Hírmorzsák 2014-12-08 (12:20)

Stephensonnak már a Hornetsnél is gondjai vannak a csapattársakkal. Brook Lopez legalább egy hetet kihagy. Cousinsnak vírusos agyhártyagyulladása van. A Lakers megkapta a Hardship Exceptiont. Burks újra edzésbe állhat. Kerr örül, hogy eddig bejött, hogy nem cserélték el Thompsont. Heinsohn szerint Pierce a visszavonulása után is hasznos tagja lesz a Celticsnek. Brad Stevens beszélt Rondóval, hogy legyen agresszívabb. A Clippersnél volt egy kis játékosok közötti elbeszélgetés a cserék gyenge teljesítménye miatt.

Gary Washburn (Boston Globe) forrásai szerint Lance Stephensonnak új csapatánál, a Charlotte Hornetsnél is vannak gondjai a csapattársakkal. Steve Clifford vezetőedző azt mondta, hogy Stephenson az előző négy évet egy másik helyen töltötte, nagyon sok dolog ugyanaz náluk is, de nagyon sok dolog más, és a játékos még csak tanulja, hogyan legyen hatékony a társaival a pályán, hogyan kell velük együtt játszani. Clifford szerint ez csak idő kérdése, meg kell szoknia az új környezetet Stephensonnak.

Uralkodnia kell az érzelmein, a csalódottságán, a feszültségen, ami benne van, és a sikereket is a helyén kell tudni kezelni. Clifford szerint egyáltalán nem hozzáállásbeli problémák vannak, és ezért hisz abban, hogy folyamatosan egyre jobban fognak játszani a szezon előrehaladtával. Ha a befektetett energiával lenne baj, az lenne a tréner szerint az igazán nagy probléma.

Ahogy azt tegnap este megírtuk már, a Brooklyn Nets centere, Brook Lopez hátsérülést szenvedett. Az MRI vizsgálatok után kiderült, hogy legalább egy hetet kell kihagynia egy húzódás miatt, azaz a Nets következő négy mérkőzésén biztosan nem lehet majd ott.

A Sacramento Kings centeréről, DeMarcus Cousinsról kiderült, hogy nem egy sima vírusos betegsége van, hanem vírusos agyhártyagyulladása. Egyre valószínűbb, hogy az a további 7-10 napos kihagyás lesz helyes, amelyet Jeff Zilgitt (USA Today) tegnap már megszellőztetett - a csapat tájékoztatása alapján ezen a héten biztos nem lesz bevethető a center, és nem tudni, mikor térhet vissza.

A Los Angeles Lakersnél is a sérülésekről szól a szezon egy elég komoly hányada, tegnap este meg is kapták a Hardship Exceptiont, miután Xavier Henry, Steve Nash, Julius Randle és Ryan Kelly is legalább két hete sérült. Közülük csak Kelly várható vissza még ebben az idényben - ha felhasználják a kivételt, akkor 15 főre kell csökkenteniük állományukat, amint a magasember visszatér.

Szintén a Lakershez tartozik, hogy még a New Orleans Pelicans elleni találkozó előtt visszahívták a D-Ligából, a Los Angeles D-Fendersről Jordan Clarksont.

A Utah Jazznél viszont megnyugodhatnak, Alec Burksnek tényleg csak két meccset kellett kihagynia bal válla miatt, és nemhogy műteni nem kellett, de már zöld utat kapott az orvosoknál, újra elkezdhet edzeni.

A Golden State Warriors a Minnesota Timberwolvesszal ütközik meg ma este, először, mióta nyáron felmerültek a Kevin Love - Klay Thompson cserepletykák. Steve Kerr vezetőedző szerint úgy döntöttek, ahogy, és mint látható, eddig úgy tűnik, kifizetődött az, hogy megtartották a dobóhátvédet és hosszabbítottak is vele. Kerr szerint mindannyian azt szerették volna, ha Thompson a csapatnál marad.

Tegnap már Evan Turner és Doc Rivers dicsérték Paul Pierce-t, most megtette ugyanezt egy Celtics-legenda, Tom Heinsohn is. A jelenleg szakkommentátorként dolgozó Hall of Famer szerint Pierce a tökéletes ember, akit egy csapatnak kitaláltak. A csapat érdekli mindenek előtt, de önmagát motiválja folyamatosan, nem kell külön noszogatni, márpedig az ilyen emberekből a csapatok mindig kihozzák a legjobbat így vagy úgy. Heinsohn elmondta, nem tudja, mi lesz Pierce szerepe, de biztos benne, hogy a Celtics szeretné a csapatnál tudni.

A Boston egyébként három meccset nyert zsinórban, méghozzá azóta, hogy Brad Stevens vezetőedző beszélgetett kicsit Rajon Rondóval, hogy ne csak a társak kiszolgálásával legyen elfoglalva, és ne várja olyan kényelmesen, hogy a játék diktálja neki, mit kell csinálnia, inkább legyen agresszívabb és vállaljon több dobást. Jeff Green A. Sherrod Blakelynek (CSNNE) azt nyilatkozta, hogy amikor Rondo aktívabb, agresszívebb, akkor sokkal jobbak. Ha tiszta helyzeteket vállal és emellett a többieket is játékban tartja, akkor teljesítenek a legjobban.

A Los Angeles Clippers cseréi megint leadtak egy tetemesebb előnyt a vasárnap hajnali mérkőzésük első félidejében - igaz, a Clippers a végén nyert egy 20-assal. Chris Paul Arash Markazinak (ESPN Los Angeles) azt nyilatkozta, hogy a félidőben volt egy egészséges beszélgetés a játékosok között erről. A szezon korábbi részében talán szétestek volna ettől, most viszont már erősebbek. Ilyenkor Paul szerint sosem tudni, kinek a hibája a dolog, de nem is ez a lényeg, hanem hogy megoldást találjanak rá.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus