liga visszautasította a Sacramento Kings keresetét, nem változtatják meg a Memphis Grizzlies elleni mérkőzés végeredményét. Mint ismeretes, a kaliforniai együttes azért adott be óvást, mert szerintük Ryan Hollins beleért a labdába az oldalbedobást követően, így Courtney Lee kosara már időn túl volt. A hivatalos indoklás szerint Lee dobása még időben volt, Hollins esetleges labdábaérését nem taglalja a nyilatkozat.

Tony Mitchellnek nem tartott sokáig a D-Ligás kiruccanás, miután szerdai leküldése után ma vissza is hívta őt a Detroit Pistons a Grand Rapids Drive együttesétől. Egy meccsen szerepelt a Drive-nál Mitchell, ezen 12 pontot és 12 pattanót ért el. Az Atlanta Hawks Adreian Payne-t és John Jenkinst küldte le.

A végére pedig egy jó hír: úgy tűnik, hogy Craig Sager legyőzi a leukémiát. Az orvosok a hírek szerint januárban már zöld utat adnak majd neki, hogy visszatérhet riporteri állásába, és a Slam Online értesülései szerint februárban meg is történik az extravagáns ruháiról híres Sager visszatérése.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus