Hírmorzsák 2014-12-07 (12:00)

Amare szerint még mindig nyitott a harc az Atlantic első helyéért. Monroe-t a Hawks és a Knicks akarja nyáron. A Lakers nem lesz túl aktív a cserepiacon. Nagy döntés előtt a Clippers Jordan hosszabbítása miatt. Carter-Williams Wilt Chamberlain nyomdokain. Kemba Walker Stephensont és hozzáállását dicsérte. Wade és Bosh szerint sincs gond a Heatnél, tovább dolgoznak a fejlődés érdekében. Dunleavy Mirotic játékáról szólt pár jó szót. A Pelicans le is igazolta Mekelt. D-Liga (Payne, Clarkson)

A hétvége nyilatkozatát a New York Knicks magasembere, Amare Stoudemire adta, aki Ian Begley-nek (ESPN New York) elmondta, szerinte még mindig nagyon nyitott az Atlantic divízió első helyéért folytatott küzdelem. Amare szerint nem lehet tudni, mi lesz most a Toronto Raptorsszel azok után, hogy DeMar DeRozan hosszabb időt kénytelen kihagyni sérülés miatt. Azt is hozzátette, hogy a Brooklyn Nets sem játszik túl jól, úgyhogy szerinte még van esélyük arra, hogy a csoport első helyén végezzenek, nyitott a harc a divízióért, csak változtatniuk kell az eddigieken, egyszerűen fordulópontot kell vennie szezonjuknak.

Sean Deveney (Sporting News) forrásai szerint a Los Angeles Lakers várhatóan nem lesz túl aktív a cserepiacon ebben az idényben, mivel nincs túl sok értékük, amit feladhatnának egy-egy tranzakcióban. Egy másik csapat GM-je nyilatkozta Deveney-nek, hogy nem nagyon van olyan dolog, játékos az aranysárga-liláknál, amelyért sokat vagy egyáltalán bármit feladnának más csapatok.

A Lakers mellett a másik Los Angeles-i együttes, a Clippers is kritikus nyár előtt áll, hiszen nyáron DeAndre Jordannel hosszabbítaniuk kell. A center elég meghatározó középjátékosa lett a ligának, maximum szerződése pedig 5 évre 103.5 millió dollár környékén biztosítana neki, ezzel viszont zsinórban harmadjára kerülne luxusadó fölé a Clippers, így nekik jóval szigorúbb szabályok szerint kellene luxusadót fizetni. Ballmer korábban elmondta, bármilyen pénzügyi kiadásra hajlandó azért, hogy egyben tartsa a magot, mert azt akarja, hogy a csapat olyan magasságokba kerüljön, mint még soha.

Ha már a nyári dolgok: Shams Charania (RealGM) forrásai szerint az Atlanta Hawks és a New York Knicks fog rámozdulni a nyáron Greg Monroe-ra. Utóbbiakról pont a napokban jöttek ki olyan hírek, hogy Marc Gasolra egyre kevesebb esélyt látnak, B-tervnek tökéletes lehet a Detroit Pistons játékosa. Az Atlantánál szintén második opcióként számolhatnak leigazolásával, amennyiben Paul Millsapet nem tudják esetleg megtartani - ha ő marad és Al Horfordot nem cserélik, valószínűleg nem adnak ajánlatot Monroe-nak.

A nap statisztikája Michael Carter-Williamsé, aki 20 pontot, 8 lepattanót és 15 gólpasszt jegyzett a ma hajnali, Detroit Pistons elleni hosszabbításos siker során, ezzel sorozatban ötödjére lépte át 16 pontos, 7 lepattanós, 7 gólpasszos határokat ugyanazon a meccsen. Egyetlen ember volt ugyanilyen sorozatra képes a Sixers történetében: Wilt Chamberlain - neki sorozatban 14 ilyen meccs a rekordja, ezt 1967/68-ban produkálta.

A Charlotte Hornetsnél az utóbbi időben mintha kezdene magára találni Lance Stephenson, és bár sokan mondták, hogy a csapatnak meg kellene válnia tőle, a csapattársak sosem gondolták így. Kemba Walker Rick Bonnellnek (Charlotte Observer) elmondta, hogy a dobóhátvéd mindig nagyon pozitívan állt a dolgokhoz, mindig nagy energiákkal játszott, és szükségük is van erre. Ő diktálta a tempót, és nagyon sokakat bevett a játékba, mindig a megfelelő dolgot húzta elő a kalapból. Walker szerint mindent meg kell tenniük, hogy Stephenson ilyen maradjon - hogy a gyorsindításoknál megkapja a labdát, és ő vezesse az akciókat.

Idén mások az elvárások a Miami Heattel szemben, de ezt a játékosok is tudják, Dwyane Wade pedig pontosan tisztában van vele, hogyan kell kinézniük a szezon ezen pontján. A floridai együttes ikonja Joseph Goodmannek (Miami Herald) elmondta, pontosan tudja, hol tartanak csapatépítés szempontjából. Szerinte egyértelműen javulhatnak a szezon előrehaladtával, de jelenleg még messze nem tartanak ott, ahol akarnak. Most ez a helyzet, és abból kell főzniük, amijük van, rá kell jönniük, hogy ebből az állományból hogyan hozzák ki a legtöbbet. Mindannyian ezen dolgoznak, játékosok és edzők is.

A gárda magasembere, Chris Bosh Shandel Richardsonnak (The Sun Sentinel) azt mondta, pozitívnak kell maradniuk, tovább kell keresniük, mi is igazán az ő játékuk. A legkönnyebb az lenne, ha szétesnének, egymást okolnák és kifogásokat keresnének folyamatosan, de nem ezt teszik. Megpróbálnak megoldást találni arra, hogy a lehető legjobban képesek legyenek együtt dolgozni, és minél inkább megmaradjon a pozitív hozzáállásuk. Bosh szerint nagyon sok példa van arra, hogy a csapatok folyamatosan zsákutcába jutnak csak azért, mert a játékosok egyszerűen nem úgy állnak a munkához, a dolgokhoz, a felelősségvállaláshoz, mint kellene, náluk viszont egyáltalán nem ez a helyzet.

Steve Aschburner (nba.com) szerint a három éves várakozás Nikola Miroticra nagyon hasonlított arra, amikor a Chicago Bulls Toni Kukocra várt ugyanígy. A különbség az, hogy míg a horvát csillagot Michael Jordan és Scottie Pippen sem kedvelte megérkezése előtt, addig a spanyol-montenegrói kosarast nagy örömmel fogadták. Mike Dunleavy elmondta, csapattársa képes betörésekre, másoknak helyzetet csinálni és dobni is. Védekezésben is elég jó, blokkol és nagyon sok labdába belepiszkál egyébként is. Dunleavy szerint ahogy Mirotic hozzászokik az NBA-hez, úgy fog kevesebbet faultolni, és úgy lesz még hatékonyabb védő.

A New Orleans Pelicans meg is egyezett Gal Mekellel, az izraeli irányító kétéves, nem garantált szerződést kapott a csapattól, amely idén 640.000, jövőre pedig 950.000 dollár környékén fizet majd a játékosnak.

Az Atlanta Hawks visszahívta a D-Ligából, a Fort Wayne Mad Antstől Adreian Payne-t. A magasember 6 meccsen játszott lenn, amelyeken 13.5 pontot és 10.5 pattanót átlagolt. A Los Angeles Lakers visszaküldte a Los Angeles D-Fendershez Jordan Clarksont - az újonc harmadjára jár lent a D-Ligában.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus