Hírmorzsák 2014-12-04 (13:00)

Butler és Curry a hónap játékosai, Parker és Wiggins a hónap újoncai. Cousins csak jövő héten tér vissza vírusfertőzéséből. Burks (bal váll) legalább egy, Ilyasova (orrtörés, agyrázkódás) még legalább három meccsig nem léphet pályára. Jordan szerint jobb csapatvezető és tulajdonos lett a Wizarsnál eltöltött idejéhez képest. Clifford szerint Stephenson soha nem volt meccset befejező játékos. D-Liga (Stokes, Dawkins). A Starters Top10 All-Star meze (videó).

A Chicago Bulls dobóhátvédje, Jimmy Butler, illetve a Golden State Warriors irányítója, Steph Curry lettek a hónap játékosai keleten és nyugaton. Butler 11-6-os mérleget ért el a Bullsszal, miközben kilencedik volt a ligában a dobott pontok tekintetében (21.9), negyedik a büntetőkísérleteknél (8.8) és ő játszotta a legtöbb percet az egész NBA-ben (39.3). Curry 14-2-t futott a Warriorsszel, miközben ötödik volt a ligában a dobott pontok (23.8) és a gólpasszok (7.8) tekintetében is, hetedik helyen állt a szerzett labdáknál (1.94), miközben ő tüzelt a legjobban a büntetővonalról (92.3%) és ő dobta összességében a második legtöbb triplát (51).

A Milwaukee Bucks kiscsatára, Jabari Parker és a Minnesota Timberwolves hármasa, Andrew Wiggins lettek a hónap újoncai keleten és nyugaton. Parker az elsőévesek között első volt a pontokban (11.9), második a pattanókban (6.1) és a szerzett labdáknál (1.33). Mindössze a 14. játékos volt az elmúlt 30 évben, aki első három meccséből kettőn dupla-duplázni tudott, és az első 20 év alatti játékos, akinek ez sikerült. A kanadai 1/1-es második helyen állt november végén a szerzett pontoknál (11.6) és első helyen a triplaszázalékot tekintve (44%). Csak a nyugati rookie-kat nézve első lett még szerzett labdákban (1.13) és játszott percekben is (28.7).

A Sacramento Kings előtt nehéz hét áll, mivel legnagyobb sztárjuk, DeMarcus Cousins még mindig azzal a vírusos fertőzéssel küzd, amely a hét elején támadta meg szervezetét, ezért ezen a héten biztosan nem lép pályára, valamikor a jövő héten várható vissza - addig az idényt jól kezdő kaliforniaiak győzelmi esélyei jócskán csökkennek.

A sérülések rovathoz tartozik, hogy a Utah Jazz dobóhátvédje, Alec Burks a mai, Toronto Raptors elleni mérkőzést is kihagyta, és még legalább egy meccset kénytelen lesz kiülni, miután gyulladás van a bal vállában - további vizsgálatok után dől el, hogy mennyire súlyos a dolog. A Milwaukee Bucks török játékosa, Ersan Ilyasova pedig szintén nem játszott ma hajnalban, a Dallas Mavericks ellen, miután eltört az orra és agyrázkódása is van. Még legalább három meccset, 10 napot ki kell hagynia.

A Charlotte Hornets tulajdonosa, Michael Jordan Michael Wallace-nek (ESPN) arról beszélt, hogy szerinte jobb csapatvezető lett, mint volt a Washington Wizardsnál anno. Jordan úgy fogalmazott, hogy ő mindig is úgy tekintett magára, mint egy nagyon sikeres tulajdonos, aki jó, megfontolt döntéseket hoz. Amikor rosszul dönt valaki, akkor tanul a hibáiból és továbblép, ebben sokkal jobb lett ő is idő közben. Megélt nagyon nagy mélységeket és jó időket is tulajdonosként és üzletemberként, ezért úgy gondolja, jobb tulaj lett az idők során.

Ugyancsak a Charlotte-hoz tartozik, hogy a vezetőedző, Steve Clifford nemrég mondta el egy interjúban, hogy szerinte Lance Stephenson nem sztár, csak megvan benne a képesség, hogy azzá váljon. A dobóhátvéd állítólag abból is problémát csinált, hogy a meccsek végén nem kapja meg a labdát, de a tréner erre Tom Haberstroh-nak (ESPN) azt nyilatkozta, Stephenson sosem volt egy closer eddigi pályafutása során, ez teljesen új szerep lenne számára.

A Miami Heat a D-Ligába, a Sioux Falls Skyforce-hoz küldte Andre Dawkinst. A Memphis Grizzlies az elsőéves erőcsatárt, Jarnell Stokest hívta vissza az Iowa Energytől.

A végére pedig a Starters Top10 All-Star meze:

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus