Hírmorzsák 2014-12-15 (11:00)

A Kings menesztette Michael Malone vezetőedzőt. Reakciók Kobe Jordan-előzésére: Jordan, Bryant, Magic, Pau Gasol. Stephenson cserélhető, a Pacers, a Nets és a Clippers érdeklődik iránta. Megvan Aldemir szerződése a Sixersnél. Mason Plumlee szerint a labdajáratást kell a jelenlegi szinten tartaniuk a Brooklynnál. Derek Fisher szerint a sok szabadügynök nem segít a csapategységen. Tobias Harris szerint sokat járatták a labdát, ez volt a kulcs a Hawks ellen. Turiaf csípőjét holnap megműtik.

Derült égből villámcsapás: a Sacramento Kings minden előzmény nélkül menesztette ma reggel Michael Malone vezetőedzőt. Ideiglenes utódja egyik másodedzője, Ty Corbin. A Kings kiváló kezdés után már csak 11-13-mal áll, ám azt sem szabad elfelejteni, hogy DeMarcus Cousins most már hetek óta nem bevethető egy vírusos agyhártyagyulladás miatt - úgy tűnik, ez a vezetőséget nem érdekelte. A hírek szerint George Karl és Vinny Del Negro neve merült fel leginkább a poszttal kapcsolatban, ők válthatják véglegesen Malone-t, ha nem Corbin marad.

A Charlotte Hornets dobóhátvédje, Lance Stephenson a mai naptól kezdve vált cserélhetővé, azonnal be is indultak a vele kapcsolatos pletykák. Adrian Wojnarowski (Yahoo Sports) jelentette, hogy az Indiana Pacers már beszélt is a Charlotte-tal arról, hogy visszaszerezzék volt játékosukat, de a Hornets egyelőre nem hajlandó első körös picket adni Stephenson mellé - márpedig úgy tűnik, hogy nem túl nagy iránta egyébként a kereslet. Még a Brooklyn Nets és a Los Angeles Clippers jelezte érdeklődését, de a tárgyalások velük se jutottak sokáig.

A Brooklyn egyébként épp a Charlotte-ot verte tegnap hajnalban 114-87-re, ezt követően nyilatkozott Mason Plumlee Roderick Boone-nak (Newsday). A világbajnok magasember szerint a támadójátékuk nagyon jól mutatott. Mindenki arról beszél, mennyire jól dobtak, de szerinte az fontosabb volt, hogy szépen járt a labda, így ütemből, ritmusból tudták elvállalni a helyzeteiket, ez volt az oka, hogy magas százalékkal dobtak. Plumlee reményei szerint ezt a labdajáratást tudják majd produkálni a továbbiakban is.

Szintén tegnap hajnalban történt Tobias Harris újabb meccsnyerő kosara, ami után maga az érintett beszélt Ken Hornacknek (FOX Sports Florida) arról, mi kellett a sikerhez. Harris szerint egyértelműen Jacque Vaughn vezetőedző volt az ok, meccs előtt külön kihangsúlyozta ugyanis nekik, mennyire fontos az Atlanta Hawks ellen az, hogy járassák a labdát, vonjanak be másokat is a játékba, legyen önzetlenek. Ezt is tették, és ez volt az oka annak, hogy sikeresek tudtak lenni.

A New York Knicks vezetőedzője, Derek Fisher Frank Isolának (New York Daily News) azt nyilatkozta, hogy szerinte a csapat eredménytelenségében nagy szerepe van annak, hogy sok a lejáró szerződésű játékosuk. A tréner szerint ez a valóság, sokan gondolnak már a nyárra, hol folytatják, hova kell költözniük, mi lesz a családjukkal, emellett azt is kérik tőlük, hogy kicsit adjanak fel saját céljaikból és a csapatot helyezzék előtérbe. Azt is hozzátette azonban, hogy szerinte elég olyan játékosuk van, aki ettől függetlenül a győzelmekért játszik, ezért volt nagyon sok meccsen esélyük a sikerre.

A hajnal legnagyobb eseménye természetesen Kobe Bryant nevéhez fűződik, aki az örökranglistán megelőzte minden idők legjobb játékosát, Michael Jordant egy büntetőt követően. Az NBA hivatalos twitterfiókja azonnal reagált is. Jordan is kiadott egy közleményt: "Gratulálok Kobe-nak ehhez a mérföldkőhöz. Óriási játékos, akinek kiváló a munkamorálja és szenvedélye a kosárlabda. Nagyon élveztem, hogy végignézhettem játékának fejlődését az évek során, és kíváncsian várom, mi lesz a következő dolog, amit elér."

A Lakers egyik legnagyobb legendája, Magic Johnson is twitteren méltatta Bryantet: "Lakers szurkolók! Nagyon szerencsések vagyunk, hogy Kobe Bryantet, aki minden idők 5-6 legjobb játékosa közé tartozik, Lakers-mezben láthatjuk. Ahogyan soha nem fogunk még egy olyan játékost látni, mint Michael Jordan, olyat sem fogunk, mint Kobe Bryant." A Lakers történetének egy másik legendás alakja, James Worthy már előre bekészült az ünneplésre.

Bryant volt csapattársa, Pau Gasol sem felejtette el cimboráját: "Büszke vagyok Kobe-ra, hogy megelőzte MJ-t a pontlistán, óriási dolgot ért el. Csak így tovább, testvérem, írd tovább a történelmet!" Maga az érintett azt nyilatkozta - a Jordan és Magic kiírásokra reagálva -, hogy számára ez jelent a legtöbbet, hogy a liga történetének legnagyobb játékosaitól megkapja az elismerést.

A Philadelphia Sixers török centere, Furkan Aldemir alá is írta szerződését, 4 évre nagyjából 12 millió dollárt fog kapni a középjátékos, amelyből az első két idény lesz garantált. Aldemir leigazolásához egy embert ki kellett tenni a keretből - ez a szemény pedig a nemrég szintén 4 évre igazolt Ronald Roberts Jr. lett.

A Minnesota Timberwolves francia centerét, Ronny Turiafot holnap megműtik New Yorkban. A kosaras idén mindössze két mérkőzésen tudott pályára lépni csípőfájdalmai miatt, ezen a testrészen végeznek majd artroszkópos beavatkozást. Egyelőre nem tudni, mennyit kell Turiafnak kihagynia, a műtét után fogja megmondani a csapat, meddig nem számíthatnak rá.

A New Orleans Pelicans sztárja, Anthony Davis még a Cleveland Cavaliers ellen sérült meg, és mellkasfájdalmai miatt nem léphetett pályára ma hajnalban, a Golden State Warriors ellen sem. A hírek szerint nincs komoly baja Davisnek, az orvosok engednék játszani, rajta múlik, mikor tér vissza.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus