Hírmorzsák 2014-12-01 (21:30)

LeBron és Griffin a hét játékosai. Casey és Joerger a hónap edzői. Kobe egyrészt történelmet írt, másrészt csúcstartó lett 1-1 statban. A Hornets lépésre szánta el magát, 3-4 emberen kívül mindenki eladó. Duncan, Parker és Splitter sem játszik ma a Spursnél. Wade sosem kételkedett Riley-ban és Arisonban. Kirilenko visszatért a Netshez, de továbbra is gondjai vannak feleségével. Isaiah Thomas szerint a Suns játékstílusa nagyon fekszik neki. Frye nehezen hagyta el a Sunst, de jó döntést hozott. Carlisle Brandan Wrightot dicsérte. Felton megvédte Tyson Chandlert. Derek Fisher egyrészt Scott Brookst dicsérte, másrészt egyetértett a kifakadó Amareval.

A Cleveland Cavaliers kiscsatára, LeBron James és a Los Angeles Clippers erőcsatára, Blake Griffin lettek a hét játékosai keleten és nyugaton. James 3-0-s héten van túl a Cavsszel, ami alatt 25.7 pontot, 8.7 gólpasszt, 5.3 pattanót és 2.3 labdaszerzést átlagolt. Griffin a Clippersszel szintén hibátlan, 4-0-s hetet zárt, ő pedig 23.8 pontot, 9.8 pattanót és 5.0 gólpasszt tett a közösbe fellépésenként.

Nem túl nagy meglepetésre a Toronto Raptors vezetőedzője, Dwane Casey és a Memphis Grizzlies trénere, Dave Joerger lettek a hónap edzői keleten és nyugaton november hónapban. A díjak azért nem meglepőek, mert keletet a kanadaiak (13-4), míg nyugatot a Grizzlies (15-2) vezeti jelen pillanatban.

A Charlotte Hornetsnél nem várnak tovább, Zach Lowe (Grantland) forrásai szerint elkezdtek nézelődni a cserepiacon, és próbálnak nagyon gyorsan lépni. A hírek szerint kettes, hármas és négyes poszton próbálnak erősíteni a Hornetsnél, miután a kinti dobások problémáját nem sikerült megoldaniuk a nyáron, így támadójátékuk nemhogy nem javult, de még romlott is. Lowe úgy tudja, hogy mindenki eladó Kemba Walkeren, Michael Kidd-Gilchristen és Al Jeffersonon kívül, de Lance Stephensontól sem válnának meg szívesen.

A napi statisztikák Kobe Bryant nevéhez fűződnek. Az egyik, hogy ő az egyedüli a liga történetében, aki elért 30000 pontig és 6000 gólpasszig - a sztár azt nyilatkozta ez utóbbi mutatóról, hogy ez mutatja, többet passzol, mint ahogyan az emberek gondolják. A másik stat pedig a tegnapi teljesítményéhez kapcsolódik: 36 évesen és 99 naposan ő a legidősebb, akinek sikerült legalább 30 pontot, legalább 10 gólpasszt és legalább 10 pattanót szereznie egy meccsen.

A San Antonio Spurs ma a Philadelphia Sixersszel játszik, ennek megfelelően tartalékosak is lesznek. Tim Duncant pihentetik, Tony Parkernek a bordáival vannak kisebb gondjai, míg Tiago Splitter a jobb vádlijában érezhető húzódás miatt hagyja ki a találkozót.

A Miami Heat láthatóan visszaesett LeBron James távozását követően, de az is világos, hogy keleti PO-os csapat maradtak így is - 9-7-tel állnak, és jelenleg úgy tűnik, idén is be lehet kerülni simán a keleti rájátszásba 50%-os mérleggel. Dwyane Wade Frank Isolának (New York Daily News) azt nyilatkozta, hogy soha nem kételkedett Pat Riley-ban és Mickey Arisonban, korábban is bizonyítottak már, és megtették ezt most nyáron is.

A Brooklyn Nets orosz játékosa, Andrei Kirilenko visszatért a csapathoz, de elmondása szerint egy ideig valószínűleg nem utazik el idegenbe, a feleségével vannak családi problémái - nem részletezte, milyen jellegűek -, amik feltehetően nem fognak megoldódni február elejéig - addig tehát a kivásárlás is kevéssé valószínű esetében.

A Phoenix Suns hátvédje, Isaiah Thomas nemrég elég aggasztó nyilatkozatot tett - nem arra számított, mikor Phoenixbe igazolt, mint ami most végül ténylegesen van. Most Gary Washburnnek (Boston Globe) némileg pozitívabb hangvételben mesélt a Sunsról. Elmondása szerint a csapattársai kiválóak, maga a franchise is nagyszerű, ráadásul nagyon szereti azt a stílust, amit játszanak. Nagyban emiatt szerződött az arizonaiakhoz, mert az erősségeit használják, folyamatos rohanás mellett akkor dobnak szinte, amikor csak akarnak, és főleg a hátvédekre épül a játék.

A Suns volt játékosa, Channing Frye a Magic.com-nak mesélt arról, hogy üzleti döntést hozott, amikor távozott Phoenixből. Nehéz volt számára ez, hiszen neki különösen nehéz volt szétválasztani az üzletet és a személyes dolgokat - középsuliba is Phoenixba járt -, de úgy érzi, saját és családja szempontjából is jó döntést hozott. A Suns vele is jól teljesített, nélküle is megy a csapatnak, úgyhogy egyáltalán nincs semmi tüske benne az irányukba. Természetesen szeretett volna a Phoenixnél maradni, de új barátokra lelt, és azon dolgozik, hogy Orlandóban a lehető legjobban jöjjön ki a lépés számára.

A Dallas Mavericks magasembere, Brandan Wright eddig kiváló szezont fut, vezetőedzője, Rick Carlisle pedig Eddie Sefkónak (Dallas Mornings News) mesélt játékosáról. Carlisle szerint Wright nagyon hosszú utat tett meg, míg ilyen játékra lett képes. Nagyon keményen dolgozott, ezáltal erősebb lett, jobban dob, és a büntetővonalról is sokkal eredményesebb. A tréner szerint Wright okos játékos, aki nagyon tudja, hogyan kell a rendszerükben hatékonyan játszani, és már a négyes poszton is kifejezetten jól kosárlabdázik. Szeretnék, ha a megkezdett úton folytatná tovább, mert csapatuk nagyon fontos részeként tekintenek rá.

Szintén a Dallashoz tartozik, hogy Raymond Felton az előbb említett Sefkónak elmondta, teljesen abszurd az a híresztelés, miszerint Tyson Chandler az előző idényben gond lett volna a New York Knicks öltözőjében. Felton szerint a center egyszerűen arra vigyázott, mindenki elvégezze a saját dolgát, 100%-osan tegye oda magát a saját feladatában, aki pedig ezt nem tudta elviselni, az valószínűleg nem a megfelelő indokok miatt volt a Knicksnél.

A New York Knicks vezetőedzője, Derek Fisher az Oklahoma City Thunder trénerét, Scott Brookst dicsérte, aki szerinte sokat segített neki abban, hogy játékosból szinte átmenet nélkül tréner lehessen. Fisher a The Oklahoman munkatársának elmondta, nagyon nyitottak voltak a Thunder edzői a játékosok felé, szoros kapcsolatot ápoltak mindenkivel, ez pedig megmutatta neki, milyen nagy befolyással lehetnek az edzők ebben a ligában. Fisher szerint korábban más volt a helyzet, régebben azt gondolták az emberek, az NBA-ben játszóknak nincs szüksége arra, hogy az edzőik irányítsák őket.

Fisher a Newsday újságírójának is nyilakozott, és elmondása szerint nagyon is egyetért a tegnap kifakadó Amare Stoudemire-rel. Szerinte ez mutatja, milyen jó vezető is játékosa, mert korrekt lépés volt ez részéről, és néha bizony ehhez az eszközhöz folyamodnak a kosarasok. Azt is hozzátette, hogy ezt a játékosoknak egymás között kell lerendezniük - már hogy a média nyilvánossága előtt kritizálta csapattársait és az egész csapatot az erőcsatár -, és amíg mindenki a tőle telhető legtöbbet adja, addig neki nincs ezzel baja, néha ki kell mondani bizonyos dolgokat.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus